Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Naruto: Šippúden

Naruto: Šippúden (2007)

No předně bych rád prohlásil, že mně fillery ale vůbec nevadí. I když většinou "hlavní" děj nikam neposunou, tak pobaví a o to přece jde ne? Ano, ano chápu, že jsou všichni nažhavení, kam že se to osudy Listové a Naruta pohnou, já samozřejmě taky. Jenže při tom napětí, co bude dál nezapomínám na to, že je to HLAVNĚ zábava a té se při fillerech užije většinou dost. Zpět k hodnocení, Shippuden je taky skvělej, nyní má na rozdíl od Naruta tu hlavní nevýhodu, že je u 75 dílu, co týden přibude nový díl a na nějaké zakončení je hooodně moc brzy. 5 hvězd si však rozhodně zaslouží.Update - 133 díl. Jestliže Naruto byl senzační, pak Shippuuden už je snad jedině geniální. A včera jsem po nejnovějším dílu řval (chápej brečel) snad půl hodiny, než jsem se uklidnil. Je potřeba snad ještě jiný důkaz o kvalitě tohodle seriálu?

Naruto

Naruto (2002)

Naruto mě dokázal chytit i s CZ dabingem. Protože jsem od cca 70-tého dílu přešel na originální zvuk s CZ titulky, mohu srovnávat a asi neřeknu nic nového, když chápu proč někteří seriál odvrhují. Dabing není špatný, ale šetřilo se na množství dabérů a to je kámen úrazu. Počítám, že 99% procent z těch co tu dalo odpad vidělo jeden díl s CZ dabingem, kde pět lidí dabuje 50 postav a cítí se být erudovanými na to, aby šmahem snižovali Narutovi hodnocení. Takové názory já vůbec neberu v potaz a mrzí mě, že tito "odborníci" snižují vynikajícímu seriálu procenta. Nezaslouží si to. Naruto je fenomén. Silně návykový pro všechny, kdo mají rádi anime a hlavně možnost sehnat celý seriál, což při počtu dílů není zase tak triviální. Já byl po pár dílech beznadějně zasažen také a tato láska trvá a neslábne (mám za sebou cca 120 dílů). Vyzdvihl bych řadu výchovných prvků a filozofických momentů i pro dospělé publikum, kterými je celý seriál protkán. To není žádný hloupoučký jednoduchý seriál jen pro malé děti. Tak může vypadat pouze prvních pár dílů. Kdo vydrží dál, pochopí. Za mě čistých pět! Update - všech 220 dílů Naruta a tři celovečeráky mám za sebou a mohu jenom potvrdit čistou pětku! Jo a tisíceré díky Konoze za jejich neskutečnou práci!

Futurama

Futurama (1999)

Ačkoliv od stejných tvůrců, jako Simpsonovi, hodnotím výš. Sci-Fi svět otevřel nové možnosti k popuštění fantazie a vytvoření komických situací. Doktor Zoidberg, to je pane lékař!

Firefly

Firefly (2002)

Otázka zní: Je škoda, že se seriál ukočili? Nebo přestal v nejlepším a nemohl následovat kolegy typu Lost, kdy už scénáristi neví kudy kam a seriál jde z kopce? Na tu už bohužel asi nikdo neodpoví a nám tu zůstal skvělý seriál s celovečerákem Serenity. Po pár letech jsem si to sehnal v lepší kvalitě a jenom potvrzuju, tohle se MOC povedlo. 100%

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci (2009)

Viděl jsem začátek u vůbec mě to nebavilo. Nyní běží na Coolu 4.série a já se na jeden díl zase podíval. a ejhle, to je úplně jiný kafe! Každé pondělí teď čekám na další příval sprostých slov, které mě v tomhle podání náramně baví. Tedy zřejmě jako jediný vlastně začínám teprve od 4.série a proto mi připadá super. Až si doplním znalosti předchozích dílů, určitě dopíšu i zdejší hodnocení. 80% A protože právě končím třetí sérii, snad už můžu dokončit. Senzace! Na to se musí dívat od začátku, protože vývoj na sebe krásně navazuje. Nathan je teda dělo! Špica scénář a herecky taky perfektní. Jo a díky Simonovi jsem přišel na Echo & The Bunnymen. 100% Tak mám všech 5 sérií a musím potvrdit své hodnocení. První tři série byly trošku jiné, než další dvě, ale já si užívám všechny. Plnej kotel a na špici mých top seriálů je teď fakt husto, nevím koho upřednostnit. 100%

