Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný
  • Akční

Poslední recenze (3)

plakát

Volha (2023) (seriál) 

Na první pohled všechno vypadá dokonale. Lokace, rekvizity, nastavení postav a celková atmosféra - to vše vás vezme na výlet do naší totalitní minulosti, která vypadá zcela věrohodně a sugestivně. A samozřejmě herecké výkony v čele s Kryštofem Hádkem jsou perfektní. Jenže po pár minutách prvního dílu zjistíte, že tak nějak pořád stojíte na místě. Příběh ani hlavní hrdina se nijak nevyvíjí. Prostě od začátku víte, že Standa Pechárek je bezcharakterní hajzlík, který myslí jen na sebe, a během celého seriálu se na tom nic nezmění. Hlavní hrdina pořád podvádí, intrikaří a udává, aniž by se aspoň třeba jen na chvíli změnil. Jediný posun nastane v tom, jaké auto tento hrdina řídí a koho zrovna vozí. Je to jenom skladba výjevů, kde nemáme šanci dostat se hrdinům pod kůži, protože jsou to jen figurky s konstantním a neměnným nastavením. To samozřejmě může fungovat v literatuře, ale pro seriál mi to příjde málo. Přesto za tu výpravu a herecké výkony dávám hezký střed.

plakát

Myši patří do nebe (2021) 

Myši patří do nebe Animované filmy příliš nevyhledávám, ale o tento jsem zavadil náhodou a už jsem se od něj nedokázal odtrhnout. Nejprve mě uchvátil výtvarný styl a animace, který prostě zahřeje u srdce. Myšku Šupito si musíte okamžitě zamilovat. Ale sotva si tuto malou hrdinou oblíbíte,  tak “bác” - z vaší oblíbené myšky zbyde jenom mastnej flek. Nejdřív jsem byl v šoku. Tohle, že je příběh pro děti?! Ale během chvilky jsem pochopil, že tady příběh teprve začíná. A že může být hezčí a dojemnější i po smrti hlavní hrdinky. To, co se děje v nebi, zobrazují tvůrci s neobyčejnou laskavostí. Jako by sami byli dětmi a dívali se na všechny tajemství života a smrti jejich očima. Děti tak musí ocenit pohádkový příběh za nebeskou bránou a my dospělí dostaneme navíc i pořádnou porci filozofického přesahu. Za odvahu pustit se do takového tématu v animovaném filmu, za jeho originalitu a velmi lidské, laskavé a překvapivě optimistické znázornění života po smrti, musím dát plný počet bodů.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Tušil jsem, že tahle část marwelovského vesmíru je na rozdíl od ostatních bortících se částí komixového světa díl od dílu lepší a lepši. Ale že se budu takhle dojímat a div ne brečet nad osudy přisprostlého, ošklivého, slintajícího a vypelichaného 3D mývala, to jsem opravdu nečekal. Díky tomuhle filmu vám dojde, že doba, kdy by mohly počítačové postavy začít vyhrávat herecké ceny na Oscarech, se kvapem blíží. Bude to zajímavé až budou v hledišti při vyhlašování cen napjatě čekat například Leonardo di Caprio, Adam Driver nebo třeba Matthew McConaughey a ozve se:”And the Oskar Goes To... Mýval!” Díky tomuto filmu bych mu to moc přál. 90%

Poslední hodnocení (216)

To se vysvětlí, soudruzi! - Ostře sledované UFO (2024) (epizoda) (E01)

04.03.2024

Peacemaker (1997)

12.02.2024

Drtivý dopad (1998)

12.02.2024

Klíč svatého Petra (2023) (TV film)

25.12.2023

Grand Prix (2022)

26.11.2023

Oppenheimer (2023)

30.07.2023

Volha (2023) (seriál)

07.06.2023

Myši patří do nebe (2021)

05.06.2023

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)

04.06.2023

Reklama