Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (47)

plakát

Western (2017) odpad!

Onomu zdánlivě nevyhnutelnému konfliktu se snímek velice obratně vyhnul.

plakát

Zvířata (2017) 

V sylabu na KVIFFu popisovali snímek jako vzdání holdu Davidu Lynchovi. A přesně tím směrem film určitě jde. Pokud autor podá své dílo v tak efektním hávu, jako se to povedlo zde, může si dovolit vynechat i takové náležitosti jako smysl příběhu. Já ho tam určitě nehledal, to by byl marný boj. Není ho třeba, aby si člověk snímek užil...

plakát

Rekviem za paní J. (2017) 

Film zvrácený tím způsobem, že divák hlavní postavě fandí k tomu, aby se jí ta sebevražda skutečně podařila. Pěkná ukázka člověka, který je po roce očividně ještě v šoku ze smrti nejbližšího a ztráty zaměstnání. Klacky pod nohy, které jí pak ostatní v honbě za její sebevraždou házejí pod nohy, jsou pak až absurdní ("nemáme písmeno J, nemůžeme tisknout potvrzení"). A ten konec přece jen překvapí, takže jsem dostal to, co jsem čekal a ještě více. #kviff

plakát

Křeč (2015) 

Zajímavý nápad, částečně předvídatelný závěr, ale o mnoho více ve filmu není. 71 minut je pro snímek takového obsahu stále ještě dlouhá stopáž. KVIFF16.

plakát

Anthropoid (2016) 

Tak trochu nic nového. Světový úspěch by to mohlo mít, jelikož je to profi filmařina. Jenže před filmem slibovali kontroverzi a tu jsem v ničem nezaznamenal. Víceméně vše mi přišlo provedené správně, ale nijak výjimečně. Na kombinaci přízvuků a českých jmen se s trochou tolerance dalo zvyknout, ostatně nikoho kromě Čechů to netrkne a pro nás tam byl za odměnu "inside-joke" s Moravou. Závěrečná scéna byla hodně nevyrovnaná, od skvělých a napínavých momentů padala volným pádem do okamžiků, kdy se mi zdálo, že tři čeští vojáci připomínají tři Chucky Norrise (nevím, jaké ztráty byly na straně Němců v reálu, ale občas jejich snahy vypadaly až směšně) a do úplného závěru, který ne a ne přijít. KVIFF16.

plakát

Rocco a jeho bratři (1960) 

Chápu, že ve své době to muselo být veleúžasné a odvážné dílo, které odhaluje bambilión stránek italské společnosti, ale pro mě to bylo hlavně dlouhé... "tak dlouhé, že i kdyby to bylo o polovinu kratší, stále by to ještě bylo dlouho" - upřímně, Luca byl naprosto zbytečný bratr a mohl mi ušetřit půlhodinu času, kdy už jsem prosil o konec. A s délkou jde ruku v ruce i přeplácanost. Zajímavých momentů a myšlenek tam bylo tolik, až jsem si téměř žádné neodnesl.

plakát

Rande pro šílenou Mary (2016) 

Bylo mi opravdu líto, když to skončilo, rázem bych si dal druhé kolo. Na první pohled jednoduché a svižné, takže divák nemusí nad ničím přemýšlet, díky čemuž je během okamžiku dějem pohlcen a jen se jím nechá unášet. Skvěle zpracovaný nápad a úžasný výkon hlavní představitelky! KVIFF16.

plakát

Zoologie (2016) 

Skvělý nápad, který vyprchal do ztracena. Během většiny filmu jsem měl pocit, že kvůli tomu samému bych si klidně mohl pustit snímek, kde žádný ocas není. Strašlivě promrhaný potenciál. KVIFF16.

plakát

Toni Erdmann (2016) 

Takhle jsem se už hrozně dlouho u filmu nenasmál. Jen možná lehké zkrácení by neuškodilo, jelikož postupem času se z toho stávala spíše řada neskutečně vtipných scének než příběh. Ale i tak jsem měl pocit, že můj život byl zase o pořádnou zábavu bohatší! KVIFF16.

plakát

Nebesa se chvějí a země se bojí a oko oku bratrem není (2015) odpad!

Pokud bylo oním experimentem vytvoření naturalistické, až dokumentární atmosféry v první polovině filmu, aby druhá polovina diváka ještě více zasáhla, tak se to autorovi povedlo. Ale aby při tom v první půli divák sám sebe přesvědčoval, že nevyměkne jako dvě třetiny publika a neodejde ze sálu, jen proto, aby po zbytek filmu zíral s otevřenou pusou a odporem v očích, tak za to shlédnutí filmu opravdu nestojí. Je to o účelu. Pokud chtěl autor divákům opět trochu zhnusit lidstvo a vyzkoušet, kolik divák vydrží, tak má pět hvězdiček. Vše odporné, co ukázal, lze vidět i v jiných filmech, jen tentokrát to má zcela jiný účinek, mnohem hlubší. Rozhodně na to jen tak nezapomenu. Ale pokud bylo účelem cokoliv jiného, tak to byla vysloveně ztráta času. KVIFF16.