Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Obsahy (22)

Ein Traum in Erdbeerfolie

Ein Traum in Erdbeerfolie (2009)

Snímek Ein Traum in Erdbeerfolie (Sen ve fólii na jahody) režiséra Marca Wilmse ukazuje bohémskou scénu ve východním Berlíně v bývalé NDR. Přes všechna společenská omezení v socialistickém východním Německu si místní bohéma vytvořila vlastní fantaskní paralelní svět definovaný zejména módním stylem. Tento styl nebylo možné si zakoupit v butiku, ale vznikal ručně a z nekonvenčních materiálů jako sprchové závěsy, fólie atd. Výsledkem byla svěží a často i transgresivnější móda než na svobodném západě.

Láska a odpuštění

Láska a odpuštění (2014)

Film o životě Briana Wilsona, leadera a skladatele skupiny Beach Boys, ukazuje odvrácenou stánku úspěchu členů této kapely s image bezstarostných kalifornských surfařů. Film souběžně vypráví o dvou nejdůležitějších obdobích Wilsonova života. První je doba vzniku legendárního alba Pet Sounds v polovině 60. let a Wilsonovo postupné propadání drogám a psychotickým stavům, druhá část se odehrává v 80. letech a soustřeďuje se na manipulativní vztah terapeuta Eugena Landyho s psychicky zlomeným Wilsonem. Samotný Brian Wilson se k filmu vyjádřil, že je "fakticky velmi přesný".

Lovný revír

Lovný revír (2015)

Záměrem tohoto filmu je exposé sexuálních útoků na kampusech amerických univerzit, jejich promíjení a zakrývání školním vedením s krutým dopadem na oběti a jejich rodiny. Film reaguje na množící se skandály okolo znásilnění studentek a nedostatečných reakcí ze stran vedení škol, které mají zájem na tom, aby statistiky sexuálních útoků, které ve skutečnosti mohou postihovat až 20 % studentek, byly udrženy co nejníže. Film se soustředí na kampaň proti sexuálnímu násilí, kterou vedou dvě studentky z University of North Carolina, jež se samy staly obětmi znásilnění, ale zaměřuje se také na vedení škol a univerzitní bratrstva.

Baka: A Cry from the Rainforest

Baka: A Cry from the Rainforest (2012)

Filmař Phil Agland se po dvaceti pěti letech vrací do vesnice Baků (Pygmejů) v Kamerunu, aby tu dokumentoval změny, kterými tato komunita prochází. Situace rodiny, kterou v tomto filmu zaznamenává, je v porovnaní s předchozí generací velmi neutěšená a problémy, kterým čelí, souvisí s širší lidsko-právní situací Pygmejů v regionech střední Afriky i s osudem domorodých národů obecně. Ztráta přístupu k tradičním lovištím v oblastech, které byly vládou - vládou která reprezentuje bantuskou většinu a zájmy nadnárodních korporací - designovány jako rezervace nebo kde vydala dřevařské koncese, vede k úpadku tradičního způsobu života, ztráta cíle v životě vede k problémům s alkoholem, problémům v rodině a ztrátě harmonie v širší obci. Přes to všechno ale naděje trvá, hlavně v nejmladší generaci - v jejím zájmu o tradici, vztahu k přírodě a v otevřenosti světu a poznání.

Solanin

Solanin (2010)

Film podle úspěšné mangy Inio Asana vypráví příběh o Meiko a Tanedovi, kteří se po ukončení studia na univerzitě musí spokojit s neperspektivní a špatně placenou prací a nepříliš pohodlným životem v hektickém velkoměstě. S finanční situací jim "pomáhají" Tanedovi rodiče, kteří jim z rodinného políčka posílají mrkve a brambory, ze kterých si pak Meiko a Taneda po celé dny vaří karí, jehož jsou už dávno přejedení. Neveselý život jim zpestřuje jenom jammování s kapelou. Při tomto hraní se jim vracejí staré ideály a ambice. Oba se rozhodnou seknout s prací a následovat své sny.

The New Statesman

The New Statesman (1987) (seriál)

Řízná parodie na britský konzervatismus éry Margaret Thatcherové sleduje politickou kariéru cynického, machiavellského a sadistického pleticháře Alana B'Starda, nejpravicovějšího toryovce v celém parlamentu, jeho šikanovaného podřízeného Pierse a jeho ženu Sáru, která prohnaností často předčí i samotného pana poslance.

