Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný
  • Komedie

Recenze (121)

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

Velká škoda, první díl navnadil celkem zajímavou situací, nevšední krajinou a celkem pěkným mysterióznem. Bohužel pak se velice rychle pozornost od hlavní detektivní zápletky přesunula do zbytečných a unylých rodinných problémů všech možných postav a následně si až ke konci scénáristi vzpomněli, že by tam měli vymyslet nějaké to krimi finále. Tak tam něco splácali, ale bohužel, chování postav už v tu dobu nešlo ukočírovat, bylo hodně iracionální ba až otravné, dialogy se změnily ve vatu (kdyby tam nebyly, pro děj to nic nemění), velice málo sympatických postav a ke konci už mě ani nezajímalo co se vlastně stalo a proč. Plus to má celou dobu celkem zbytečně na pilu tlačicí girl power vibes - což by bylo šumák, kdyby to opět jako ve většině těchto případů nebylo na úkor kvality příběhu. JF mi přišlo se jako jediná snažila nějak ten seroš potahat, ale značku true detective si to rozhodně nezaslouží.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Takhle, za mě je to krásná 4ka v rámci hodnocení, ale tu jednu hvězdu navíc tam musím lupnout z několika důvodů - konečně nějaký závan čerstvého vzduchu v české kinematografii, klobouk dolu za ty koule se pustit do scífka, má to regulerně světovej vizuál a prosím, točme více takovýchto filmů, vyměním jeden jako je tento za 10 stupidních romantických komedií z hor! Jinak zápletka je celkem prostá, ale dobře se hodí k tomu tématu, a vzhledem k délce filmu a představení světa je to řekl bych i akorát. Sice to krapet vykrádá Altered carbon a další podobný cyberpunkoviny, ale když se od toho jeden odprostí, tak si to určitě užije a minimálně na jedno podívání je to pecka. Už dlouho jsem nebyl nadšenej z hlédnutí české tvorby, naposledy snad Pustina.

plakát

90 dní do svatby (2014) (pořad) 

Na Rande se Slávkem Bourou to stále nemá, ale bizár je to solidní, především Ed s Rose je učebnicovej matroš. Na zasmátí super, pokud to chce někdo brát vážně, tak samozřejmě odpad.

plakát

Temné vody (2005) 

Je to zvláštní - ačkoliv je to točené na hororové poměry celkem kvalitně, a i poměrně hezky to někam graduje (a hlavně je tam překrásná a výtečná Jennifer Connelly), tak je to ve výsledku celkem o ničem (i přes snahu o drsnější konec) a relativně nudné. I když si odmyslím na chvíli, že je to vykrádačka, tak stejně jakoby ten snímek nevěděl co vlastně chce - sociální drama ala těžkosti matky po rozvodu? Mysteriozní horor? Výsledek je něco mezi a ačkoliv ani jedna linka není vyloženě špatná, nelze bohužel říci, že by některá z nich byla vyloženě ani dobrá, kde více povedená mi paradoxně přišla ta rodinná rovina. Je to krapet škoda, podle mě by se z toho dalo vytřískat určitě více a celá ta gradace jako kdyby je pak odfláknutá poměrně generickým a hlavně rychlým koncem se snahou o šok, který ale nepřichází (maximálně údiv). Na jedno večerní shlédnutí asi nicméně ok.

plakát

Mumie (2017) 

Začátek relativně ušel - jako kdyby někdo vzal starou dobrou mumii z roku 1999, jen prohodil protagonistku místo protagonisty v rámci chodících zafáčovanejch nemrtvejch ostatků. Nicméně posléze jediné pozitivum co zbyde, je že na novou female mumii se dá celkem dobře koukat, ale jinak to rychle sklouzne do celkem banální a pitomé klišé akční kikotiny. Konec ani nekomentuju, to mi umřelo několik mozkových buněk. Herecké výkony příšerné, scénář úplná blbost, dialogy samá vata, suma sumárum je to zbytečná kravina.

plakát

Šinseiki Evangelion gekidžóban: The End of Evangelion (1997) 

První půlka dobrá, konečně vidíme co se reálně dělo na pozadí dílů 25 a 26 v rámci seriálu. Nicméně pak se opět jede artový dadaismus a i když si myslím, že jsem pochopil co chtěl básník říci, tak možná se mi to teda líbilo více v rámci zakončení seriálu. Tedy vlastně se nenaplnilo mé očekávání, že skrze tento film uvidím konec seroše v nějaké detailnější a propracovanější formě (možná i lépe pochopitelné). Řekl bych, že pokud by někdo toto očekávání měl, nejlepší synomum co mě napadá je " z bláta do louže".

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Decentní snímek, určitě o dost lepší než většina posledních predátorů. Nicméně být lepší než posledních pár tragédií nestačí. Celé mi to přišlo více zasazené jakoby do akční počítačové hry - každá šelmovitá zvěř automaticky útočí na vše kolem co se hýbe (plachost nula), predátor si dávno nevychutnává lov jednoho po jednom - prostě vždycky někam skočí a snaží se zprasit všechno co se hejbe. Samozřejmě je strašně hustej až do finální bitky s hlavní hrdinkou, která je jak jinak protěžovaná scénářem od začátku do konce. Arnold si to vítězství celkem zasloužil, tady mi přišlo, že nikoliv. Tak či tak líbilo se mi zasazení do historie, i mezi indiány. Koncept nové helmy zajímavý, ale to je tak vše. Suma sumárum, na jedno zhlédnutí dobré, ale podruhé si to asi pouštět nebudu.

plakát

Upíří deníky (2009) (seriál) 

Vékávečka namixovaná o upíry, špetku vlkodlaků a spousty dementního chování všech postav. Že se musí vyspat každý s každým je v tomto žánru samozřejmost. Jako guilty pleasure to po první sérii přestane fungovat, pak už se to dá sledovat jen pro mudrování s kamarády/přítelkyní jak jsou všichni vypatlaný (to kupodivu baví celkem dobře).

plakát

Hádkovi (2022) 

Další cringe pokus o vtipnou komedii parodující české domácnosti.  Hvězdička za finální sprdnutí, a že se celou dobu dalo aspoň koukat na Sandru Novákovou. Jinak bída.

plakát

Black Lagoon - Robertina krvavá stopa (2010) (série) 

Za mě bohužel velké zklamání. Částečně asi pro to, že linka s Robertou mě zrovna úplně úžasná nepřišla ani v předchozích dílech, ale především pro to, že ještě více z toho čiší naprostá absence jakékoliv pointy. Vlastně kdyby se ani jeden ten díl neodehrál, tak by se snad v podstatě naprosto nic nezměnilo. Chování postav jde většinou komplet za hranu logiky, z Roberty je opět ještě větší terminátor a mladý Lovelace s Fabianou mi přišli spíše otravní (ano další stupidní maid kostým to tam vskutku chybělo). Chemie mezi Rockem a Revy opět naprosto nevyužitá a ani ta akce už mi nepřišla tak dobrá. Za mě naprosto zbytečné rozšíření, a jak jsem se na nějaké těšil.

Ovládací panel
3 body