Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

// A stejně jsem stále ten malý kluk, kterému strejda John na Vánoce stačí. Copak někomu ne?

Smrtonosná zbraň 2

Smrtonosná zbraň 2 (1989)

// Akční film doveden k dokonalosti. Nejsilnější bromance 80. let. Bezchybná režie. Napínavý, zábavný a chytrý scénář. Dokonalá hudba s lahůdkou v podobě Knockin' on heaven's door od Erica Claptona. Nejlepší příklad toho, jak by měl akční film vypadat a fungovat. Jinými slovy dokonalost, kterou ještě navíc zdobí nepřekonatelné duo Gibson/Glover.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

// Protože George Lucas, protože Star Wars, protože Darth Vader, protože Síla, protože Temná strana, protože Galaxie plná života a fantazie. "A co říkáš na Hvězdné války?" "No, nikdy jsem je neviděla." "COŽE?!"

Armageddon

Armageddon (1998)

// Asi jediný film, u kterého slza ukápne i po x-tém zhlédnutí. Bruce Willis ve filmech prostě neumírá, zatraceně!

Batman

Batman (2022)

// David Fincher meets Dlouhý Halloween meets audiovizuální hody Války o planetu opic. Skvostnej velkofilm, který mi v kině hned několikrát rozpumpoval srdeční sval, dojal mě, vyděsil a nakonec nadchnul tím, jak to celé překvapivě drží i přes tu úctyhodnou tříhodinovou stopáž pohromadě. Vlastně nevím, čemu jinýmu už bych měl tu desítku napálit než téhle instantní bat-klasice.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

// It's not about money, it's about sending a message.

Star Trek

Star Trek (2009)

// Nejlepší vesmírné sci-fi mé generace? Abrams v roli Boha všech geeků ? Kapitán Kirk, jako vesmírný Indiana Jones ? Ano, ano a ano. Můžu koukat pořád dokola a stejně mě to nikdy nepřestane bavit. Lens flare, hudba M. Giacchina, Chris Pine, Quinto, Nimoy, Saldana, Pegg, Yelchin, Urban, Cho, Enterprise, zelený prsa, Hoth ... prostě neunavujicí pecka.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

// Film, který je mi nekonečnou inspirací a zároveň konečnou výzvou. Kdybych osobně někdy něco takového napsal, asi bych mohl hned nato umřít. Tímhle bych to prostě dokázal, tady je autorskej strop a dál vlak nejede, sorry, ale prostě ne.

Nesmiřitelní

Nesmiřitelní (1992)

// V žádném jiném žánru se netočí tak nádherné filmy jako ve westernu, a žádný jiný western nemá tak nenapodobitelnou atmosféru jako tenhle. Eastwood natočil fantastickou dekonstrukci něčeho, na čem si de facto postavil kariéru, natočil film, který nemá dobré a špatné postavy, jen kupu lidí, kteří se řídí svými vlastními pravidly, film bez předsudků, nadčasový, ale především s velkým srdcem v podobě Eastwooda samotného. A já si musím každých pár let připomenout, že ještě spolu s Tenkrát na Západě se jedná o nejzásadnější dílo, co v tomhle směru kdy vzniklo. Absolutní masterpiece. "I don't deserve this... to die like this. I was building a house." "Deserve's got nothin' to do with it."

Sicario: Nájemný vrah

Sicario: Nájemný vrah (2015)

// To je tak, když se sejde nejlepší Villeneuve, nejlepší Sheridan a nejlepší Deakins. Film, který je s každým dalším zhlédnutím lepší a lepší.