Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Akční

Recenze (279)

plakát

A co Mimi? (2001) (seriál) 

Jako mnoho ostatních pořadů z Minimax mě zaujala kresba, či námět pořadu, ale pak mně dějově zklamalo, protože to jsou seriály pro menší děti. Tohle je dokonce nasládlé. Přesto jsem se léta koukal z dětských kanálů jenom na Minimax, na Nickelodeon a Megamax bych se *tehdy* rozhodně nekoukl, protože ty se mi zdály dost drsné či komerční a Disney-Channel proto, že pod jménem Disney propagují samé komerčnosti vůbec nesouvisející s klasickými Disney.

plakát

Alley Cat, The (1941) 

Viděno na Youtube. V letech 1939-1942, MGM natočil hodně jednodílných filmečku jako pokus najít nějakou postavu, která by byla populární. To se povedlo u Toma a Jerryho a seriálů Texe Averyho. Tento film obsahuje dějově stejně jako Tom a Jerry, jsou tu postavy černého kocoura a bílé kočky, to jsou později postavy z Toma a Jerryho. To vydávání zvuků kocoura zní hodně jako Kačer Donald v originále. A nejvíc me zosesmála ta scéna s honičkami, bavilo mě na tom rychlost pohybů.

plakát

André a včela (1984) 

Sledoval jsem to jako zajímavost, jak vypadal začátek dnešní moderní animace v době ruční animace a jednoduchých počítačů.

plakát

Angelovy patálie (2010) (seriál) 

Díky tomuto sleduji kanál Cartoon Network. Je to vtipnější, zajímavější než některé nové, dělané čistě pro CN (Normálka). Zajímavé, jak moc evropských seriálů se vysílá a distribuuje americkými velkými firmami. Animace mi připomíná pořady z Nickelodeonu. Oči Angela jsou tak roztomilé, že by měl mít spíš ten hlas typu Blanka Zdichyncová.

plakát

Angry Birds: Prasátka (2014) (seriál) 

Animace jakoby z plastelíny. Příběhy tohoto seriálu jsou zcela bez děje, jenom takové vtípky, které se hodí jen jako součást jiného groteskového seriálu

plakát

Angry Birds Stella (2014) (seriál) 

Ve srovnání s Angry Birds Toons a Piggy Tales, nevnímám tolik děj tohoto seriálu, i když to vidím každý den. Animace už je ve 3D či 2,5D, což je jedno, ptáci jsou s prasaty už nejlepší kamarádi, jenom jeden pták tam dráždí ty ostatní. Atmosféra je pro mě taková sezónní, letní, jarní. Ale jednu hvězdu dávám za Stellu, která je tak roztomilá jako nějaká hračka, že bych jí objímal jako hračku

plakát

Angry Birds Toons (2013) (seriál) 

Když nějaká počítačová hra má i své vlastní televizní seriály či komiksy, nebo opačně, tak je to náznak komerce a úspěšnosti. Proto jsem to ze začátku odmítal, ale když jsem to náhodou viděl v TV na doporučení kamaráda, tak jsem si tento seriál v rámci Megamax oblíbil. Kresba je tradiční ruční animace, základní námět je jako bitva mezi Šmouly a Gargamelem, samotné příběhy jsou ve stylu jako významnější komiksy Kačera Donalda. Takže se mi to moc líbí v rámci Megamaxu. A to jsem hru ani nehrál.

plakát

Arnoldovy patálie (1996) (seriál) 

Ani jako malému mě to moc nezajímalo. Nádech tohoto seriálu byl temný a jakoby z podsvětí, a jako malému mě nezajímalo děj žádného seriálu, takže nic

plakát

Baby Looney Tunes (2002) (seriál) 

Tohle bylo na několik let v ČR jediní Looney Tunes, který se vysílal. Při prvním shlednutí mě moc dojala atmosférou úvodní a závěrečná znělka. Ale jinak je to dějově ne pro mně. Tehdy mě šokoval nejvíc díl, jak Daffy mluví sprostě, protože mě zajímalo, jestli v originále tam nebyly necenzurované vulgarity, které do dětských filmů rozhodně nepatří.

plakát

Balin (1993) (seriál) 

V rámci Hitparády animáků je to pro mně jeden z nevíce oblíbených seriálů. Líbí se mi ty naschvály Balina a melodie seriálu. Obvykle se hodně opakuje, jako u jiných prvních pořadů Neptuno Films, ty samé výrazy, pózy... obvykle. Některé pozdější díly mají už méně opakující se témata, v dílu s bazénem bez vody je úplně jiná hudba, než ta samá dokolečka opakující se, ta se mi moc líbila, podobná k té z Kocoura Cliffa. Pak díl se zubařem, jak jeden pacient jde dovnitř, je dost hladká animace. Ale jeden konkrétní díl... ten se zazděním Balinovy myší díry v kanceláři a následné zazdění dveří od kanceláře (vysílán naposledy v 7.5.2018 na Tuty TV před koncem dílu Hitparády animáků)... je absolutně nejlepší díl. To oproti němu jsou většina ostatních jen furt o tom samém! Ta rychlost, hutnost toho dílu, hlavně animace (!) je na Balina jak zjevení! Tak hladká a rychlá animace, už mi vlastně připomínala původní díly Toma a Jerryho, některé úseky Šmoulů od 1. až 5. řady či některé jiné seriály z dob Golden Age Animation. Jedna z mých nejvíce oblíbených typu animace vůbec.