Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (20)

plakát

V peřině (2011) 

Jedna hvězda za animace, pár kostýmů a jednu nebo dvě chytlavé písně. Jinak jde o naprostý odpad...

plakát

Aloha (2015) 

Drama? Kde? Pár okleštěných hlášek ve stylu velkých drsných bossů? Tom odpálili všechen potenciál filmu jakožto romantické komedie. Do první třetiny filmu vás postavy nezasáhnou, nemají žádný smysl pro linku, kromě krátkozrakých pohledů a konverzací, které rozhodně nesbližují. Jedna hvězda za závěrečný chlapácký rozhovor beze slov. Druhá za scénu s dcerou a pokus o zpopularizované přiblížení úlomků z Hawajských tradic a způsobu života.

plakát

Shan guang shao nu (2017) 

Svým způsobem jde stále o film pro náctileté, který nadchne anime kostýmy studentek, mladými charaktery a "epickým střetem" mezi dvěma světy (východ x západ) na poli hudby. Nicméně čínské zázemí příběhu zaručuje minimum trapných adolescentních výlevů, kvalitní hudbu a nějaké to nenápadně všudypřítomné poselství o postoji nejen do života. Velice pěkný kousek, na který se znovu ráda podívám.

plakát

V Bruggách (2008) odpad!

Jediné co na tomto filmu stojí za to, je trailer. Naprosto nelogický odpad. Takoví idioti by se snad ani nemohli dožít 30, natož založit rodinu či prosperující podnik s nájemnými vraždami. Absurdní finální honička i konec. Ale do Brugg se jeďte podívat, to bude to jediné co si z filmu odnesete...

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Ale no tak, odpad? Seriously? Jasně, všichni jsme viděli trailer a zklamání z traileru vždycky bolí, ale máme tady velké bojující roboty, lidi! Ale vážně tedy - lidi postaví mega-super-crazy nadupané roboty a přes všechnu představivost a jejich rozpočet je nejlepším útokem pořádný pravý/levý hák. Dobře, přišli jsme tedy o super moderní zbraně. Ale už jste někdy umlátili zákeřného hybridního mimozemského ještěra ránou s raketovým pohonem? Ne? Já taky ne a tohle rozhodně pobavilo. Pozastavme se třeba nad všemi vtipnými situacemi, kdy mega robot použije nákladní loď jako baseballovou pálku. Kdy ránou rozběhne Newtonovu houpačku, zatím co zbytek kanceláře už ani není. Zastavení o patník na molu. Tyhle blbinky musel také někdo vymyslet, prosadit a ještě natočit. No tak lidi, pořád nic? Co třeba duo šílených vědců? Já se u filmu pobavila, čímž splnil svůj účel. Zaslintám si nad grafickými efekty a stereotypem Rusů a Australanů. Za mě nemohu udělit nic jiného než 5 hvězdiček.

plakát

10 000 př. n. l. (2008) 

Jednu hvězdičku za to, že tato slátanina musela někoho napadnout a že všechno zařídit, natočit, sestříhat (a kdo ví co ještě) dalo dost lidem dost práce. A za ty chlupy. Jinak pokud nemáte pro sarkastickou poznámku daleko, vždy víte, že do sklepa se neleze a je nutné na to hlavní blondýnu upozornit - doporučuji pustit si to jako pozadí pro nějaké domácí práce a pěkně si ulevit trefnými poznámkami.

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

Jakožto pohádka si film zaslouží asi tak dvě hvězdy. Jakožto sbírka vtípků a pitomostí by stoupl tento výtvor až na čtyři, ale ke klidnému odpoledni bych to dětem nepustila. Vhodná nenáročná "blbinka" pro dospělé, kolem pohádky však Kdyby byly ryby jen projelo vlakem.

plakát

Jumper (2008) 

Jasně, jde o americký kousek u kterého je třeba vypnout mozek, ale kdo by to nečekal? Netřeba se zamýšlet nad promrhaným potenciálem a neuzavřenými konci (Kdo se také vsadí, že byl očekávaný velký výdělek a následné pokračování?). Pokud si ale potřebujete odpočinout po dlouhém dni v práci, pustit si něco nenáročnějšího jako kulisu (třeba k vaření - i když to asi přehlédnete pěkné akční scény), směle do toho. Mé očekávání (odpočinkový nedramatický "akční" film) bylo splněno na maximum.

plakát

Sedmero krkavců (2015) 

Pár krásných pohádek se v poslední době již natočilo (stejně jako několik otřesných, jako třeba Tři bratři či Sněžný drak), takže nebudu tuto pohádku stavět na piedestal, ale rozhodně patří mezi jednu z nejlepších své doby. Hrad Zvíkov i Slovenská příroda ukázali to nejhezčí a herecké výkony si taky nezavdaly. Neodtrhla jsem zrak ani na chvilku. Ačkoliv mi Martha Issová nikdy nepřišla jako typ na princeznu, zhostila se své role úžasně. Málokdy se podaří natočit pěkné a originální dílko, když byl námět již několikrát zfilmován a málokdy se dnes režiséři udrží v mezích knižní předlohy. Tleskám všem, kteří se na tomto filmu podíleli. Ráda se na pohádku zase někdy podívám.

plakát

Pan (2015) 

Krásné dílko, propracovaný námět a povedené umělecké ztvárnění. Celý film mne lákal k myšlence, že jsou to Panovy vidiny po výbuchu při náletu, což naznačovalo i náhlý únos všech chlapců, kromě obvyklých dvou, ale kdo ví. Příběh měl poněkud neuspokojivý konec, který si nechával otevřená vrátka pro druhý díl ("Co by se mohlo stát?"), ale nejsem si jista, zda se jej dočkáme. Trochu mne zklamalo nepotrestání zákeřného a už na první pohled nelibého stvoření, které mělo sirotčinec na starost. Pozůstatek dětského linkování, že zlo má být spravedlivě potrestáno (o což nás ochudil i Anděl páně;2005). Pan se nepasuje do nejoblíbenějších filmů, ale hudba vámi pohne a po čase se k Petrovi a jeho dobrodružství rádi vrátíte. Za mne 4 hvězdy.