Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (287)

plakát

Jeden gól (2023) 

Po tragických ohlasech ze zahraničí jsem to čekal o dost horší. Taika evidentně tentokrát jel spíš na setrvačník, takže humor není ani zdaleka tak třaskavý, jak je u něj zvykem, ale i tak je výsledek v podstatě standardní feel-good sportovní film, který neurazí, ale ani nijak zvlášť neoslní.

plakát

Silo - Season 1 (2023) (série) 

3,5* // Dobrej začátek i konec, ale prostřední epizody byly docela vata, kdy postavy řešily podle mě nedůležitý a nezajímavý věci. Knížku jsem četl, ale vůbec si ji nepamatuju, takže nemám problém s případným odkloněním od předlohy, ale přišlo mi, že ve většině epizod docela promarňovali potenciál tématu. Snad bude druhá série lepší.

plakát

To Catch a Killer (2023) 

Velmi dobře natočená kriminálka s poutavým vizuálem, ale bohužel scénář dost pokulhává a nedává moc smysl. Szifrón ale rozhodně má jako režisér potenciál, takže jsem zvědavý, co natočí příště.

plakát

The Artifice Girl (2022) 

Velmi příjemné překvapení. Na film jsem narazil náhodou a zaujalo mě téma umělé inteligence a dobré ohlasy na RT. Je to malé sci-fi s minimálním rozpočtem a převážně neznámými herci. Je to spíš taková divadelní hra tvořená třemi půlhodinovými scénami, kde vždycky pár postav v jedné místnosti jen mluví. Ale scénář je zajímavý a poutavý, obzvlášť pokud vás baví tematika umělé inteligence nebo robotiky. Trochu mi to připomínalo Ex Machina, ale samozřejmě to je rozpočtově dost jiná liga.

plakát

Vlajka smrti - Série 1 (2022) (série) 

První epizody mě moc nepřesvědčily, ale jakmile dorazil Taika, nabralo to ty správný grády. Nejslabším článkem jsou ne moc zajímavý vedlejší postavy, ale na tom snad zapracujou v druhý sérii.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Hlava říká 4 hvězdičky, ale srdíčko velí 5 hvězd. Není to dokonalý film, ale je to dokonalý blockbuster. Obzvlášť v IMAXu.

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Mnohovesmír šílenství, kdyby Marvel měl koule. Velmi originální a dobře natočené, ale příběh jako takový mi přišel slabší a emocionálně to na mě moc nefungovalo. Asiaty to ale asi zasáhne jinak.

plakát

Uncharted (2022) 

Hry vůbec neznám, ale tohle mě příjemně překvapilo. Fajn dobrodružná podívaná, která pobaví, i když v ničem nijak zvlášť nevyniká.

plakát

WeCrashed (2022) (seriál) 

7/10 Hodně podobné seriálu The Dropout, který se mi líbil o trochu víc.

plakát

Návrat do vesmíru (2022) 

Dokument o testovací misi DM-2, při které v lodi Crew Dragon od SpaceX poprvé letěli astronauté. Dokument shrne historii SpaceX a vznik programu Commercial Crew a dále se primárně věnuje přípravám a průběhu mise DM-2, při které dva astronauti NASA otestovali Crew Dragon a strávili dva měsíce na ISS. Přiznám se, že jsem se trochu nudil, ale to bylo asi tím, že jsem se jako velký fanda SpaceX nedozvěděl skoro nic nového. Laik si to asi užije víc.