Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (115)

plakát

Další patro (2008) 

Většina z nás je konzumenty. Někomu se to líbí, jinému ne. Ať už konzumujeme jakkoliv, do prohlubně pod námi budeme padat všichni stejně. Tak bacha, konzumujme s ohleduplnou mírou, ať si můžeme v některém patře alespoň na chvilku ohřát své zhýčkané zadnice.

plakát

Ararat (2002) 

Snímek, který dává vědět o zapomínané genocidě, se kterou je těžké se vypořádat bez vypořádání Turků, o současném nazírání na toto a související témata, o víře, s níž je otřásáno. Vážím si autorových ambicí, ale byl bych skutečně radši, kdyby natočil prostě jen silný film, tahle látka si to jistě zasluhuje.

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Nesnáším systém remakingu sotva dotočených filmů, ale Paul Haggis vážně dovedl vlažnou původní látku k dokonalosti.

plakát

Červená Karkulka (2011) odpad!

Odvážně plytká a hloupě proticírkevní stmívačinka. Chápu, proč se toto točí, ale netoužím být urážen. Rozhořčení z postav (zejména z lovce Solomona a zbytečně nevybouřené hlavní hrdinky) házím za hlavu, když vidím neskonale trapné pojetí filmu jako celku.

plakát

Svolení (2004) 

Cením si nápadu, i když pravděpodobně nebylo cílem zastesknout si nad tím, kdyby to tak bylo možné. Kdybychom si vše hned na začátku mohli vyjasnit podle platných právních norem a jít v pohodě na věc. Normy jsou však postaveny jinde, proto nás tento film baví, proto dochází ke zbytečným konfliktům.

plakát

Hlad (1966) 

Dokonale tíživá krása vyobrazení jedince bloumajícího společností, odděleného od ní samotné, jehož mravní zkažeností je přetvářka pro zachování prachmizerné důstojnosti a neuvědomělost zbytečnosti takového počínání, neschopnost proražení bariéry a přijetí ohavného "já". Hlavní je myslet si, že takovou situaci zvládneme, aniž bychom ztratili tvář. Odkrýt pravou tvář však nelze, jedině masky udrží nitro v únosném stavu. To raději pojít hladem, než poznat sebe, než ztratit hrdost a čest.

plakát

Odcházení (2011) 

Náramně dráždivé podobenství - všestranně vzdělané, urputně uvědomělé, odevzdaně zábavné, řemeslně potěšující, evokující chvíle palčivé. Pod chytrým, na jedničku vyvedeným hávem stylizace Havlova pera.

plakát

Rubber (2010) 

Guma je vtipná, satirická a ví přesně, co chce říct. Sděluje to přímočaře, ale přesto okouzluje extremismem chápání současného stavu filmu, přístupu k filmu a dělaní filmu, potažmo výstavby dějové linie. Bojuje proti přirozenému vývoji kinematografie, uchylování se ke stereotypům z nedostatku tvůrčí invence a přechytračenosti divácké obce. Nadsazuje chytře... a důvod jistě má.

plakát

Nepříjemná pravda (2006) 

Propagandisticky dokonalé a cool, tak snad je to i účinné.

plakát

Esoterická agenda (2008) odpad!

To víte, že jo. Nechutné, popletené zpracování dříve vyřčených konspirací, špatné a rádoby nevnucující se kecy, které přímo oslovují hloupého, (vyjadřováním mluvčího) amerického člověka. Ano, k čemu využívat vědu a logiku, když můžeme příjemně konspirovat s pomocí výkladů astrologie. Mám tyto spiklenecké dokumenty rád, leč styl Esoterické agendy není pro moji cílovou skupinu. A díky za tip, že nemám nechávat děti sedět u televize, protože barvy mají vliv na lidskou mysl. "Ó! Dobrý logotyp tě zabije a korporace s velkými písmeny ti spadne na hlavu, ty vládám věřící nevzdělanče." - sdělení tohoto videa. Mj. v druhé části je při charakteristice mozkových hemisfér divákům dokonce nesmyslně předloženo, jakým způsobem a jakými prostředky se snaží sám "dokument" demagogicky působit a obelhávat, nejspíš nezáměrně. Co s tím uděláš?