Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 746)

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

// Vaughn opět mezi špiony a už to prostě není zdaleka taková zábava, jako kdysi u prvních Kingsmanů. Recyklované postavy i zvraty, akce, která je sice stylová, ale zdaleka ne tak vybroušená jako dřív, a hlavně je to prázdný. Za hodinu si nebudete pamatovat jedinou scénu. Po dni vám to zcela vyšumí z hlavy. Zbytečný film, který naprosto mrhá talentem jak Cavilla, tak Rockwella, a tak vlastně i všech ostatních. Už by se na to měl fakt vykašlat a jít zase točit něco novýho. 5/10

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

// Destiny is a bitch na entou umocněno zase jednou neuvěřitelnými obrazy dua Villeneuve & Fraser a ještě doplněno o Zimmerovo burácející score, který když ve druhé půlce v jeden moment dropne, má sílu minimálně tří atomovek. Speciální smeknutí pak patří Austinu Butlerovi, který instantně vytvořil jednoho z nejikoničtějších záporáků, jací se na plátně kdy objevili, všechny jeho scény naprosto famózní. Slabší tempo a nějaká ta zkratkovitost tam sice furt jsou, ale v rámci celku to jsou bezvýznamné výtky, je to prostě náhul :)

plakát

Echo (2024) (seriál) 

// Ne, zase slibný rozjezd, a zase zadupání do země v posledních dílech. Rezonování, které mělo být pointou, je naprosto nefunkční, příběh nedává smysl, vedlejší postavy jsou do počtu a chudák Fisk zredukovanej na mamlase, co už nedokáže zterorizovat ani blbej zapadákov někde za New Yorkem. Přitom první dvě epizody tak nadějný... 5/10

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

// Jakožto předlohou nepolíbený fanoušek Jonathana Nolana, Lisy Joy a především Westworldu můžu říct, že tohle bylo skvostný navázání na jejich předchozí práci. World-building na jedničku, postavy krásně komplexní, Walton Goggins si smlsnul na každé scéně, strašně mě bavila celá jeho flashbacková linka, černý a často i dost absurdní humor tomu seděl jako hrnec na prdel, a nebýt faktu, že mě maličko zklamalo vyústění (aneb čekal jsem to trochu přísnější), byl by to vlastně i horký adept na seriál roku. Takhle zůstal Fallout (8,5/10) nejen za The Last of Us (9,5/10) jako nejlepší videoherní adaptací, ale i letošním Shogunem (9/10), který přece jen jel příběhově trochu větší bomby.

plakát

Fargo - Blanket (2024) (epizoda) 

// ♫ ♪ "Baby, can't you see I'm calling? A guy like you should wear a warning. It's dangerous, I'm falling..." ♪ Epesní needle drop a nejmrazivější epizoda páté řady so far. Tady je fakt zaděláno na nejlepší řadu Farga vůbec, ta dekonstrukce různých toxických vztahů na pozadí amerického venkova, kde nikdo neví, kde končí zákon, a kde naopak začíná kult osobnosti, to je normální scenáristický majstrštyk. V kombinaci s bezmála filmovou kamerou to je strhující podívaná, která bude za rok sbírat Emmy jako na běžícím páse.

plakát

Gentlemani (2024) (seriál) 

// První čtyři epizody jsou nádherně vypointovaná gangsterská odysea přesně s tím Ritchieho rukopisem, jak je máme všichni rádi. Ve druhé půlce se to bohužel trochu rozmělní a nebýt hezkého, byť lehce předvídatelného finále, dojmy by byly jistě rozporuplnější, nakonec ale vládne spokojenost. Nejsem si sice jistý, že to má úplně potenciál stát se moderní odpovědí na Peaky fockin' Blinders, minimálně jednu další takovou sérii bych si ale dal. Už jen kvůli Kaie Scodelario, která je sama o sobě důvodem k bingeování. Poctivých 7,5/10.

plakát

Gentlemani - Nesoucitný gentleman (2024) (epizoda) 

// Mohlo jedno varle změnit koloběh dějin? Jsem rád, že někdo v dnešní době stále ještě klade takhle důležité otázky! A že Guy Ritchie nesundává nohu z plynu ani při tvorbě seriálových spin-offů svých filmů pro Netflix. Zatím skvělá gangsterská jízda, která co nemá v Ritchieho vizuální dravosti, dohání pro změnu těžce tarantinovskými zvraty.

plakát

Grounded II: Making the Last of Us Part II (2024) 

// Grounded I, Grounded II a God of War: Raising Kratos - trojice dokumentárních masterpieces. Jedno oko nezůstalo suchý a teď se do obou remasterů pustím s o to větší chutí.

plakát

Halo - Svatyně (2024) (epizoda) 

// První řada byla sice blbá a mírně papundeklová, ale dalo se na ni koukat jako na mírný guilty pleasure. Druhá série vykopla taky blbě, ale ještě navíc nudně, a nejsem si jistý, že to špinavější vizuál vynahrazuje. Po změně showrunnera a parádních trailerech jsem čekal větší bomby na rozjezd.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

// Náběh na poctivej oldschool akčňák v první půli a pak zbytečně uondaná snaha tomu vymyslet výbušný finále v té druhé. S příchodem McGregora tomu paradoxně spadl řetěz a začalo mě to spíš nudit, i když bitky byly natočený moc hezky. 6/10 Liman bohužel poslední roky kreativně trochu v prde...háji.