Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Válečný

Recenze (3)

plakát

Ani krok zpět (2007) 

Poněkud úchylný nízkorozpočtový ruský válečný film, který se ve snaze ukázat, jací byli molodci gerojové, nenechá zmást ani historickými fakty. Celkem zbytečná záležitost, jedna hvězdička za bojové scény. Hlavní hrdina utíká po louce na hranici, zatímco německé bombardéry se ho marně snaží trefit (jako by neměly důležitější cíle - letiště, seřadiště, komunikace. Pak upadne do zajetí, dostane lopatu do ruky, lopatou přemlže stráže, zíslá samopal, samopalem postřílí Němce na motorce a získá lehký kulomet, cestu posbírá pár podobně postižených a ejhle, najdou opuštěnou pevnost a u ní náklaďák plný zbraní, munice a potravin s připojeným funkčním dělem, takže urrá!. Pokud jste někdy hráli Call of duty nebo podobnou druhoválečnou střílečku, mohlo by se vám to líbit. Do toho němečtí důstojníci, projíždějící se sem tam krajinou, pořádající pikniky u řeky (na koci července 1941), ruští zajatci obratem navlečení do německých uniforem a poflakujcí se v kasárnách... Co dodat.

plakát

Léto s gentlemanem (2019) 

No, co k tomu říct. Vrcholem večera byl asi kornout popcornu. Film samotný bez atmosféry, v podstatě o ničem. Při vší úctě k herecké legendě, Hanzlík by toho měl nechat, už to fakt nefunguje. Džíp vypouštějící bublinky, Bože, za co?! Jedna hvězdička za bělouše, taky jsem takového měl.

plakát

Osada mladých snů (1931) 

Ač je dnes skoro neuvěřitelné, že to kdysi někdo myslel vážně, Osada mladých snů patří k základnímu vzdělání stejně, jako bohatýrská trilogie. Neubauerova kniha je čiré utrpení, ale u filmového zpracování jsem se výborně bavil, pokud tedy sličná Nasťa a/nebo Bill Stín zrovna nekvíleli sladkobolné písně. ale jinak, boží! Užasné hlášky, Nasťa a její nejlepší přítel si důsledně vykají, trampové z osady se pohybují krajinou ve tvaru rázným krokem za zpěvu pochodových písní. Must see! :-)