Banshee

Banshee (2013)

Aha, hodnocení jsem odkládal až na konec druhé série. Tak tohle je další seriálová topka, hodně drsná, ale výborná. Obě série hodnotím plným kotlem, protože nemám, co by stálo za výtku. 100% a budu se těšit na pokračování. Pokračování, (tedy třetí série) světe div se, NEZKLAMALO! Skoro jsem měl pocit, že je to čím dál lepší. Jen to čekání další třičtvrtě roku je opruz. No a závěrečná osmidílná série, snad s malinkou vyjímkou posledního dílu, je opět nářezová, senzační, suprová. Tenhle seriál je perla. Chtělo by se mi volat ještě, ještě. Ale ne, chválím, že v nejlepším skončili a nesnažili se protahovat seriál donekonečna. 100% a ještě víc!

Já a robot

Já a robot (2013)

Zatím (po pěti dílech) je to docela pecka. Doufám, že se to nezkazí. 84% Po osmém díle zvyšuju, protože se mi to moc líbí. 94%. Po třinácti dílech zvyšuju dál, protože mě to pořád moc baví a kluci titulní si spolu dobře sedli. 100%

MI5

MI5 (2002)

Páni, ono to má tolik dílů? Náhodou jsem jeden viděl na ČT1 (dávají to debilně pozdě). Další týden náhodou druhý a řekl jsem si, hmm hmm hmm, to je netradiční seriál, takový civilní, neamerický. Pak jsem se začal dívat cíleně, no nebudu to protahovat, mám za sebou cca 8 dílů a rozhodně mě tenhle seriál zaujal. Zatím si nechám prostor, až toho uvidím víc, zatím to je rozhodně silných 80%. Po čtyřech měsících nastal čas přehodnotit. Protože abych sledoval pondělí co pondělí čím dál tím hlouběji v noci, kam to ti kreténi z ČT1 víc a víc posouvají na úkor jiných sraček, to už musí stát opravdu hodně za to. A stojí! Párkrát jsem si zabrečel a hlavně pokaždé jsem překvapen, jak mě zase dokázali překvapit! Možná trochu přeháním, ale tentokrát se nestydím dát 100%.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Simpsonovi , to je pojem. Humor "ze života", drsnej i dojemnej a jeden z průkopníků tohoto typu seriálu. Co naplat, Futurama se mi líbí o dost víc.

Agenti S.H.I.E.L.D.

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013)

Po deseti dílech si už dovolím komentovat (na rozdíl od mnoha, co viděli jeden díl). Druhé Firefly se bohužel nekoná, ale rozhodně to není šlápnutí vedle. Některé díly hodně dobré, některé ne tak hodně, ale celek jde dál a tajemství postupně vyplouvají na povrch. Pocit na silnou čtyřku, ale protože Sci-Fi seriálů je jako šafránu a protože doufám, že úroveň nepůjde dolů, trochu přidávám. Jo a slečna v květovaných šatech by stála za ... 82% Po devatenáctém upravuju výš, protože se nám to hezky rozjelo a na pět hvězd už to má dávno s přehledem. Joss Whedon po lehce rozpačitých začátcích opět boduje naplno a moc mě baví. 95% Po skončení celé první série jsem zase o něco ochladl, nějak mi ta zápletka s Wardem neseděla. Vracím na 82%. Po shlédnutí celé druhé série jsem velice rozpačitý. Těch zvratů a dějových kotrmelců je přespříliš, už to není zábavné. Snižuju na 78%. Po třetí sérii mám docela chuť přemýšlet o páté hvězdě, protože jsme ji zhltli se ženou za tři večery. Ale za závěrečné --pozor spoiler-- znovuvzkříšení Warda to nechám, jak je. I když jiskření mezi Roz a Coulsonem bylo velice příjemné a nápad s jinou planetou povedený. 80% Po druhé polovině třetí série zůstává chuť přemýšlet o páté hvězdě, kdyby to důstojně zakončili, asi bych jí i dal. Ale otevřít zase děj dál? Už snad ani ne. To jste nemuseli. 85% Čtvrtá série - hodně jsem přemýšlel, zda do toho znovu jít. Naštěstí jsem se rozhodl, že ano a musím konstatovat, že po patnáctém dílu se mi zdá, že tahle série je nejlepší ze všech!