Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (44)

Kočár do Vídně

Kočár do Vídně (1966)

V čase 51:45, kdy Krista (Iva Janžurová) běží lesem, se zde nachází zvláštní schodiště v lese. Jedná se o schodiště v Krčském lese v Praze – betonové schodiště, umístěné ve svahu a vedoucí odnikud nikam. Pravděpodobně vzniklo v roce 1936 nebo 1937 během celosvětové hospodářské krize. Mezi lidmi se jim říkalo Andělské nebo také Primátorské schody.

Velká červená jednička

Velká červená jednička (1980)

V čase 00:31:39 a i několikrát později zde vlaje vlajka Francie místo Itálie, i přestože probíhá celá mise v ostrovní Sicílii.

Die Abenteuer des braven Soldaten Schwejk

Die Abenteuer des braven Soldaten Schwejk (1972) (seriál)

Ve 13. epizodě 1. série, kdy je vidět rozvinutý prapor v české trikolóře, tak je vždy trikolóra ve špatném pořadí barev – z vrchu modrá, červená a bílá – tedy opačně. Správné pořadí barev z vrchu by bylo bílá, červená a modrá. Legionáři byl pak spíše používán prapor bílo-červený.

Dobrý voják Švejk

Dobrý voják Švejk (2009) (TV film)

Jedna ze závěrečných scén vánočního příměří má základ v pravdivé události, která se odehrávala převážně na západní frontě. Vojáci si mezi sebou vyměňovali jídlo, suvenýry a vyměňovali se váleční zajatci. Zpívali se rovněž vánoční koledy a atmosféra mezi vojáky byla velmi přátelská. Do příměří se mělo podle historických zdrojů zapojit až sto tisíc vojáků. Po domluvě mezi Němci a Brity se uskutečnilo několik fotbalových zápasů.

Dobrý voják Švejk

Dobrý voják Švejk (2009) (TV film)

V čase 50:25 je na důstojnickém vlaku vidět znak České republiky.

Kameňák 4

Kameňák 4 (2013)

V úvodní scéně diskuze Pepana (Václav Vydra nejml.) a Leo Kohna (Josef Laufer) má Pepan špatně hodnost majora. Tato hodnost má správně velkou hvězdu uprostřed a ne malou hvězdu ke kolejnici.

RoboCop

RoboCop (1987)

V čase 32:45 je RoboCop (Peter Weller) na střelnici a střílí ze své pistole. Po jednom zmáčknutí spouště ale nevyjde výstřel.

Rudý škorpion

Rudý škorpion (1988)

Po útěku z vězení v čase 59:42 Nikolaj Radčenko (Dolph Lundgren) jde na vrchol písčité duny a má dlouhé vojenské kalhoty. V dalších záběrech po celý zbytek filmu má již pouze kraťasy.

Highlander: Zúčtování

Highlander: Zúčtování (2000)

V čase 38:55 je záběr na reklamní poutač Silvercup, kde v prvním díle svedl závěrečnou bitvu Connor MCleod.

Hellraiser: Judgment

Hellraiser: Judgment (2018)

V čase 1:00:44 při hledání Preceptora postupují detektivové v tmavé místnosti s baterkami. Při přechodu na střechu již tyto baterky nemají. Dále pak před vstupem do posledni tmavé místnosti je opět drží v rukou.

Hellraiser: Pekelný svět

Hellraiser: Pekelný svět (2005)

V čase 11:06 se hlavní postavy vydávají vozidlem na sraz Hellworldu. Toto vozidlo má rumunskou poznávací značku. V čase 12:14 po příjezdu na party má americkou poznávaci značku.

Stíny horkého léta

Stíny horkého léta (1977)

Scéna, kde si Jiří Bartoška jako Banderovec bere nůž od Ondráše (Juraj Kukura) a bodá si nožem postupně mezi prsty, je podobná scéně ve filmu Vetřelci (1986). Ve filmu Vetřelci předvedl podobnou dovednost ve slavné scéně android Bishop.

Muž z Ria

Muž z Ria (1964)

V čase 1:07:43, když Norbert Catalan (Jean Servais) vychází ven z uzamčené místnosti a používá zapalovač, tak je zároveň vidět ruka, která dává pokyn hlídacímu psovi, ať vstoupí dovnitř místnosti.

Vetřelci vs. Predátor 2

Vetřelci vs. Predátor 2 (2007)

Při odjezdu z místa obrněným transportérem je scéna velice podobná scéně z filmu Vetřelci (1986), kdy Ripleyová (Sigourney Weaver) taktéž odjíždí transportérem. Hraje i stejná hudba z filmu Vetřelci.

Útěk z MS-1

Útěk z MS-1 (2012)

V závěru filmu je odhaleno křestní jméno hlavního hrdiny Snowa (Guy Pearce) – Marion. Totéž jméno má ve filmu Cobra (1986) hlavní hrdina poručík Cobretti (Sylvester Stallone). Je prozrazeno taktéž až během průběhu filmu.

Reklama