Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Dokumentární

Recenze (1 101)

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Tak to zase byla věc. Ani jsem neměla možnost s nikým si o snímku popovídat, protože všichni moji známí to po půlhodině vzdali. Já jsem viděla jen začátek a konec. Uprostřed jsem si dala pauzu a dobře jsem udělala. Horory nemám ráda. Pro koho to natočili? Pro děti to určeno nebylo a pro staré na prahu očekávání smrti taky ne. Čekala jsem humornou pohádku o rozmazleném princi buřtíkovi a dočkala jsem se nudné filozofické úvahy o konci života.

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Česká herecká elita na tom musí být opravdu špatně, že se prezentuje v takových šuntech. Problém začíná už u převzatého námětu, mizerného scénáře, jednoduché levné výpravy a korunu tomu nasazují odfláknuté herecké výkony. Vypadá to, jako by kameramani natočili tři různé povídky, rozstříhali je a nahodile sestavili do jednoho chaotického celku. Jediným kladem je, že jsem to nevzdala a dodívala se až do trapného konce.

plakát

Tři královské děti (2019) (TV film) 

Velmi příjemná klasická pohádka. Zdá se, že němečtí tvůrci od nás už ledacos odkoukali a jsou ve své tvorbě lepší než my. Jednak délku filmu zbytečně nenatahují, hodinová stopáž je tak akorát. Na výpravě a kostýmech se nešetří, příběh má v sobě prvky originality, herci jsou pro nás neznámí a působí věrohodně. Možná by měli ještě přidat trochu humoru, ale i tak snímek stojí za opakované zhlédnutí.

plakát

Buko (2022) 

Konečně po čase náš film, na který se dalo koukat, bez pocitu trapnosti. Téma je mi velmi blízké, jako by byl ten příběh z mého života. Herecky skvěle obsazené i zvládnuté.  Já jsem tam na ranči mezi zvířaty kdysi dávno získala nové přátele, stejně jako moje vnučka dnes. Dokonce jsme si pořídili koníka. Uvěřitelný, příjemný a překvapivý snímek.

plakát

Indián (2022) 

Název filmu i Karel Roden jako hlavní postava mne zaujal. Po pár minutách jsem uvažovala, že to vypnu, ale nakonec jsem se dodívala. Nevím jak zhodnotit. Usadilo se mi to v hlavě a přinutilo k úvahám, kam se všichni ženeme. Život je krátký a nic z nashromážděných hodnot si s sebou na věčnost nevezmeme. Nakonec si neodneseme ani vzpomínky na to, kolikrát jsme se vykoupali v Jadranu, či kolik světa jsme procestovali a kolik památek viděli. Vše děláme pro momentální pocit štěstí a radosti. Herecky v pohodě, vizuál slušný, příběh neokoukaný

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Tato téměř klasická pohádka se mi líbila už při své televizní premiéře. Vždy, když ji opakovali, jsem neodolala a znovu se podívala. Stejně tak i dnes jsem ji dala přednost před detektivkou, seriálem i komedií. Konečně se nešetřilo na kostýmech, výpravě a početném komparzu i neokoukaných hercích. Dostavil se originální nápad a vtipný příběh, protože humor do pohádek patří. Vyplatilo se to, úspěch se dostavil. Bylo to roztomilé a Marek Eben zazářil, protože ta role mu sedla. Škoda, že ve filmu nedostal víc příležitostí.

plakát

Zákony vlka - Nenávist (2023) (epizoda) 

Seriál se mi líbí i když bych uvítala větší dynamiku a spád. Problém mám s hlavním hrdinou příběhu Stanislavem Majerem. Nevím zda ho mám zařadit mezi sympaťáky nebo záporáky. Herecky to zvládá na obě strany. Ženám na obou stranách zákona Lindě Rybové i Tereze Švejdové  nelze herecky nic podstatného vytknout, jsou to sympaťačky. Zato Jan Vondráček je pro mne vyložený záporák. Záporné postavy se hrají líp, protože pro ty kladné příkladů je málo, jak moudře řekl Jan Werich.

plakát

Na krok od nebe - Pravá matka (2015) (epizoda) 

Tak tímto dílem skončil své účinkování v seriálu Terence Hill. Škoda ho, i když mu bylo v roce 2015 už 76 let a vyjížďky na koni ho zřejmě unavovaly. V další řadě se seriál z žánru detektivního částečně přeorientoval do roviny vztahové. Co bylo zajímavé je skutečnost, že většina herců byli sympaťáci a to včetně pachatelů trestných činů. Herecké výkony byly odpovídající, ale pro mne zde hlavní roli představovala kouzelná horská krajina. Škoda, že serál byl zařazen do odpoledního vysílacího času.

plakát

Opice v zimě (1962) 

Vůbec jsem nepochopila o čem v tomto filmu jde. Dva špičkoví herci se snaží svými opileckými výstřelky oživit nudu kdesi v zapomenutém francouzském městečku ve snaze uniknout od šedivé reality všedního dne. I když mě to moc nebavilo, dodívala jsem se do konce. Kladně hodnotím Gabina, Belmonda a ohňostroj.

plakát

Pod hladinou (2023) (seriál) 

V našich poměrech neokoukané kriminální téma z prostředí policejních potápěčů. Jednotlivé zločiny jsou vcelku nezajímavé, bez napětí. Jediný originální nápad je potápěč bojící se vody a jediný sympaťák je Václav Vydra, byť v poměrně malé roli. Pokud se nudíte, přepněte na tento seriál a nuďte se spokojeně dál.