Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (392)

plakát

Boratův navázaný telefilm (2020) 

To překvapení a šok, který doprovázel první díl, je logicky pryč, ale Cohen našel poměrně dobrý způsob, jak navázat. Bál jsem se, že přidání jeho dcery jako druhé hlavní postavy bude trochu zbytečné, ale nakonec tam vůbec nevadí a samozřejmě je tato postava i strůjcem několika povedených gagů. Jejich kvalita je pak dost proměnlivá, ale těch povedených je asi více. Taktéž je to více politické, než jak to bylo u prvního dílu, kdy tady dost zamrzí fakt, že se zde naváží v podstatě jen do jedné strany, což je možná trochu škoda. No a samozřejmě výsledná pointa docela pobaví. Takže kult, jaký se stal z původního snímku, tady úplně nehrozí, ale jako poměrně nekorektní (mohlo se jít daleko více na dřeň) zábava to funguje.

plakát

Brimstone (2016) 

Brimstone jsem velmi dlouho odkládal kvůli velké délce a vlastně i nechuti si ho pustit. Ach to byla chyba. Jedná se totiž o jeden z nejlepších filmových zážitků za poslední léta. Vyprávění v podobě jednotlivých kapitol, které jsou poskládány ne zcela klasickým pořadím je jenom jeden z mála originálnějších prvků. Atmosféra díky ní si ani neuvědomujete, že koukáte na údajný western. Dakota Fanning a Guy Pearce předvádějí neskutečné výkony a ani ten Kit Harington tu není na pěst. Někomu by mohlo vadit ke konci až přílišné utrpení hlavní hrdinky, ale pro mě to pouze utužovalo vztah k postavě a to i přes to, že už to bylo víceméně přestřelené. Rozhodně doporučuji a jasných 95%

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

A já se prostě tomu neubráním. Tenhle seriál je zde strašně podhodnocen. Uznávám, že první epizody byly celkem obyčejné, ale s postupem času dostáváme poměrně temný a neskutečně zábavný příběh o dospívání, který časem jen a jen zraje. A když se na něj po těch letech koukám znova, je to prostě pořád stejná zábava (nehledě na revolučnost v mnoha ohledech).

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

Sausage Party dítko rozjetého dua Rogen/Goldberg. Tito dva nám opět přináší nekorektní srandu, která je stále neokoukaná. Nápad filmu je vtipný a funguje celou stopáž. Přijemně mne překvapilo,že to nebyla opět jen hulvátská americká ptákovina ale řešili se zde i závažné témata a naše duo si dělalo srandu snad ze vše od imigrantů po židy. Film do vás hustí nálož vydařených gagů a ikdyž se i zde najde pár hluchých míst, nestačíte se nudit. A to je dobře. (Posledních 5 min filmu už šlo hodně přes čáru a na někoho to může být až moc, ale mě to náramně sedlo)

plakát

Bullet Train (2022) 

Nesmírně za vlasy přitažená, leč pekelně zábavná stylovka plná moneyshotů, zábavných hlášek, karikaturních postaviček se super castingem, vyvedenou akcí a nějakým tím vtipným překvapením. Navíc s dárkem pro lidi se slabostí pro romantizované neonové Japonsko doplněné o přiblblý, ale překvapivě nerušivý kawaii étos. Jen se ke konci nemuselo zase tak moc zpomalovat.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Třetí Cap je velmi kvalitně natočený film. Bratři Russoové evidetně mají cit co se týče uchopení "lidštějších" komiksovek což ukázali u Winter Soldiera a jak ukazují zde, zvládají to bez škobrtnutí i ve větším měřítku. Syrové boje na blízko vás vyloženě bolí a co je hlavní baví. Příběh je v rámci možností fajn a dialogy jsou opět vymazlené. Bohužel je to stále ten samý Marvel co známe. I zde najdete hromadu odlehčujících momentů a pořád film nemá ty pověstné "koule". V Civil War pracují s osudovostí a u finální bitky vás vyloženě zamrazí ale nevyužívají to jak by mohli a měli. Za co ale opravdu palec nahoru tak to za Spideyho a jeho skvělé zvládnutý origin. A Tom zvládá svou roli na jedničku, i když jsem se ho ze začátku trochu obával. 60% a příště už do toho opravdu šlápněte!

plakát

Cobra Kai (2018) (seriál) 

Cobra Kai je seriál, který fanouškové původních filmů (tedy aspoň prvních dvou) musí milovat. Nostalgie zde od prvních dílů šlape na maximum a nadšenost z toho, že vidíme naše hrdiny po tolika letech opět na obrazovce, prostě nejde skrýt. Co je ale překvapením, je fakt, že Cobra Kai není jen hloupý fan-service, jako vypadal z ukázek. On je to ve skutečnosti zcela kompetentní seriál, umě střídajíc drama s komedií. Ano je to pořád trošku naivní, ale rozhodně to minimálně z karate hlediska nepůsobí tak směšně jako filmy. Za mě rozhodně milé překvapení a ihned chci další sérii! 1. série = 90% Druhá série bez jakéhokoli ohlédnutí pokračuje v připraveném příběhu, kde první polovina je pozvolné rozvýjení postav, aby se pak od šesté části duplo na plyn a poslední trojice dílů se stala neskutečně našlapanou jízdou, vrcholící desátým dílem, jenž z postav i diváka ždímá tunu emocí a přitom neskutečně vnadí na další sérii, která dost pravděpodobně bude poslední. A já rozhodně budu u toho. 2. série = 85% Neskutečná míra patosu, obrovská dávka nostalgie, mega množství naivity, ale jednoduše to na mě pořád neskutečně funguje. Třetí série sice dostala lehkou netflixídu, kdy některé díly jsou prázdnější, ale pořád to má super tempo, přičemž se stále jedná o skvělou oddychovku. A jako příprava na zřejmě poslední sérii super! 3. série = 80 %

plakát

Cobra Kai - Série 4 (2021) (série) 

I čtvrtá série mého nečekaně milovaného seriálu (ano, kdo by čekal, že seriál založený na vtipu z HIMYM si mě tak moc omotá kolem prstu?) mistrně balancuje na hranici přiznané naivity, nostalgie a emociálního ohňostroje, kvůli čemuž se jedná o jednu z mála sérií, které chci prostě zhlédnout za jeden den, jelikož se nemohu nabažit. Postavy si nejde nezamilovat, a ačkoliv je stále jasným favoritem samotný Johnny, jehož neobratnost v dnešní době je jednoduše dokonalá, tak každá z nich postupně dostává různé vrstvy a všechny nějakým způsobem přirostou k srdci. A já chci stále víc! A to i přesto, že se z toho čím dál více stává telenovela. PS: LaRussová v Neo-stylu je zlato!

plakát

Co kdyby...? - What If... Captain Carter Were the First Avenger? (2021) (epizoda) 

Marvel si jako pilotní díl snad nemohl vybrat nezajímavější látku, která mi teda cool myšlenku tohoto seriálu vůbec neprodává. S animací už jsem se smířil a při dívání vlastně ani moc nevadila, ale příběh je až příliš zkratkovitý, nezajímavý a bez vtipu na to, aby člověka bavil alespoň na tu půl hodinu. Tak snad další díly budou zajímavější.