Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (105)

plakát

Tiché místo (2018) 

John Krasinski by si mohl jít sednout na kafe s Jamesem Wanem nebo Jordanem Peelem a vyměnit si pár slovíček o tom, jak posunují hororový žánr kupředu. Naprosto vynikající režie doplněná skvělými herci (dětští herci opět skvěle vybraní), tedy nejen krásnou a zároveň ještě ne úplně okoukanou Emily Blunt. Přesně kvůli takové atmosféře se chodí do kina a přesně kvůli tak šikovným tvůrcům jako je Krasinski se vyplatí dát hororu ještě šanci. A Michael Bay se konečně probudil z robotího snu a zafinancoval projekt, který doporučím tam, kam přijdu.

plakát

Kvarteto (2017) 

Snímek Kvarteto působí jako první offline střih sedmnáctiletého studenta střední filmařské školy, který přemýšlí, co si počít ze se svým životem a není si jist, zda vůbec chce točit filmy. Se vší úctou k panu Krobotovi, co tímto chtěl proboha říct, nad tím opravdu zůstává rozum stát.

plakát

Barry Seal: Nebeský gauner (2017) 

Tak takhle jsem se dlouho nepobavil :-) Vynikající, zábavná a svižná oddychovka. A Tom Cruise? Ten mě stále nepřestává bavit.

plakát

Most špiónů (2015) 

A pak se podíváte na oskarovou děkovnou řeč Marka Rylanceho, kde děkuje Stevenovi Spielbergovi za možnost s ním natáčet. Spielberg gesty říká 'ale dity, prosimtě'. Druhé shlédnutí Mostu špiónu bych se pokusil vyjádřit nějak takto... Věděl jsem, že na půdě mám nádherný obraz. Dva roky od prvního setkání, jsem ale neměl čas, abych se na něj opět podíval. Před chvílí jsem ho uviděl znovu a myslím, že na ten zážitek nikdy nezapomenu. Klaním se před vámi, PANE režisére, teda... malíři. :-)

plakát

Od písně k písni (2017) 

Vlastně tu máme druhou část předchozího snímku 'Knight of Cups' s jinými herci. Ale.... já mám pro Malicka neuvěřitelnou slabost. Dnes je vlastně většina snímků o vizuálních efektech, točí se akční filmy, hodně komiksů a zrovna tento rok mám pocit, že u naprosté většiny snímku platí pravidlo - vizuál převálcuje obsah. Na jeho filmy se dívám proto, abych si uvědomil své hodnoty, abych zapřemýšlel nad svými činy, i nad svoji budoucností, nad svými partnery, rodiči, kamarády.... tohle já u něj chci a opakovaně to dostávám. Dívám se na plátně na charaktery, které ale já moc dobře znám ve svém vlastním životě. A to je umění Terrence Malicka. Na druhou stranu, také mě mrzí, že už dávno upustil od nosného příběhu. Třeba se ho dočkáme v příštím, válečném snímku. Ale já bych vlastně moc rád takovou 'druhou' Tenkou linii. Kdybych příště viděl Rooney Maru po boku třeba s Christianem Balem, vůbec bych se nezlobil. :-)

plakát

Batman Rok jedna (2011) 

Moje oblíbená část příběhu temného rytíře. Z dob, kdy město potřebovalo ochranu a panovala kriminalita. Příběh o tom, jak to celé začalo. Začátek policejní kariéry komisaře Gordona a návrat Bruce Wayna do svého rodného města. Celkem mě překvapilo, kolik prostoru nakonec komisař dostal. Vlastně je to trefné zobrazení toho, jaké Gordon prožíval peklo na začátku své práce u policie. V době, kdy potřeboval temného pomocníka. 90%

plakát

Pod rouškou noci (2016) 

Dal jsem si na čas a nikam nespěchal. K vybrané látce Bena Afflecka přistupuji s oblibou a plnou zvědavostí. Pro mě osobně Affleck značí jistou režisérskou budoucnost v Hollywoodu a ačkoliv se nepustil do snadné látky, myslím, že na svém umu neztratil nic. Četl jsem knižní předlohu a musím říct, že byla téměř nepozměněna, což se v dnešní době na plátně moc nevidí. Až dnes si ke snímku čtu zdejší komentáře a příliš nechápu srovnávání s Argem nebo Městem. Jeho dosavadní mistrovské kusy jen v minulosti doplnily jeho kvality a já mohu s čistou hlavou říci, že i Live by night své kvality má a že jsem se při sledování zkrátka dobře bavil, - tak jak jsem u Afflecka zvyklý. Opět s výtečnými a osvědčenými herci a mně nezbývá nic jiného, než se těšit na příště... nejlépe i s Chrisem Cooperem. :-) ... jo a doporučuji i knižní předlohu.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

A já jsem z toho nadšený. Režiséři 'začátečníci' si poradili na výbornou a dokonale se přiblížili Verbinskiho trilogii. Depp už asi v kariéře kromě Sparrowa ničím nezaujme, tak jsem rád, že ho alespoň po 7 letech vidím v roli, která mě baví. Bavilo mě celých 130 minut a tak postupně mi dochází, jak moc zbytečný, nezáživný a umělý byl čtvrtý díl.

plakát

Popírání holocaustu (2016) 

Něco tak hrozného jsem v kině asi ještě neviděl. Film, u kterého je zkrátka všechno špatně, kdybych té Weisz věřil alespoň jednu větu. Opravdu ne, tomuto snímku se vyhněte obloukem.

plakát

La La Land (2016) 

Přemýšlím, co o La La Landu říci. Asi jen, že Damien Chazelle si jako v roce 2014 opět všechny strčil do kapsy. Jeho režisérský um a přístup... to je opravdu obdivuhodné, a v pouhých 32 letech? Měl jsem vlastně napsat, že to není obdivuhodné, ale spíše neuvěřitelné :-)