Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Pelíšky

Pelíšky (1999)

I o době velmi nevlídné se dá natočit film velmi vlídný- a to tak, že výborně. Film nemá hluchá místa, super vypointované scény a hlášky. Vynikající herecké obsazení, především cholerický pedant J.Kodet je přesný.

Samotáři

Samotáři (2000)

Kultovní film. Neskutečná prča a trefné hlášky. Super soundtrack. Bezchybný zhulený Macháček a "magor" Trojan.

Tři oříšky pro Popelku

Tři oříšky pro Popelku (1973)

Co ještě dodat? Každopádně moje nejoblíbenější (a dodnes nepřekonaná) filmová pohádka s úúúžasně pohodovou vánoční atmosférou. Krásná nestárnoucí Libuška Šafránková a pro mě bezkonkurenční Droběna v podání H.Růžičkové.

„Pane, vy jste vdova!“

„Pane, vy jste vdova!“ (1970)

Velká škoda, že takovou komedii už u nás nikdo natočit neumí. Originální scénář, mega vtipné hlášky, brečím smíchy při každé repríze. Naplno projevený komediální talent I.Janžurové. "Zavři voči brouku- a šmik...4 vraždy- ale sadistický":-))

Švédská trojka

Švédská trojka (1994)

Nostalgická vzpomínka na život na kolejích:-). Vkusně natočený poněkud bizardní milostný trojúhelník. Vtipné, přitom eroticky jiskřivé. U mě jasně v top 10.

Jak dostat tatínka do polepšovny

Jak dostat tatínka do polepšovny (1978)

Moje zamilovaná rodinná komedie- romance, vtip, skvělá prázdninová atmosféra, která prostě musí vykouzlit úsměv. Výborní herci, kterým kraluje (a všechny filmy s ním vyzdvihuje) Tomáš Holý.

Dívka na koštěti

Dívka na koštěti (1971)

Vynikající nápaditá čarodějnická komedie- kam se hrabe Harry Potter. Pro mě skvělý zejména J.Kraus v roli grázlíka a H.Růžičková jako švagrová děda Vševěda:-) "Hlodavec vodní čili želva" mě vždycky dostane:-))