Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (115)

plakát

Tigrero: film, který nikdy nebyl natočen (1994) 

Více než o nenatočeném filmu je tento dokument spíše o Fullerově osobnosti a myšlenkách, které našly bod extrémního souladu v jednom indiánském kmeni.

plakát

Osmdesát dopisů (2010) 

Hloubka bezmoci a blbost socialistického paradoxu v upřímném filmu. Perfektně zpracovaná vzpomínka, která jednak věrně a působivě odráží pohled hlavního hrdiny, jednak celkovou náladu doby.

plakát

Modrý pták (2011) 

Modrý pták není špatný film, ale možná se jde až příliš hladce při jeho sledování ztratit v nejasných tvůrčích záměrech.

plakát

Romeo 11 (2011) 

Tento důvěrný snímek je natočen fakt dobře, abychom se dokázali sžít s pocity bloudícího postiženého chlapce, kluka s pramalou vnitřní sebedůvěrou, která je navíc neustále nakopávána zvnějšku.

plakát

Pokoj 304 (2011) 

Přicházíme, odcházíme, nevpouštíme k sobě, nepřipouštíme si to. Obrazově určitě velice podmanivé, ale obsahově a vypravěčsky tak trochu bezduché.

plakát

Attenberg (2010) 

Velmi atraktivní film o tom, jak dospět v normálního člověka. Tato cesta je složitější a složitější, když jsme si čím dál vzdálenější a projevení nespoutaných animálních pudů je o tolik snazší.

plakát

Srdce jako bumerang (2011) 

Zajímavé téma, hnusné prostředí, chladný ruský odstup. Ve výsledku ale jen nepřístupná sonda do marnosti žití při neschopnosti činu, jež pro diváky, kteří nemají stejně pesimistický pohled na svět, může být jen kulisou pro čiré utrpení.

plakát

On (2011) odpad!

Jalový námět, nevkusné provedení, trapní herci.

plakát

Panika v městečku (2009) 

Tahle zfilmovaná dětská hra je úctyhodným rozborem školákovy fantazie a zábavně připomíná, jaké to bylo, když naší nejčastější činností byla právě hra, v níž se kromě různých fascinací odrážely také vlastní zkušenosti a první poznávání vzorců chování a postupů ve společnosti.

plakát

Televizní společnost (1976) 

Dokud se všichni lidé neseberou a nezačnou naplno žít, tak bude infotainment neustále přitahovat, uvazovat k televizi. To lidé pochopitelně neudělají... proto jsou televizní praktiky tak nebezpečně zvrácené. Je velká škoda, že postavy filmu jsou napsány příliš schematicky, aby každá symbolizovala určitou pohnutku (různorodé deformace lidstva) a znázorňovala stav věcí (nízká obtížnost deformování lidstva). Svému účelu to ale jistě posloužilo a Sidney Lumet s těmito figurkami rozehrál hru, která je ve výsledku syrovější než leckterý dokument na toto téma.