Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Amores perros - Láska je kurva

Amores perros - Láska je kurva (2000)

Nechápu relativně slabé hodnocení ostatních uživatelů. Už jen za psa (x Lassie i Goro měli celkem pohodový život) a příběh "bezdomovce" jasných 100 %.

Predátor

Predátor (1987)

První dojem byl bídný - tak na úrovni jedné hvězdičky. O několik let později jsem při náhodné projekci náhle prozřel a některé sekvence jsem si začal pouštět opakovaně. Dnes mohu říct, že Terminátor zestárnul, Rambo se stal nekoukatelným, ale Predátor žije!

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Možná to z dnešního pohledu působí jako slaďárna, ale mně se líbí to srovnání "velkých" událostí USA vs. "malé" životní trampoty jednoho kluka Forresta a jeho nejlepčejší:) kamarádky Jenny. Unikátní je poselství, prostě jednoho jsem začal utíkat a pak už jsem běhal pořád. Když prostě nevíte co ze životem a máte potřebu běžet, dobrý způsob řešení je nebát se a vyrazit. A jaký to má smysl? Stejný jako život - žádný, ale pocit že jste běželi, když jste cítili, že máte, ten je naprosto jedinečný.

Muž na Měsíci

Muž na Měsíci (1999)

Bohužel vím, že pokud umístím Muže na měsíci mezi své nej filmy, trochu popírám podstatu díla samotného, ale Elvis je Elvis. "Nejsem komediant, neříkám vtipy, nerozpoznám legraci, jsem zpěvák a tanečník". Jeho cílem vždycky byla spontánní reakce publika.

Samotáři

Samotáři (2000)

1. revoluční film - czechrevolutionmade. V záloze dýchají Divoké včely a Mistři.

Fargo

Fargo (1996)

Smál jsem se a brečel současně. Velmi vyvážený film. Brutalita maximální a přesto jsem měl pro ni vnitřní pochopení. Podobně zajímavý film je pro mě Kurz negativního myšlení.

Na samotě u lesa

Na samotě u lesa (1976)

Neuvěřitelná koncentrace fórů, vtipů a hlášek na jedno filmové okénko. Střet městského a venkovského života. Zachycení čecháčkovství ve všech podobách. Ani po půl hodině přemýšlení, si nedovolím vybrat nejlepší obrat. Jen nabídnu v náznacích - pražští spoluobčané spící do desíti, hodnocení nejen vizáže dvou Pražáků tatínkem dědy Komárka ..."Ty, ty, ty teda vypadají" nebo řemeslná zručnost pana Lorence. Jo jo, je toho mnoho hu hu hu hu (vejš) hů hů hů.

Ostrov

Ostrov (2006)

Pokud v životě uděláte chybu, ano to se vám může stát, měli byste se pokusit ji odčinit. Když máte štěstí, Bůh bude stát při Vás a pomůže Vám s tím. Církev je zhmotnělé zlo, vlastně spíš jen ubohá parta nevěřících prospěchářů. Skutečná víra je všude kolem nás. Vezmi do ruky kámen a držíš v ruce kus boží podstaty. 100 %. Jinak v závěru je krásný odkaz na truhláře ve stylu Indiana Jonese, když do rakve, tak dřevěné a nezdobené, nepřipomíná vám to něco…(výběr poháru, ze kterého se Jones starší napije v Poslední křížové výpravě). Málem bych zapomněl přidat nálepku - duchovní film (prý to zvyšuje prodejnost).

Hon na ponorku

Hon na ponorku (1990)

Film, který můžu vidět vícekrát. Téma studené války + Sean Connery.