Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Joker (2019) 

Kdo mě zná ví, že mám slabost pro příběhy různých podivínů a různě narušených figurek. Mám ráda psychologické filmy. A tento film se po dlouhé době vymyká. Možná by ho neměli vidět lidé v depresivní atace, ale rozhodně je to jeden z filmů který má potenciál s námi ještě dlouho zůstat a vyvolávat vášně. Po dlouhé době je zde film, který v lidech zanechává buď "wow" efek nebo naprostý odpor. Jen málo lidem je ukradený nebo jim přijde neslaný/nemastný. Jsem ráda, že i v USA se ještě umí natáčet takové filmy. Zařadila jsem ho mezi své "Oblíbené". Film je natočen se skutečně filmařským umem. Nechybí mu nic a nic mu ani nepřebývá. Vtáhne vás do psychologického postupného propadliště a proměny jednoho nemocného a zlomeného člověka v... Jokera. A to je přesně to pravé ořechové. Film nepotřebuje šílené rozpočty, počítačové animace a bůh ví co, aby byl neopakovatelný a výjimečný. Stačí dobrý příběh, který je řemeslně dobře ztvárněn. Hlavní postava má báječného herce, hudba sedí a kamera jakbysmet. Doporučuji se na film podívat a udělat si vlastní názor. Nikdo jiný vám totiž nedá ten správný a jediný. Tento film se dá zatracovat stejně jako vychvalovat a je jen na vás jak ho uvidíte. Na vás a na vašem vnímání, vaší empatii a všem kolem Jokera a vás.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Mám tento žánr ráda od dětství, ale to nic nemění na tom, že ne každému bych dala byť jen 4 hvězdičky. Nechám si uležet v hlavě jestli za pět hvězd může film sám o sobě - je dobrý, a nebo jestli je to dáno výbornou hudbou. :)

plakát

Láska na vlásku (2014) 

Vlastě typická pohádka s typickým průběhem, i když konec... No, posuďte sami ;) Nemám ráda moderní českou tvorbu, ale tohle se celkem povedlo. Za mě 3* :) Byli tam i úsměvné momenty, takže jsem vlastně spokojená :) Na rozdíl od celé řady jiných českých filmů... avšak tato pohádka asi ničím nenadchne. A přidávám, že mi také přišla až moc dlouhá.

plakát

Doručovací služba čarodějky Kiki (1989) 

Příběh je skutečně obyčejný, jednoduchý... ale i tak ho doporučuji. Je vhodný i pro malé děti, možná více než pro dospělé, ale některé části jsou kouzelné ;) Díky úžasné animaci, kterým se autor vyznačuje dávám 4* Je to potěch oka a duše, protože může jen klouzat po příběhu a odpočívat... ;)

plakát

Zkažená mládež (2007) 

5 * protože si dodnes pamatuji pocit jaký to ve mně zanechalo... a úryvky scén jako by to bylo dnes... Film jsme viděly na střední a zasáhla asi všechny holky od nás (třída sestřiček na zdrávce, takže třída čistě jen holek...).

plakát

Tančím, abych žil (2006) 

Dobře jsem se bavila :) Klišé samozřejmě ve filmu jsou, ale kolikrát je realita ještě neuvěřitelnější než-li většina smyšlenek. Proto, kdo se chce pobavit a užít si atmosféru tance, určitě nešáhne vedle ;) Komedii bych připsala do žánru filmu ;) Daleko více jsem vnímala tanec a právě komediálnost.

plakát

Nebezpečný vlak (1999) (TV film) 

Tento film jsem viděla již třikrát… Je postaven na absolutně nelogickém ovládání vlaku. Vlak se za žádných situací nesmí stát nezastavitelným! Ve filmu nefungují vůbec žádné bezpečnostní pojistky… Další věc, která se mi nelíbí, je jeho absolutní průhlednost. Na druhou stranu jsem se i pobavila… Nádherná krajina, a když přivřu obě oči tak jako oddechovka dobrý…

plakát

Obřad (2011) 

Konečně po dlouhé době se objevilo téma exorcismu. Anthony Hopkins září, každá scéna ve, které se vyskytuje, je dobrá. Herecké obsazení se mi také líbí, nesdílím názor jiných lidí, kteří by stále obsazovali jen a pouze známé herce. Režisérovi se podařilo navodit atmosféru, seděla jsem a hltala každou minutu… což se nepodaří jen tak někomu, proto je mé hodnocení 5 hvězdiček z pěti.

plakát

Kazatel (2011) 

Díky trajleru jsem myslela, že půjde o špičku, bohužel tomu tak není. Pokud jste viděli trailer, viděli jste celý film… Stopáž je katastroficky krátká, příběh není vůbec rozvinutý a vůbec dalo by se z toho vytřískat mnohem více… Než jsem se pohodlně usadila v křesle, tak jsme odcházeli…

plakát

Thor (2011) 

Je to úžasný film. Ani chvilku jsem se nenudila. Jsem nadšená kostýmy, jen z Thorova kladiva jsem nešťastná… Jak proboha živého, mohli z nejnebezpečnější a nejmocnější zbraně severské mytologie udělat paličku na maso?! Nic vytknout nemůžu ani efektům. Moje hodnocení: 5 hvězdiček.

Ovládací panel
6 bodů