Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Akční

Poslední recenze (11)

plakát

Hovoří ženy (2022) 

Mrzí mne, že tolik lidí tento film vnímá jako nudný nebo banální. I když tomu možná maličko rozumím - je to komorní snímek odehrávající se v jednom konkrétním místě, během jednoho odpoledne a noci, v uzavřené komunitě, kde se až příliš dlouho přehlíželo násilí. Je to snímek o citlivosti a odvaze. O ženském pohledu, přístupu, chcete-li. Ale nehraje si s okázalostí a rádoby ženskou silou a krásou, s jakou to dělá třeba film Barbie (který je IMHO velmi banální). Právě naopak, je to citlivý a poetický snímek, který ukazuje naprosto obyčejné a přesto nádherné věci, jako je třeba obyčejné splétání copů, dětská hra, pohled na hvězdy, společný smích, šeptání tajemství... Myslím, že seznam, který je sepsán v závěru filmu, velmi dobře vystihuje podstatu filmu. Zároveň je to film o odvaze a strachu. O hranicích, které si sami vytyčujeme. A předně, film o lásce. O mateřské lásce, lásce k domovu, Bohu, lásce k tradici a práci, lásce k naprosto běžným věcem, které nás definují, aniž bychom si to sami uvědomovali. Ano, některé dialogy byly možná nadbytečné a vzhledem k místu, kde se odehrávaly, možná nelogické, nebo spíš působící nepatřičně, ale v celkovém kontextu splnily svůj účel. Netuším, jaký typ diváka jsem. Ale málokdy se mi stane, že by se mne film takto hluboce dotkl. Možná, že kdybych neměla dceru, možná, kdybych vyrůstala v jiném prostředí, možná, kdyby pro mě venkov neznamenal, co znamená, nahlížela bych na film zcela odlišně. Ale jsem ten, kdo jsem. A Women Talking je pro mne citlivý a krásný snímek. Jeden z nejlepších, který jsem tento rok viděla.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Vážně je hlavní hrdinka tak hysterická a emocionálně nestabilní i v knihách? Protože... Proč? Úplně vidím úpřímný trailer na tento kousek, protože se to samo nabízelo. Těch scén s uslzenou Katniss bylo mnohem víc, než čehokoliv jiného. A co zatraceně měly znamenat ty scény s rebely, kde se ti nebožáci nechají z půlky povraždit kvůli odbouchnutí nějakých stráží a přerušení přehrady? (No jako fakt? Tak khůl schopní a odhodlaní rebelové a nezkusí se ani plížit? Ani ukrást zbraně? Jako fakt? Je to lepší, slepě nechat zastřelit první tisícovku v prvních řadách? Ale co čekat od světa, kde je nejdůležitější mít správně udělaný make-up a inspirativní rebelský ohoz. Jídlo na příděl, ale ohoz bude. Prostě jo.) Suma sumárum - zatím nejslabší a nejutahanější film ze všech. V hlavě mi utkvělo: Katniss pláče. Katniss se hroutí. Katniss pláče pro Peetu. Katniss pateticky oroduje za Peetu. Peeta se snaží uškrtit Katniss. Katniss pro něj pláče. Nah. Uvidíme, co přinese poslední díl. Ale horší, než tohle, to snad být nemůže...

plakát

Sama nocí tmou (2014) 

A tak já tomu taky dám pět, jo? Tempo sice bylo pomalejší, ale to je detail, který tomu filmu ráda odpustím. Byla jsem na něm v kině a byl to ten večer v pořadí druhý film, který jsem na plátně viděla. A přestože to byla půlnoční projekce, film udržel moji pozornost a bavil mě až do konce. Vizuálně je ten film krásný, černobílý obraz upírce slušel, kamera byla krásná a hudba? Jasně, občas ten film připomínal dost netradiční videoklip a to na mě platí.

Poslední hodnocení (932)

Barbie (2023)

23.08.2023

Hovoří ženy (2022)

23.08.2023

I Don't Feel at Home in This World Anymore (2017)

10.01.2021

Švýcarák (2016)

10.01.2021

Rohy (2013)

10.01.2021

Králova přízeň (2008)

10.01.2021

Hellboy: Královna krve (2019)

10.01.2021

Koruna (2016) (seriál)

10.01.2021

Hra z Anglie (2020) (seriál)

10.01.2021

Reklama