Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (28)

plakát

Devět kruhů pekla (1987) 

Co se týče samotné výpovědi o hrůzách Pol Potovy diktatury, je film nebytý detailním popisem, až z toho mrazí. Navíc, strašné scénérie doprovázené hudbou Michala Kocába - zkrátka za 5 hvězdiček. Avšak herecký výkon pana Kňažka byl dost strohý, navíc dialogy byly více než ubohé.

plakát

Silkwoodová (1983) 

Moje královna Meryl Streep opět v dobré formě. Opravdu úžasný výkon plný zoufalosti, vztahových komplikací, zároveň však i odhodlání - zkrátka nemám slov. Druhé milé překvapení je Cher - kdo by čekal, že se z té umělohmotné bytosti vyklube i něco málo z hereckého talentu? Kurt Russell jen příjemně doplňuje trojici kmenových hlavních rolí.

plakát

Zápisník jedné lásky (2004) 

Opravdu velké, velké překvapení... kdo by čekal od romantického filmu s obsazením Ryan Gosling a Rachel McAdams, že se z toho vyklube velice kvalitní příběh zasahující dokonce do oblastí sociálního uspořádání společnosti? Já mezi ně nepatřil, o to milejší překvapení na mne čekalo po shlédnutí tohoto filmu. Jako každý romantický film, i tento se nevyhnul patetickým, téměř láskou zarudlým, scénám - např. bílé kachny. Ale jako celek - velice pozitivní, oddychový, pěkný film.

plakát

Anna (1987) 

Film má bohužel pro českého diváka obrovskou zvláštnost - snaží se očima Američanů reflektovat českou kulturu, proto je nezbytné při dívání se na film Anna oprostit se od národní hrdosti apod. Sally Kirkland podala velice kvalitní výkon, avšak zbytek filmu dost pokulhával. Kamera, scénář, výprava jsou dost krizové. Tři hvězdičky dávám za Sally Kirkland a pár dobrých momentů.

plakát

Velmi nebezpečné známosti (1999) 

Přestože ani jeden z herců nepatří mezo mé oblíbené ani mezi kvalitné herce, byl kus Vemi nebezpečné známosti něco velmi překvapujícího. Reese Whiterspoon hrála naivní dívenku přesvědčivě a sourozenecké duo naprosto úžasné.

plakát

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 

Pro mne jeden z nejhorších dílů. Úplná proměna prostředí, kulis, zkrátka celého prostředí, ve kterém se příběh odehrává, způsobilo pocit, že nejdete na třetí díl ságy Harryho Pottera, ale na první díl něčeho co vypadá jako Harry Potter, ale odehrává se jinde. Cuarón eivdentně neviděl dva předchozí díly.

plakát

Harry Potter a Tajemná komnata (2002) 

Pro mne asi nejlepší díl. Držel se příběhu, měl hezké kulisy a exteriéry, ale někdy poněkud kýčovité rekvizity (např. Nebelvírův meč připomínající plastové meče z Vietnamské tržnice). Herci stále podávají pouze dětské výkony, ale zlepšení je evidentní.

plakát

Harry Potter a Kámen mudrců (2001) 

První film byl dost velkým zklamáním. V té době jsem znal Harryho Pottera nazpamět, takže hrubé úpravy příběhu mne naprosto ničily. Ale samotný film byl příjemný, hodně pohádkový, barevný - začátek nové generace.

plakát

Zkažená úča (2011) 

Asi jsem se úplně zbláznil, ale mně se to líbilo. Cameron byla vtipná, společně s Justinem a Jasonem. Smál jsem se skoro pořád, přestože to byla opět zamilovaná americká komedie se vším všudy, nemohu ji hodit do pytle s ostatním odpadem jako Zase ona! apod. A když už za nic, tak za scénu s umýváním auta a souložením přes "nasucho." Uvoňující, zdravé, nenáročné, osvěžující - zkrátka užil jsem si báječný film.

plakát

Kajínek (2010) 

Akční filmy zkrátka v Česku točit neumíme. Petr Jákl se měl více zaměřit na herecké sestavení - Lavroněnko super, Boguslav Linda ať zůstane v Poslku, Tatiana Vilhelmová zkrátka přehrávala a nebyla s rolí sladěná. Efekty přeplácané scény a nesynchronizovaný mnohonárodostní herecký ansámbl si nezaslouží víc než 3 hvězdičky.

Ovládací panel
1 bod