Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (90)

plakát

Diktátor (2012) 

Nádherná politická satira, říkající pravdu, ale způsobem, který nemůže urazit, jeden vtip střídá druhý a většina je velmi povedená. Tento typ humoru se mi moc líbí :-) Akorát ta část, ve které se Admirální Generál Aladdin zamiloval tam být nemusela...

plakát

Gympl s (r)učením omezeným (2012) (seriál) odpad!

Myslel jsem si, že Ordinace v růžové zahradě je ten Mariánský příkop, to absolutní dno, že horší herecké výkony už být nemůžou. Stačilo půl epizody a ten příkop se prohloubil až někam do pryč... Bravo TV Nova, zlepšuješ se, už se nemůžu dočkat tvého dalšího majstrštyku, (řečeno terminologií normálních lidí: jsi čím dál horší). Novácký dokonalý seriál už se objevil na obzoru, stejně jako socialismus v Severní Koreji..

plakát

Helena (2012) (seriál) odpad!

Tahle hovadina, nahradila Comeback? PROČ?

plakát

Méďa (2012) 

Nejlepší komedie roku 2012, parádní harmonie kontrastů Ted: navenek roztomilý plyšák, ale uvnitř grázlík nejtvrdšího kalibru John: Sice dospělý s vážnou známostí ale uvnitř také věčné dítě. A ta dětinskost zase krásně kontrastuje s jeho lenošskou, pohodářskou "zhuleneckou" náturou. Oba dva se krásně doplňovali a postava Lori působila jako jakýsi mravní vzor pro oba, (byť po většinu času podceňovaný, až v poslední třetině se projevila její úplná důležitost pro celý film). Ted je film který neomrzí, nepodlézá, snaží se být i "tak akorát" nekorektní a z nějakého důvodu je neuvěřitelně nadčasový.

plakát

Muži v černém 3 (2012) 

Men In Black 3 je sice nejslabší ze všech tří dílů ale i tak tam byly dobré hlášky, humorné situace.... akorát ten konec mohl být méně dojemný... Škoda jen je, že Frank tam byl jen na obří fotce a že tomu Griffinovi se nedalo více prostoru... Jinak to byl hodně dobrý film

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

Romantické filmy (ať už komedie nebo dramata) opravdu nemusím, ale toto je výjimka. Krásný film, tento režisér má sice režírování jen jako bokovku, ale právě proto dokonale věděl co dělá. Přestože těsně před koncem jsem měl chuť film stopnout – byl až moc psycho (a já psycho filmy nerad), jsem rád že jsem se dodíval do konce, nakonec všechno dobře dopadlo  Dal bych pět hvězdiček, ale bohužel Emma Watson je dokonalá, ale kombinace amerického přízvuku, krátkých vlasů a se širších ramen než mám já se mi moc nelíbila… P. S. David Bowie je frajer :-)

plakát

Čertova nevěsta (2011) 

Pohádky jsou filmy, které by měly umět uklidnit, potěšit a rozhodně neomrzet. Čertova nevěsta ovšem neumí ani jedno z toho. Uklidnit totiž v tomto případě znamená uspat. A to u filmů není dobré... a omrzela mě už v polovině... výsledek = slabý průměr a 40%

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Knížky o Harrym Potterovi miluju. Například, když vyšla relikvie smrti tak jsem ve dvě přišel ze školy, zavřel jsem se s ní v pokoji a do večera o mě nikdo neslyšel. Ale k filmu: Jelikož se jedná o poslední díl tak jsem chtěl být tak překvapený, jak to jen bylo po přečtení knihy možné a proto jsem se ani nepodíval na trailer :-) Epičnost rozhodně nechyběla (nejvíce mě zaujala armáda smrtijedů a sochy-ochránci). Líbilo se mi, že se držel knihy (některé repliky byly přímo z ní, nijak neupraveny, to se mi líbilo). A byly tam i vtípky na odlehčenou (sice se z nich povedl jenom jeden ale i to se počítá :-) ) 3D nebylo moc 3D (popravdě nejvíc 3D byly kinoreklamy :-) Co se mi naopak nelíbilo bylo, že se děj hodně natahoval (rozhodně to nebylo tak že by jedna akční scéna střídala druhou, ještě akčnější) a smrt Voldemorta. Co měl znamenat ten rozpad v prach?? A taky se mi moc nelíbilo že sice se dost drželi knihy ale vynechali (dle mého) docela důležitou scénu, tu jak Harry pomocí bezové hůlky opraví tu svou co se mu rozbila v Godrikově dole. Završení třetí největší filmové ságy v dějinách kinematografie mohlo dopadnout lépe ale na druhou stranu i daleko hůř. (80% :-)

plakát

Hlavně nezávazně (2011) 

Nuda, nuda, trapnost, trapnost, šeď, šeď... ani Natalie Portman nepomohla... po tomto filmu ještě víc narostla moje averze k romantickým komediím.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Píseň ledu a ohně (což je správný název tohoto eposu) čtu a už teď to patří mezi mé nejoblíbenější knihy, stejně tak seriál. Je tam sice hodně postav a chvíli trvá než si člověk udělá pořádek v tom kdo je kdo, ale jakmile se to povede, je to ten neuvěřitelně strhující jak četba, tak podívaná (akorát český dabing je otřesný, Jaime vyslovovat Chajme? Ten kdo to překládal to neměl v hlavě v pořádku...)