Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Dokumentární

Recenze (1 101)

plakát

Elvis Presley: Havaj 1973 (1973) (koncert) 

Elvisův koncert na Havaji patří k tomu hudebně nejlepšímu, co jsem kdy viděla. Elvis zde nejen dobře zpívá své skvělé melodické písničky, ale ještě i dobře vypadá. Jeho pohyb na pódiu už nemá tu dynamiku, jako v mládí, ale taky mu v pohybu ještě nepřekáží jeho pozdější nadváha. Trochu mi vadil jeho upocený obličej, ať už způsobený vlivem alkoholu nebo drog. Byla na něm patrná únava a jakési vyčerpání, ale i tak mělo jeho vystoupení vysokou úroveň.

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

V akčním žánru představuje tento snímek pro mne v současnosti špičku. Je dynamický od začátku do konce. Herecky dobře obsazený, jen těch holohlavých chlapíků je tam přespříliš. Blíží se čas, kdy mužské vlasy budou raritou. Děsí mne myšlenka, že časem nové technologie dojdou tak daleko, že už to nebude jen sci - fi a atomové nálože se budou nosit v kufříku. To už tady, jak doufám, nebudu já.

plakát

Lakomec (1978) (TV film) 

Tento televizní záznam je skvěle herecky obsazený, excelentně zahraný se slušnou výpravou a krásnými kostýmy. Existuje řada verzí a pro každého herce je výzvou Harpagona ztvárnit po svém. Srovnávání se vyhnu, ale nezastírám spokojenost.

plakát

Slunečná - Úkoly tisíce a jedné noci (2021) (epizoda) 

Kdepak máme čarodějnici Bětu, aby nám smrtelně nemocného Jakuba dotykem ruky vyléčila? Taky si zahraji na vědmu. Možná to byla jen mylně stanovená diagnóza. V sanatoriu se to určitě vyšetří, nebo že by se toho ujal místní felčar z ordinace uprostřed vesnice? Do toho ještě ti vyčúraní Pražáci, kteří pod vedením Pupíka dělají z venkovanů blbce. To se jim určitě nevyplatí. Stavební povolení jsou zde ještě přísněji hlídaná než ve městech. Jde o ornou půdu. Už se těším, jak to dopadne.

plakát

Poločas štěstí (1984) 

Nevzpomínám si, jestli jsem už někdy tento film viděla. Je to sice už retro, ale musím pochválit pohodovou dobovou atmosféru i herecké výkony dvou hlavních představitelů, jakož i lokalitu, výpravu a kostýmy. Snímek mi připomenul řadu osobních zážitků. Při poslední Spartakiádě jsem s kolegyní procházela sportovci nabitou Prahou a hledala odpočinek a posezení u kávy na Václaváku. Všude bylo plno a tak jsme si obě řekly, že když už jsme tu, najdeme i něco dražšího. Vešly jsme do hotelu Evropa v dolní části náměstí. Venku horko a plno lidí, uvnitř klid a pohoda i volné posezení. Jen jsme se usadily, přišel za námi číšník s tím, že spartakiádníky nesmějí pouštět dovnitř ani obsluhovat, že by měli problémy s policií. Moc nás to, neznalé holky z Moravy překvapilo, protože jinak byla Praha vůči nám velmi pohostinná. Později jsme se dověděly, že je to gay bar. Proto mi Čejkova travesty šou nepřišla přes čáru. Obraz doby byl vcelku výstižný.

plakát

Slunečná - Konec jednoho přátelství (2021) (epizoda) 

Tento díl se tvůrcům docela podařil, protože zaujal i mne. Měl v sobě humor i napětí, odpovídající herecké výkony a dvě zajímavé dějové línie. Ta první byla Jankova : Hledá se táta! a ta druhá starostova : Čí je to dítě? Snahu je třeba ocenit, aby nám to vydrželo.

plakát

Amerika z ptačí perspektivy (2010) (seriál) 

Jeden z řady dokumentů natáčených z výšky pomocí dronů. Zajímavé lokality, úžasné stavby a přírodní krásy seřazené dle výběru tvůrců pořadu. Já bych dala přednost záznamům ze života lidí v zobrazených velkých městech i v zapadlých samotách a podrobnějším doprovodným komentářům. Všechno je to jen letmý pohled z výšky.

plakát

Slunečná - Biologický otec (2021) (epizoda) 

Tak to konečně na Lídu prasklo. Mrzí mne, že v tomto díle chyběl sympatický mafián Maroš Kramár a skvostná kuchařka teta Běta. Asi dostali oba koronavirus nebo zajímavější pracovní nabídku. Jen místní štěkny opět nezklamaly. Je vidět, že si to užívají. Jak má farma prosperovat, když tam většina zaměstnanců a jejich kamarádů bydlí a stravuje se zdarma. Ti pivní ochmelkové to nevytrhnou.

plakát

Zločiny Velké Prahy - Dáma v studni (2021) (epizoda) 

Vždy, když natáčí ČT něco nového, jsou velká očekávání diváků většinou zklamána, jako v tomto případě. Každý se těší, že to bude něco převratného, nadčasového a zajímavého, co zastíní staré pořady natáčené před lety v mnohem horších podmínkách a s cenzurou v zádech. A ono většinou nic. Hlavně chybí nápady, kvalitní scénář, kvalitní herecké výkony a v tomto případě i dobrá kamera. Nemá to tu pravou dobovou atmosféru a jiskru. Sex to nezachrání. Uvidíme.

plakát

Slunečná - Špion a špionka (2021) (epizoda) 

Ta účast Vietnamce v tajných službách mě dorazila. Je to komediální romantický seriál se spoustou ironie i parodie. Romantická linie se vyřešila, z babince se přenesla pozornost na místní alkoholiky a dokonce hlavní prudič byl paralyzován. Co bude dál? Třeba má seriál vyšší cíle. Jsou v něm zvířata, klepny, alkoholici, invalida, menšiny, venkov i město. Chybí jen nějaký gay a může se postavit do fronty na Oscara. Není třeba to řešit, vždyť je to legrace.