Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Rodinný

Recenze (84)

plakát

Sex ve městě (1998) (seriál) 

Chápu pánské osazenstvo, že tomuto seriálu vesměs nemohou přijít na jméno. Nadhed, vtip, móda, realita života a některé příběhové linie jsou docela bravurně zpracované, ale převážně z ženského a pro ženy určeného úhlu pohledu. Tyto 4 hlavní představitelky "vytvořené na míru", jako zjednodušené archetypy žen, jsou sice poněkud karikaturní verze skutečných žen, ale zároveň se díky tomu můžete "vžít" do osudu každé z nich. Některá témata jsou nestárnoucí, jako lidstvo samo, a je fajn, že se zde ženy vyjadřují svobodně a otevřeně k věcem, o kterých si dobré kamarádky normálně běžně povídají, ale o samotě.

plakát

Sex ve městě (2008) 

Sonda do mezilidských vztahů, z pohledu New Yorské smetánky, komplikovaných zkušených třicátnic, gayů...a přitom tak věrohodná. Ukázka toho, jak je pouto mezi jednotlivými bytostmi křehké a pevné. Asi jako sklo. A nezáleží ani tak na tom, z jaké kasty pocházíte. Lásky, přátelství, pracovní i rodinná pouta jsou si v jádru podobná a je celkem pohodlné, přiučit se z cizích chyb, z vašeho gauče ;)

plakát

Sex ve městě 2 (2010) 

Tyhle dámy z New Yorku a jejich problémy... některé jsou mi velmi blízké, takže už léta ráda sleduji jejich příběhy v serálové podobě, dodávají mi nadhled a někdy se opravdu dobře bavím, ale tady?! Tady je to jen trapná přehlídka uměle vytvořeného luxusu, bez vtipu, bez pointy, bez příběhu...a já se nudím. Asi se nikdy nepodívám do Abu Dhabi a jestli, pravděpodobně nebudu v 6* hotelu se služebnictvem. Tady se ta seriálová děvčata opravdu vzdalují těm, které známe ze seriálu. A jejich problémy zde? Ty bych vážně chtěla mít!

plakát

Zabiji Nixona (2004) 

Seanova "onemanshow", exhibice bezchybného herectví a příběh, z nějž mrazí v zádech udělali z tohoto filmu trhák. Je vlastně tak trochu nepříjemné sledovat "nevinného" zoufalce Sama, jak se mu jeho nicotný život jakožto "jediného zrnka písku na pláži zvaném Amerika" drolí pod rukama... Film se snaží o zachycení momentu, kdy se z obyčejné lidské ovce stává všehoschopné individuum. Díky tlaku, jež je na něj vyvíjen v práci jeho nadřízenými, kterýmž nejde o jeho úspěch ale o jejich vlastní provize, k tomu s mozky vymývajícími motivačními materiály o úspěchu, díky zlomenému srdci, díky pocitu méněcennosti, díky špatným poměrům ve státě... zkrátka psychologická masáž jak pro Sama tak i pro diváka. Ten pocit je mi známý, je znám asi každému, kdo se nenarodil jako Rockefeller ;) Nezbývá nám, než dál bečet v rytmu ať si nezaděláme ještě na větší potíže, vždyť to takhle vlastně docela funguje, no ne? :)) Nebo se snad najde nějaký opravdu schopný revolucionář? Je to pobuřující a pěkná podívaná.

plakát

Lekce neslušného chování (2008) 

Tento film byl pro mně poměrně velké zklamání. Přesto tak vysoké hodnocení tady... Jak mám ráda Colina Firtha a jak se dobře dívá na tu překrásnou "typickou" američanku - Jessicu Biel, tak je mi jasné, že jsem tento film sledovala dobrovolně naposledy. Příběh který ve mně nezanechá vůbec ale vůbec nic, jen možná otazník, proč vlastně?! Proč někdo zafinancoval vůbec tak bezvýznamný projekt? Ty krásné interiéry i exteriéry, některé kostýmy... a výsledek je jen klišé bez duše. S jediným vtipem, kterak nebohá čivava o život přišla...

plakát

V Bruggách (2008) 

To mě tak baví!!!! Není to humor pro každého ale pro mně rozhodně. Je to typ filmu u kterého člověk prostě dostane několik záchvatů smíchu, a ještě se bude usmívat pár dní potom, co si vybaví některou z brilantních scén ;)

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) odpad!

Ach jo, Harry, co bych si měla vzít za "drogy" aby mě filmy s tebou bavily? Alespoň trošičku bavily.... Jak já se nemohla dočkat konce, tři hodiny v kině byly pro mně tentokrát až příliš velké utrpení.

plakát

Černá labuť (2010) 

Nepamatuji se, kdy mě naposledy nějaký film takhle pohltil. Vážně silný zážitek. Mráz a ježení chloupků na těle. fantastický... brrrr.

plakát

Život po životě (2010) 

Začátek je přímo úchvatný!!! Efekty, jak se pobřežním městem prožene vlna tsunami mi vážně braly dech. Ovšem příběh se mi zdál dost nudný, neoriginální a místama se to vážně vleklo... Každopádně režie je odvedena skvěle, jak se na takového mistra, kterým Eastwood je, patří. Ale ke scénáři bych tedy měla pár výhrad. Jako například proč je tu vše tak doslova vysvětlováno?! Třeba ta scéna s čepicí? Nezůstal tu vůbec prostor pro divákův úhel pohledu, prostor pro vytvoření mystiky, který k tématu smrti a duchařinám jistě patří. Je to zážitek asi jako by jste se prostě jen dívali na rybky v akváriu. Vůbec mě to nevtáhlo. Nepřekvapuje mě zde tak slabé hodnocení.

plakát

Red (2010) 

Skvely!!! Vtipny, svizny, ironicky a dela si to srandu samo ze sebe... a ty kostymy! no proste bomba!