Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (9)

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

K tomuhle filmu se pořád vracím stejně tak,jako se k sobě vrací hlavní hrdinové Joel a Clementine. Kate Winslet a Jim Carrey se zde ukazují jako sqělí herci,i když mě v některých svých filmech skoro přesvědčili o opaku.Kaufman napsal scénář téměř bezchybný,byť je fabule místy pro diváka velmi zrádná a zapeklitá.

Absolvent

Absolvent (1967)

Ta scéna s polibkem a následným vyfouknutím cigaretového kouře je nezapomenutená,stejně jako Dustin Hoffman a písnička o slečně Robinsonové od Simona a Garfunkela.

Morgiana

Morgiana (1972)

Film o dvou sestrách-hodné Kláře a zlé Morgianě. jedna je panensky čistá a bílá, druhá je démonicky černá. Dokonale zvládnutá dvojrole Ivy Janžurové. Co však dělá film výjimečným je jeho vizuální stránka. Ester Krumbachová "šedá eminece české nové vlny" mu vytvořila originální podobu a to především v kostýmech a líčení. Zjev a kostýmy všech postav jsou téměř popisné k jejich charakterům, barvy symbolem a jednání už jen dotváří celek. Krásné exteriéry a příběh lehce mrazivý jsou divácky vděčné. Juraj Herc je v tomhle žánru mistr. Já se k tomuhle filmu už několikrát vrátila, abych si znova a znova prohlížela ty pestrobarevné kostýmy a černě nalíčené oči.