Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Western
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Obsahy (8)

Případ Jules Verne

Případ Jules Verne (1971) (TV film)

Scénář Václava Cibuly tematizuje soudní spor francouzského vynálezce Eugena Turpina (Alexej Gsöllhofer) s Julesem Vernem (Miloš Nedbal), kterého Turpinův tragikomický osud inspiroval k napsání románu „Vynález zkázy“. Dobová kritika hodnotila pozitivně výkony Miloše Nedbala, Jarmily Smejkalové (Vernova žena) a Čestmíra Řandy, vadila jí však popisnost inscenace a s tím související nedostatečná psychologizace postav i dramaturgická neujasněnost. Inscenace byla reprízována v letech 1972 a 1976, dvě statické ukázky se objevily v epizodě Tatíček profesor (2010) pořadu Příběhy slavných.

Yes We Can

Yes We Can (2012) (TV film)

Dva francouzští flákači se rozhodnou unést v Keni babičku amerického prezidenta Obamy a zbohatnout na výkupném. Vyváží jejich "šarm" neznalost zeměpisu a jazyků a pomůže jim vyzrát nad věčnými rivaly - německými pivaři a americkými agenty?

Quanto costa morire

Quanto costa morire (1968)

Zloději dobytka nemohou převést stádo zasněženým průsmykem a nakvartýrují se do horské vesnice. Šerif (Raymond Pellegrin) s pomocí několika málo vesničanů se jim postaví na odpor. Nelítostný šéf bandy (Bruno Corazzari) jej zabije a terorizuje obyvatele, kteří mu musejí otročit. Šerifův adoptivní syn (Andrea Giordana) uprchne a v boji s bandou mu pomáhá jeden z jejích členů (John Ireland), který k tomu má zvláštní důvod.

La legge della violenza (Tutti o nessuno)

La legge della violenza (Tutti o nessuno) (1969)

Jack Barrow (Giorgio Cerioni) utíká po třech letech z vězení, aby se pomstil zrádnému parťákovi. Ten ale nyní působí jako šerif a Jacka vážně zraní. Zachrání jej Chris (Ángel Aranda), jehož fanatické nadšení pro zákony ale Jack nesdílí. Přesto, když se mu podaří šerifa zabít, prosadí Chrise na jeho místo. Spolu s banditou Billem Hackettem (Miguel de la Riva) pak drží město v šachu a provokuje místní smetánku. Jak dlouho tomu bude Chris nečinně přihlížet?

W Django!

W Django! (1971)

Django (Anthony Steffen) se mstí za zavraždění své ženy. Tři pachatele zločinu vystopuje s pomocí jejich kumpána Carranzy (Glauco Onorato), kterého zachrání ze šibenice. Zná však celou pravdu?

Sie nannten ihn Gringo

Sie nannten ihn Gringo (1965)

Právník Denton (Helmut Schmid) se chce pomstít invalidnímu statkáři Martinovi (Pietro Tordi) za vypálení rodinné farmy a zabití svého otce. Rozhodne se obtěžkat zločiny jeho ztraceného syna přezdívaného Gringo (Daniel Martín) a zároveň s jeho pomocí získat místní povoznictví i s jeho krásnou dědičkou. Narazí však na cizince, kterého občané města čerstvě jmenovali šerifem (Götz George).

Andersonvillský proces

Andersonvillský proces (1976) (TV film)

Historický příběh založený na soudních protokolech vojenského soudu s velitelem konfederačního zajateckého tábora v Andersonville, ve kterém za války Severu proti Jihu zemřelo čtrnáct tisíc vojáků Unie. Původně divadelní hra (1959) Saula Levitta byla zfilmována pro televizi postupně v Belgii (1962), USA (1970), Německu (1972), Jugoslávii (1975) a na Slovensku (1976).

Z mého života

Z mého života (1971) (TV film)

Hudebně-filmové zpracování Smetanova smyčcového kvartetu "Z mého života", které do značné míry vychází ze skladatelových poznámek k mimohudebnímu obsahu díla (čte Karel Höger). Členové Smetanova kvarteta (Jiří Novák, Lubomír Kostecký, Milan Škampa, Antonín Kohout) nejen interpretují hudbu, ale stávají se i herci.

Reklama