Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (17)

Arrow

Arrow (2012) (seriál)

Stephen Amell (Arrow) nevyužil ani jednou kaskadéra a všechny akční scény zvládl naprosto sám.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010) (seriál)

Seriál inspiroval tvůrce počítačových her a aplikací pro mobilní telefony. Například hra „Walkers Kill Count“ umožňuje propojení iPhonů a iPadů s televizí, díky kterému si při sledování seriálu můžete tipovat počet smrtí, komu ze zabijáků připadne nejodpornější práce či jaká zbraň usmrtí postavu na obrazovce.

Živí mrtví - Staré dobré časy

Živí mrtví - Staré dobré časy (2010) (epizoda)

Epizoda se během jednoho týdne premiérově vysílala ve 120 zemích světa, a to na různých kanálech televizní sítě Fox International.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010) (seriál)

V listopadu roku 2011 vyrobila firma McFarlane Toys akční figurky hlavních hrdinů seriálu.

Rebelka

Rebelka (2012)

Merida má ve filmu více než 1 500 jednotlivě tvarovaných pramenů kudrnatých vlasů, které dohromady dávají zhruba 111 700 jednotlivých vlasů.

Kocour v botách

Kocour v botách (2011)

Když Kocour v botách (Antonio Banderas) a Valda Cvalda (Zach Galifianakis) jako malí vytvoří svůj fazolový klub, Valda Cvalda přednese pravidla: ,,První pravidlo klubu, nemluvíš o tomto klubu. Druhé pravidlo, nemluvíš o klubu." Je to odkaz na stejné stanovy z filmu Klub rváčů (1999).

Válečný kůň

Válečný kůň (2011)

Filmové a televizní oddělení American Humane Association strávilo na natáčení filmu v Anglii a Kalifornii 1100 hodin a dohlíželo na více než 100 koní. Válečný kůň si vysloužil nejvyšší hodnocení, které tato organizace udílí, takzvaný stupeň „Výjimečná péče“.

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

Aby bylo možné natočit scénu na střeše domu Sallaha (John Rhys-Davies), členové štábu museli z domů ve městě Kairouan v Tunisku odstranit 300 televizních antén, které by v příběhu z roku 1936 nepůsobily přirozeně.

Indiana Jones a Chrám zkázy

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984)

Lanový most v závěrečné akční scéně byl speciálně vytvořen pro film přes 100metrovou propast v Kandy na Srí Lance. Jeho konstrukci zajišťovala ocelová lana a na svědomí jej měli britští inženýři.

Dokonalá vražda

Dokonalá vražda (1998)

Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil.

Reklama