Tantei wa bar ni iru

Tantei wa bar ni iru (2011)

Soukromé očko a jeho řidič tráví dny popíjením a hraním šachů v baru ve vykřičené čtvrti v Sapporu, který jim zároveň slouží jako kancelář. Jednoho dne jim telefonuje neznámá žena, která si je najme na zdánlivě snadný úkol. Ten ale málem skončí detektivovým pohřbením zaživa. Náš hrdina se potom rozhodne dozvědět se víc o záhadné ženě a nevědomky si tak začne s bossy japonského podsvětí.

Ai

Ai (2012)

Dvě města, osm lidí, čtyři vztahy, jeden příběh, který ukazuje vše, co nám láska přináší - radost, stesk, smích i pláč. Láska překračuje společenské vrstvy i věk. A spoušť, který tento cit napáchá, může spravit zase jenom on sám...

Muž, který ukradl slunce

Muž, který ukradl slunce (1979)

Mladý učitel chemie Makoto je po incidentu s únosem školního autobusu veřejně oslavován, v jeho hlavě se však zrodí plán na sestrojení atomové bomby, díky které by pod hrozbou nukleárního terorismu mohl tutéž společnost, která ho má za hrdinu, vydírat. Poté, co bombu úspěšně sestrojí, přichází s řadou rozmařilých požadavků: nepřerušované přenosy baseballových zápasů, uspořádání koncertu Rolling Stones a nakonec chce i peníze. Atomová bomba, vrtkavý zdroj jeho moci, je však i příčina jeho postupné fyzické záhuby.

Suzhou he

Suzhou he (2000)

Kameraman, který se živí filmováním čehokoliv, vypráví příběh o obsesivní lásce Mardara, "malé ryby" v šanghajském podsvětí, k dceře překupníka alkoholu Moudan. Mardar po tragické události, která se jeho vinou Moudan přihodí, stráví několik let ve vězení, a poté se ji vydá hledat, jakkoliv se jeho jeho hledání zdá beznadějné. Setkání s citově rozervaným Mardarem nakonec vypravěče přivede k tomu, aby si kladl otázky o sobě samém.

Himizu

Himizu (2011)

Patnáctiletý Sumida bydlí se svojí matkou v chalupě u rybníka, kde pomáhá provozovat půjčovnu veslic. Když se jednoho dne jeho matka rozhodne odejít, zbývá mu jenom parta bezdomovců, která stanuje u rybníka, a jeho patologicky se chovající otec, který dluží peníze jakuze a od Sumidy chce pouze jeho výdělek. Ve škole se do něj zamiluje spolužačka Keiko, dívka z podobně disfunkční rodiny jako je ta jeho. Další tvrdé životní zkoušky přivedou školáka Sumidu až na samý okraj příčetnosti. Naštěstí je tu však Keiko, která jeho životu znovu dá naději.

Wo zuo yan jian dao gui

Wo zuo yan jian dao gui (2002)

May Ho je mladá krásná, právě ovdovělá žena, jíž majetek po manželovi zajistí život v přepychu. To se nelíbí její tchýni a švagrové, které ji mají za zlatokopku, která se k ničemu nehodí. May Ho ale manžela stále upřímně miluje a hádky s tchýní a švagrovou ji ubíjejí. Pomalu začíná rezignovat na život a tráví dny spánkem, pitím a nicneděláním. Jeden z alkoholových excesů končí bezmála smrtelnou nehodou, při které si poraní levé oko. V nemocnici po sundání obvazů zjistí, že svým levým okem vidí duchy zemřelých. Pro May Ho to nastoluje zásadní otázku: Dojde k setkání s jejím milovaným manželem?

Nikutai no mon

Nikutai no mon (1964)

Poválečné Tokio je v troskách, město je obsazené americkými vojáky a Yakuza kontroluje svá teriroria. Gang prostitutek squatující ve vybombardovaném domě si tvrdě hlídá svůj rajón a jeho členky kolektivně dohlíží na hlavní zásadu platnou pro každou z nich - žádný sex zadarmo. Jednoho dne do jejich squatu zavítá postřelený japonský voják, který je hledaný místními orgány. Charizmatický tvrďák všem dívkám učaruje, rozhoří se vzájemná žárlivost a soudržnost skupiny je v ohrožení.

