Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Rodinný

Recenze (85)

plakát

Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (1993) (seriál) 

Pokračování tak na jedno zkouknutí. Poměrně zábavná je linie s Nárožným a Zedníčkem, opačně jsou na tom moderní nastaveniny typu pana Papa a vynálezu jeho korporace Pompa. Zbytečné jsou také postavy Roxany, prince Fredyho (pokaždý, když to jméno padlo, trhalo mi to uši) i s jeho Foukáčkem (nápodobně). Celé to putování "Honzíka s Mařenkou" bylo nudné, koncepce Pultanely nevěrohodná a nesmyslná (nápad pro nápad, jen ať máme těch šestadvacet dílů čím naplnit), uklizení starých herců, na kterých stál původní seriál kamsi do jeskyně, je taky kapitola sama pro sebe. Asi bych mohl pokračovat ještě hodně dlouho, ale proč vlastně?

plakát

Arizona Dream (1993) 

Někdo píše v komentářích, že Kusturicovu poetiku nemusí. Já to mám opačně, protože poetika bylo to jediný, co mě u filmu udrželo. Příběh o čtyřech hlavních a několika vedlejších více či méně duševně labilních figurách, mi přišel vykonstruovaný, nepravděpodobný a zbytečný a to jsem ještě netušil, že jeden z představitelů nehraje, ale je.

plakát

Ať žijí duchové! (1977) 

Filmové ponaučení: 1. Když se chcete skamarádit se strašidlem, vožerte ho. 2. Když potřebujete nové auto, kupte si barák... v zatáčce. 3. Když už máte k dispozici kouzlo jenom jednou za sto let, je fakt dobrý nevyplácat ho zbůhdarma na blbosti. Děti z toho pak mají trauma.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Aha, takže stejný postavy, stejný prostředí, stejná zápletka. Budou rádi, když jim dám 2 hvězdy. Snad ty 3 hodiny nějak přečkám. Teda natočit po 13 letech remake jedničky, to se budeš muset příště Jamesi víc snažit... Po hodině: Ten podmořskej svět je fakt krásně udělanej, přece jenom, je to Avatar, ty 3 hvězdy si to nakonec zaslouží. Neměla tam hrát Winslet?... Po hodině: Tvl, já už se tady hodinu usmívám jak měsíček na hnoji. Jak to ten Cameron dělá? Tak ono to asi přece jenom ty 4 hvězdy dostane. Tak Winslet asi bude až v poslední hodině... Po hodině: To už je konec? To to nějak uteklo. Takhle blaženej pocit už jsem u filmu dlouho neměl. Jasná 5, stejně jako u jedničky. Tak ta Winslet tam asi nehrála. No to nevadí, stejně se mi nelíbí.

plakát

Barbar Conan (1982) 

Arnold 4 min. putuje, Arnold 3 min. sedí a blbě čumí, Arnold 2 min. souloží, Arnold 3 min. putuje, Arnold 2 min. sedí a blbě čumí, Arnold 4 min. souloží, Earl Grey v opravdu debilní paruce blbě čumí, Arnold 2 min. putuje, Arnold 4 min. sedí a blbě čumí, Arnold 3 min. souloží... Jejda, zapomněl jsem předsunout spoiler alert. Nebýt hudby, je tohle krystalický béčko jasnej odpad.

plakát

Blázni, vodníci a podvodníci (1980) odpad!

Zrovna dneska jsem ve starém Instinktu četl článek o Edu Woodovi a i když jsem žádný jeho film nikdy neviděl, takhle nějak si ho přestavuju. Několikaminutový záběr na Hrzána jedoucího na kole a opakujícího stokrát do omrzení, že je normální zelenej kluk nebo tak něco, přičemž vtipný to nebylo ani napoprvý, tak to je obraz, který mi z mysli jen tak nezmizí.

plakát

Cizím vstup povolen (1986) odpad!

"Desetimilionová metropole a vzdoušek jako v lese." Přiznám se, že jsem hned větě neporozuměl a podezříval jsem rusáka z další z řady jeho patologických lží. Až po pár dnech mi konečně její smysl došel a s ním i disidentský rozměr díla: rusák nevychvaluje kvalitu ovzduší ve velkoměstě. Naopak hrdinně a otevřeně přiznává, že už jsou s životním prostředím tak na huntě, že  to u nich v lese smrdí stejně jako v Moskvě. Bravo!

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Očekával jsem výborný film s výborným DiCapriem a ani jednoho se mi nedostalo. Film byl pouze dobrý a pro Leův výkon je termín výborný naprosto nedostatečný. I za takovým Forrestem někde v dáli toho Hankse pořád vnímám, ale tady prostě žádný DiCaprio nebyl, tady byl jenom duševně opožděný Ernie Grape. Podobné totální rozpuštění herce do postavy jsem zažil snad jen u Gándhího. Takže suma sumárum, jeden z nejlepších hereckých výkonů v historii v jinak celkem tuctovém filmu.

plakát

Černá labuť (2010) 

Balet nechápu. Rozervané ženské nitro není stav, který vyhledávám. Intriky nesnáším. Manipulace se mi hnusí. Filmy, ve kterých nepoznám, co je realita a co přelud, mě většinou neberou. Ale tohle mě prostě vtáhlo a nepustilo a já ani pořádně nevím proč.