Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (62)

plakát

Asterix v Británii (1986) 

Jako bych viděl naprosto jiný film než ostatní zde. Asterixe (kór toho kresleného) mám rád, ale u tohoto filmu jsem se téměř nezasmál.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Nějaký film tu dostane Oscara za kostýmy/makeup. Který to asi bude? o.O //EDIT: Nějaký film by tu měl dostat Oscara za kostým/makeup.

plakát

Big Lebowski (1998) 

Kromě scény s rozprášením Donnyho a Dudeova volnomyšlenkářštví nevidím na filmu nic úžasnýho. Sorry, todle asi nebyl můj šálek Bílýho medvěda.

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Sex až na třetím místě. Kdo přijde k tomuto seriálu náhodou přes čsfd si podle komentářů určitě musí pomyslet, že jde o nějaký druh soft-porna. Opak není zcela pravdou, ale jako pravdivý obraz Californication taky sloužit nemůže. Prvním důvodem, proč sledovat Californication jsou totiž skvěle napsané scénáře, kterým vládne pevnou, leč vtipnou rukou Tom Kapinos. Charaktery, vztahy i příběh jsou napsané tak dokonale, že mně půlroční přestávka mezi sériemi nedá spát. Druhým lákadlem pro našince je parádní soundtrack, prošpikovaný tím nejlepším co rock-and-roll nabízí. Důvodů, proč si najít cestu k tomudle, pro mně, masterpiecu je však mnohem víc - parádní dvojice Duchovny-Handler, sexistické, ale i chytré hlášky nejen Hanka Moodyho, nádherné ženské obsazení nebo spousty odkazů na rockovou hudbu. Ironií osudu však je, že právě sexistický obsah je jeho hlavním trnem v patě. Z Californication totiž dělá seriál vysílatelný až po dvaadvacáté hodině, tudíž se nemůže těšit tak velké fanouškovské základně, jakou by si zasloužil. Koneckonců, Tom Kapinos se mi trefil do gusta tak přesně, až pochybuji, že moji TOP1 mezi seriály někdy něco na tomto postu vystřídá.

plakát

Ceny Anděl 2010 (2011) (pořad) 

Tak jestli vám už ani toto, za*raní čsfd pokrytci nestačilo, tak nevím. Skvělá, originální a hlavně vtipná moderátorská dvojice zabodovala na plné čáře a já se díky nim ani minutu nenudil.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Přirovnat Dextera k Šeherezádě bude nejspíš společenská sebevražda, já se o to přesto pokusím. Proč se telenovely, ordinace, šeherezáda a DEXTER těší takové oblibě? (předchozí příklady spíše důchodcovské komunitě) Kvůli cliffhangerům, které diváka automaticky připoutají k dalšímu dílu v nadšení, co se bude dít dál, takhle to pokračuje díl po díle a než se nadějete máte za sebou celou sérii. Příběh je sice parádní, ale proč proboha je zajímavých pouze posledních 10minut?! To byl můj problém v prvních sériích a zároveň jediná věc, kterou můžu Dexterovi vytknout. Superlativy vypisovat nebudu, nemám rád spam o.O

plakát

Donnie Darko (2001) 

Hodně těžko se sepisuje komentář k tomuto masterpiecu, proto snad jediné, co zmíním je fantastický herecký výkon Jakea Gyllenhalla, který si vysloužil místo v mé TOPce už za Zdrojový kód, ale Donniem Darkem si ho upevnil snad navždy (já vím, zní to divně vzhledem k tomu, že Donnie byl natočen o 10 let dříve).

plakát

Drive (2011) 

To je tak, když se zamilujete do špatný ženský :) Filmů s obdobným tématem už pár natočeno bylo, Drive je z nich ale nejspíš nejlepší. Estetickou vizuální stránku si snad nelze neužívat. Ty barvy vás prostě dostanou! Bohužel jsem si díky délce dialogů, Goslingovým výrazům a celkově nataženosti nerad zavzpomínal na Joe Blacka (stále, i po 13 letech je to dost otravné, nic se nezměnilo!).

plakát

Drive Angry (2011) 

Ze začátku to nebylo tak špatné - kráska, pěkné auto, Nick a vtipná smrt. Jenomže pak se to zlomilo. Obvykle je docela těžké určit, kdy film přejde v trapnost. U Drive Angry ten okamžik zaznamenávám docela jasně. Rozhodně je to ta přestřelka, kdy Nicolas v jedné ruce drží whisky, v druhé zbraň, v puse doutník, na klíně ženskou a střílí nepřátele s brainem zombie. A od tohodle okamžiku jde všechna důstojnost a tím i celý film do hnoje.