Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Rodinný

Recenze (84)

plakát

Iron Man (2008) 

Těch pět hvězdiček není uděleno tak dočista fér...s ohledem k jiným filmům. Jistě to není kousek, který by mě nějak duchovně obohatil, ani to není dokonalý a nezapomenutelný kulturní zážitek, je to, stručně řečeno, zábava! ..první tři * dávám filmu za skvělý začátek, celkový vtip, příjemné obsazení a celkovou atmosféru. A taky proto, že miluju komixy. Ty zbylé dvě patří jen a pouze Robertovi D. jr. protože mě baví, má takové minimalistické grimasy, ktreré ve mě vzbuzují zvláštní pocity, takové to mravenčení kdesi v podbřišku a podobně...znáte to taky! Je to prostě fešák! :)

plakát

VALL-I (2008) 

Ať už je Wall-I podobný komukoli, je jedinečný! A jeho kamarádka Eva je opravdu k pomilování :) Příběh rytíře, který už kapánek zreznul a neznámé krásné cizinky s oblými křivkami a tajemným pohledem... Dobrodružství, které lidi znají od nepaměti. A jak už to tak u pixaru bývá, i takový dalo by se říci, okoukaný příběh, dokázali zkomponovat v úžasnou, zábavnou ale hlavně neotřelou podívanou.Jinými slovy: Bolelo mě břicho od smíchu a slzička taky ukápla...

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Uplně nejvíc nejvtipnější seriál!!! Víc není co dodat.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Mazec, mazec, mazec. Asi šestkrát jsem v kině bezděčně vykřikla: "ty vole!". A že tady nebývám vulgární. A ještě tak půl hodinky po filmu jsem nebyla schopna vyslovit souvislou větu :))

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Jedním slovem perfektní. Nikdy bych nevěřila, že pocítím tak silnou náklonnost k masovému vrahovi. A to do předposledního dílu ani nevíte, že je Dexter vlastně nevinná oběť v zajetí vlastní kruté a příšerné minulosti, která se nám totiž odkrývá až ve finále. A tak dává vyniknout úžasnému, dynamickému, propracovanému a rafinovanému scénáři. Zvláštní pochvalu si zaslouží civilní ztvárnění a osobitost jednotlivých postav, zejména pak nevlastní Dextrova sestra "Deb". Ta je podle mně snad nejvěrohodnější postava, a policista vůbec. Její neomalené a snad až "kobylí" vystupování je vážně přesvědčivé, ono k téměř dvou metrové (čistě dle odhadu) slečince, vyrůstající v drsném rodinném prostředi, se totiž snad ani jiné chování nehodí. Skouknuto jedním dechem, asi bych těžko snášela týdenní mezery mezi jednotlivými díly.

plakát

Batman začíná (2005) 

Zábava, vtip, plejáda hvězd, svižné tempo, úžasné detaily dotvářející celou Batmanovu legendu, asi nejlepší, civilně zpracovaný komix, jaký jsem kdy viděla.

plakát

Cesta domů (1999) 

Je to jednoduchý film o lásce, o úctě k rodině, o smrti, o tradicích, které jsou dnes spíš jen pro pamětníky. Film je pěkně po asijsku srdceryvně zkomponovaný a krásný. Plný symboliky, touhy, nádherných barevných kontrastů. Hudba s jednoduchým motivem se postará o to, že Vám je najednou tak smutno, že je dobré mít na blízku nějakého gentlemana, který Vám podá kapesník, nebo nabídne alespoň svůj rukáv...

plakát

Janghwa, hongryeon (2003) 

Úžasně strašidelný kousek pro náročnějšího diváka. Nádherně barevné, mysteriózní, hrůzunahánějící, brutální i jemný, prostě asijský způsob, jak ukázat světu, že nahnat člověku strach, jde i bez krvelačných příšer z vesmíru a potoků krve. Bohatě stačí rodinná tragédie, dvě dospívající sestřičky, podivná macecha, nechápající otec, mrtvá matka ve skříni, ptáčkové v kleci ... Nakonec je ale stejně všechno jinak než na začátku, a ukazuje se, že největší hrůzu prožívá člověk sám ve své vystrašené, okolím nepochopené mysli.

plakát

Absolvent (1967) 

Nezapomenutelný film, nezapomenutelný zážitek. A ačkoliv je to již týden od shlédnutí, v hlavě mi neustále vyhrávají ty libozvučné melodie od Simona a Garfukla. A abych řekla pravdu, ani je odtamtud nechci vyhnat. Jen ať tam zůstanou co nejdéle, neboť ve mne neustále evokují příjemné vzpomínky, nejen na tento film, ale na celá šedesátá léta, které jsem sice nezažila, ale miluji jejich romantický náboj, samozřejmě už silně zidealizovaný, v očích čtyřiadvacetileté romantičky.

plakát

Unaveni sluncem (1994) 

Kruté, ale nádhernou přitažlivou kamerou, zachycené prostředí rodinných drobných radostí i starostí, kam se pozvolna vplíží odporný stín zrady a beznaděje. Připluje až do samotného nitra, kam snadno vklouzl jako hodný strýček, a odtamtud rozdrásá a rozdupe všechnu tu krásu na nechutnou páchnoucí kaši, kterou se pak i on sám zadusí...ale ono mi potom nějak nestačilo si říci "dobře mu tak!", když si uvědomím, že v té kaši je spousta skutečné krve. No, tolik k pocitům, které mi ještě těd vhánějí slzy do očí. O obsahu filmu se dočtete asi spíš někde jinde. Pardon.