Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (90)

plakát

Chceš mě, chci tě (2009) 

96 Minut pohoršující trapnosti, afektovaný český dabing, otřesný překlad (co to proboha je sexuální harasment?), Butlerova postava sice většinu času říkala pravdu, ale to nic nemění na tom, že po tomto filmu se moje averze k romantickým komediím velice prohloubila...

plakát

Kameňák (2003) 

Obézní čtyřprocentní Medvěd Troška umí zaútočit na nejprimitivnější lidské pudy a vytřískat z tak hromadu jakýchsi šustivých papírků co je na nich postavená primitivní lidská civilizace. Syn nebes Kim Čong-Un bledne závistí, protože on je za výrobu zbraní hromadného ničení (historický ekvivalent k této ZHN je snad jen vypuštění Krakena) pranýřován celým světem, ale českého Méďu Béďu za to mají všichni rádi. Jedna hvězda za to, že některé vtipy co se tam vyskytují jsou (když se běžně vypráví třeba v hospodě) fakt dobré... ale když se je někdo snaží hrát tak je to na odstřel...

plakát

Karamazovi (2008) 

Originálněji pojatou klasickou hru, potažmo film jsem už dlouho neviděl. Třešničkou na dortu bylo zajímavé a svým způsobem krásné prostředí, ve kterém se snímek odehrával. Fantastické herecké výkony ve hře i v příběhu kolem jen znásobilo celkový zážitek z filmu. Bohužel úroveň české kinematografie v posledních letech silně klesá, ale Zelenka je jeden z mála statečných, kteří se ji snaží zvednout a daří se mu to. Nevím co říct více než: Bravo!!

plakát

Zrození šampióna (2009) 

Pohádka o tom, kterak velký hodný černoušek ke štěstí přišel. Žánrově se asi nejvíc hodí označení "Dramatická komedie" Byl to takový uklidňující snímek. Hlavní postava je takový černý Forrest Gump, ne moc inteligentní, ale hodný a svým nadáním ke sportu se dostane až na univerzitu, akorát že u Gumpa ten sport bylo jen běhání a neměl jedenáctiletého agenta v postavě svého mladšího nevlastního bratra. Matriarchální rodina ukazujících příklad amerických horních deseti tisíc. Manžel typický, ale milující podpantoflák s dokonalým smyslem pro ironii. Bullock dominantní superžena v domácnosti s měkkým srdcem, ale když je potřeba umí být pěkně ostrá. Jako velké plus hodnotím to, že ukázal že Hip Hop škodí zdraví (scéna s autonehodou), ale lidi se bohužel nepoučí Byť je snímek jako takový naivní až to bolí, tak ta naivita a snaha dokázat, že s trochou pochopení, lásky a trpělivosti je možné všechno, a jaký by svět mohl být, kdyby na sebe lidi byli hodní tak to do jisté míry zabralo. na těch 123 minut nasadil mě jako divákovi růžové brýle, ale hned jak se objevily titulky následovalo jejich sundání a tvrdý návrat do reality.

plakát

Iron Man (2008) 

Tomuto filmu jsem musel přicházet na chuť celkem dlouho, trpěl jsem proti němu zcela neopodstatněnými předsudky, protože jsem komiksovou postavu Iron Mana neznal a čekal jsem nějaký extra kýč. Asi nejde popsat jak šeredně jsem se spletl. Vynikající herci, dokonale věrný záporák, perfektní Downey (akorát český hlas k němu moc nesedl, přišel mi na něj moc vysoký). Chybičky by se sice našly, ale myslím, že patří k nejlepším filmům svého žánru.

plakát

Méďa (2012) 

Nejlepší komedie roku 2012, parádní harmonie kontrastů Ted: navenek roztomilý plyšák, ale uvnitř grázlík nejtvrdšího kalibru John: Sice dospělý s vážnou známostí ale uvnitř také věčné dítě. A ta dětinskost zase krásně kontrastuje s jeho lenošskou, pohodářskou "zhuleneckou" náturou. Oba dva se krásně doplňovali a postava Lori působila jako jakýsi mravní vzor pro oba, (byť po většinu času podceňovaný, až v poslední třetině se projevila její úplná důležitost pro celý film). Ted je film který neomrzí, nepodlézá, snaží se být i "tak akorát" nekorektní a z nějakého důvodu je neuvěřitelně nadčasový.

plakát

Efekt nula (1998) 

SIce žánrově nevyhraněný snímek, ale neurazí a je to příjemná oddychovka, Pullman i Stiller skvělí a dabing ještě lepší. Ale oddechový je tak, že by se k žánru spíš hodila ukolébavka, měl jsem co dělat abych neusnul, ale nevadilo mi to, zkrátka 111 ne nepříjemně zabitých minut.

plakát

Úhel pohledu (2008) 

Tuctový akčňák, ale s velmi dobře propracovaným paralelním vyprávěcím postupem, že i když je to podávané z pohledu třeba páté osoby tak to neomrzí a je to prostě až do poslední vteřiny strhující. Akorát tvůrci nepřidali potřebu opakovaného shlédnutí a tudíž je to velmi dobrý film, ale jen na jedno použití.

plakát

Bruno (2009) 

Mám rád nekorektnost, Borat i Diktátor patří k mým nejoblíbenějším filmům, ale toto je už moc. Úchylnější kravinu jsem nikdy neviděl...

plakát

Než si pro nás přijde (2007) 

Nádherný film s excelentními herci, neuvěřitelně povedenými hláškami a krásným humorem, který byl neskutečně krásně suchý a nostalgický, někdy i lehce morbidní, stejně jako celý film. Nevím co víc napsat, krása, která neomrzí ani podesáté...