Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Nevím jestli je potřeba k tomuto filmu cokoliv dodávat. Bylo toho tady napsáno dost a dost. Pro mě je to jeden z nejlepší, né-li úplně nejlepší film z hlediska scénáře, chcete-li příběhu. Takový poutavý příběh se dá opravdu sledovat skoro ty 2,5hodiny naprosto bez problému. Jediné co mě mrzí, že hl. roli nedostal Tom Hanks, možná by to dostalo ještě trošku jiný rozměr, ale nechci ubírat Timu Robbinsovi, který to samozřejmě zahrál naprosto suprově, společně s Moreganem Freemanem. Režie, scénář, hudba, kamera...Perfect!! Jen a jen doporučuji! ;)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Je to prostě jeden z nezapomenutelných filmových zážitků. Troufám si říct, že jde o životní roli Tomase Hankse. Výborně zpracovaný příběh zasazený do zajímavého kontextu různých životních zážitků Forresta. Tento film mě nikdy neomrzí a vždy se na něj s chutí podívám znovu, aneb "Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš" Řekl bych, že i výborný český dabing tomuto filmu neubírá na kvalitě. Krásný dojemný film, který by měl každý filmový fanda alespoň jednou shlédnout.

Obhájce

Obhájce (2011)

Troufám si říct, že jsem právě viděl jeden z nejpovedenějších kriminálek poslední doby, kam se hrabe CSI.... :-))) Ve filmu byly krásně ukázaná justiční kličky, intriky a známosti na správných místech prostě dělají hodně :-) Mám rád ve filmech nepředvídatelnost, kde divák očekává trošku jiný průběh a nakonec se to "zvrtne" klidně i v pravý opak. Nadále pak určitě promyšlené plány, Mick měl vždycky řešení... Jediný neduh, což bude asi můj problém, je, že jsem se na začátku trošku ztrácel v postavách, hodně se jich nabalilo v krátkém časovém úseku a měl jsem v tom trošku lidově řečeno čurbes, jednou jsem se i filmem vrátil, abych se ujistil o kom se to vlastně zrovna mluví. Ale určitě jsou i filmy, kde to je mnohem horší, tady jsem si jenom nespojil ty jména s konkrétními postavami. Určitě to stojí za shlédnutí. Pro příznivce krimi žánru to bude určitě zážitek. Dlouho jsem se na tento film chystal a když na to konečně došlo, přemýšlím kdy se na něj kouknu znovu.