Tian mi mi

Tian mi mi (1996)

Osud spojí cesty dvou čínských imigrantů v Hongkongu a osamělost jejich života ve velkoměstě dá vzplanout velké lásce. Oba však mají odlišné ambice. On přivést svoji snoubenku do Hongkongu a oženit se s ní. Ona má za cíl postup ve společenském žebříčku. Kvůli svým střetávajícím se ambicím se rozdělí. Osud ale chce tomu, aby se po dlouhých letech opět potkali jako chudí imigranti, tentokrát ve Spojených státech za doprovodu jejich oblíbené milostné písně.

Díra

Díra (1998)

Na Tchaj-wanu propukne epidemie podivné nemoci, jejímž symptomem je, že se nakažený začne plazit jako brouk. Několik obyvatel starého činžáku se odmítne evakuovat a na tomto neutěšeném místě zůstává. Co chvíli se zde porouchají vodovodní trubky a podlahy jsou zaplavené. Jednomu nájemníkovi instalatér provrtá díru do podlahy, kterou ale už nepřijde spravit. Takto se propojí byty jednoho muže a jedné ženy a jejich fádní životy se tím začnou až nečekaně komplikovat.

Made in Hong Kong

Made in Hong Kong (1997)

Hlavní hrdina Chung-chau je mladý kriminálníček spolčený s triádou. Spolu se svým nepříliš bystrým kamarádem Sylvesterem se protlouká životem na dně společenského žebříčku. Chung-chaovi se jednoho den dostanou dopisy na rozloučenou od dívky, která spáchala sebevraždu. V Chung-chauově životě nato dojde k podivným zvratům.

Tři ženy

Tři ženy (1977)

Svérázná mladá žena Pinky přijíždí z amerického jihu do Kalifornie, kde si najde práci jako sestra v lázeňském zařízení. Zde poznává světačku Millie, kterou obdivuje pro její nonšalantnost a bezprostřednost. Pinky usiluje o její pozornost a Millie, ačkoli na Pinky pohlíží s despektem, jí nabídne, aby se k ní nastěhovala. Obě mladé ženy se jezdí bavit do motorestu za městem, který vlastní excentrická umělkyně a její manžel s image drsného kovboje. Každá ze tří žen prožívá emoční krize, během nichž si osvojují identity obou dalších. Nakonec vytvoří „rodinu“ v níž má každá své místo a identitu sobě vlastní.

Shou shen nan nu

Shou shen nan nu (2001)

Slečna Mini Mo (Sammi Cheng) vášnivě miluje pohledného a slavného pianistu Kurokawu, se kterým před lety chodila, a který ji před odchodem na studia slíbil věrnost. Mini Mo má vážný problém, který jí brání se s Kurokawou opět sblížit - a to obrovskou nadváhu z přejídání se kvůli nešťastné lásce. Ze zoufalství se pokusí o sebevraždu, která končí neúspěchem, ale díky čemuž poznává Tlusťocha (Andy Lau). Po velice obtížném sbližování se Tlusťoch rozhodne Mini Mo pomoct, aby získala svoji dřívější formu a získala zpět Kurokawu. Mini Mo dřinou získá zpět tělo modelky, a teď je jen otázkou, koho skutečně miluje...

Qian yan wan yu

Qian yan wan yu (1999)

Ve filmu Qian Yan Wan Yu režisérka Ann Hui reflektuje politickou a sociální historii Hong Kongu. Ústředními postavami filmu jsou levicoví političtí aktivisté, kteří se ohlížejí za svojí politickou činností v osmdesátých letech a nad zklamáním, které pro ně přinesla léta devadesátá. Film vyobrazuje život hongkongské chudé vrstvy, zejména lidí žijících v člunech, kteří nemohou získat povolení k pobytu ve městě. Hlavní postavy filmu bojují za jejich sociální práva.

Nejlepší bordýlek v Texasu

Nejlepší bordýlek v Texasu (1982)

Miss Mona je počestná provozovatelka Slepičárny, vyhlášeného veřejného domu v Texasu. Mona tu dohlíží na nejvyšší kvalitu služeb svých děvčat a dny plynou v radostné idyle, když tu proti jejímu podniku začne brojit konzervativní televizní hlasatel Melvin P. Thorpe. Miss Mona má však po svém boku svého milence, šerifa Eda Earla, který je odhodlaný za záchranu slepičárny bojovat. Snímek je adaptací stejnojmenného muzikálu. Divák se může těšit na řadu lechtivých tanečních vystoupení a krásný hlas Dolly Parton.

Reklama