Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (241)

plakát

Trabantem do posledního dechu (2016) 

Další cesta žlutého cirkusu, která není o nic horší než ty před ní. Ba možná naopak. Trabantem do posledního dechu již není jen o opravování motorů a ztrácení pasů, přibylo humoru a lidských příběhů. Velký pokrok je vidět v kameře a střihu, některé záběry člověku vyrazí dech (hlavně dlouhé uzávěrky oblohy). Hodnotím to spolu s dvouhodinovou přednáškou, kterou jsem ihned po skončení filmu měl možnost také vidět a která rozhodně stála za to. Zábavné rozšíření filmu o fotky a nové příběhy, které se do filmu nevešly - za mě lepší než samotný film.

plakát

Mládí (2015) 

Jemné. Silné. Poklidně plynoucí příběh, který člověku stále více a více snižuje tep, ale nenechá ho vydechnout. Švýcarské Alpy se svou atmosférou zapadají do dlouhých a předlouhých záběrů. A za mne by mohly být i delší. Skvělá, úžasná hudba už od prvních minut až po poslední klapku. Mládí je taková neVelká nádhera, o to víc však dokonalá.

plakát

Ona (2013) 

Film z kategorie těch nejkoukatelnějších a nejpříjemnějších. Skvělý scénář a věrohodně hrající Joaquin ve spojení s krásným hlasem Scarlet - největší chybou by zcela jistě bylo pustit si film s dabingem. A Rooney Mara je tak hrozně cute!

plakát

Na divoké vlně (2012) 

And in that moment, I swear, we were infinite. Věta, která mi proběhla při jedné z posledních scén hlavou, zatímco jsem byl ztuhlý a po celém těle jsem cítil husí kůži. Protože Chasing Mavericks je o překonávání strachu, sebe sama a hledání cesty tam, kde ji ostatní ztratili. Nebudu popisovat a vysvětlovat, proč je skvělý, zaprvé se mi stále lehce třesou ruce, což se mi jako následek sledování filmu moc nestává, a zadruhé bych ani nedokázal vyjádřit své pocity. El Nino čeká.

plakát

Divoké historky (2014) 

Šest povídek, které do sebe krásně zapadají svou absurditou a vyhroceností situací, ale pouze 3 z nich mě svou kvalitou a myšlenkou nenutili přemýšlet o tom, že je přeskočím. Je možné, že jsou sólově každá povodená, ale v přímé konkurenci se jasně ukázaly rozdíly a nedostatky. Pasternak ****, Krysy ***, Pneumatika *****, Dynamit **, Nabídka *, Svatba ****

plakát

Bojovník (2015) 

Filmy o boxu většinou nejsou od toho, aby se nedal předvídat konec. Pokud chcete být do poslední minuty napnutí, jak to celé dopadne, pusťte si Donnie Darka, který není předvídatelný, ani když ho vidíte potřetí. Southpaw je, jaký má být. Nadchl mě a o tom to je.

plakát

Kosti a skalp (2015) 

Rozhodně bych Bone Tomahawk neškatulkoval jako horor, s tím to má společných cirka 90 vteřin. I tak má však co nabídnout, protože film se stejnou tématikou bychom hledali jen těžko. Skvělý nápad však jde ruku v ruce s až moc přímočarým dějem, kterému by neuškodila lehká zápletka. Pozornost diváků drží pouze chválihodné výkony herců, jejich dialogy a doufání ve zvrat až do posledních minut, který však nepřichází. I přes to to však nenudí ani na minutu.

plakát

Warrior (2011) 

Své pocity z filmu si nedokážu ani utřídit v hlavě, natož abych je popsal. Warrior je skvělý film, úžasný - jen nedokážu říct proč. Zároveň mám pocit, že filmu velká část nečeho schází a příběh není kompletní. V čem tkví jeho jedinečnost? Proč člověka připoutá k obrazovce a svou atmosférou mu vytlouká z hlavy okolní svět? Tady zůstává rozum stát, zamrzl, stagnuje - a místo něj určuje body srdce. A srdce říká geniální.

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

Jak by Sherlock vypadal v originálním designu? Rozhodně nejsem nespokojen, opět se dostavila sherlocká genialita, na kterou jsme zvyklí ze seriálové podoby. Přízračná nevěsta skvěle navnadila na nadcházející sérii, což byl dle mého názoru i její jasný úkol. Sama působila bohužel lehce roztěkaně (a tím nemyslím co se dějového přeskakování plného zvratů, které bylo skvělé, týče) a bez atmosféry, kterou bych čekal. Ale to pravý fanoušek jistě odpustí.