Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (161)

plakát

Akira (1988) 

Těsně po shlédnutí ze sebe dostanu jen: "WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!".

plakát

A légy (1980) 

Animace pěkná. A co z toho?

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Z tohoto filmu stojí za to si zapatovat pouze výtečné (a naštěstí často v různých variacích opakované) "Off with his head!" A to, že Burton si zde opravdu mnoho volné ruky neužil (nebo se jedná o ukázkový příklad samocenzury) napsali více a lépe jiní. p.s. Tentokrát mi ani nevadí, že jsem se na film nedokopal do kina.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Konečně si můžu užívat poctivou hororovou atmosféru po malých dávkách, aniž bych tím ztrácel nit, napětí a vyvolané emoce.

plakát

Andělé pomsty (2002) odpad!

Ani mistr Hauer film nezachránil. Jedno z rizik cestování Student agency.

plakát

Anémic cinéma (1926) 

Zajímavé dadaistické rozvedení Rayogramů. Mimochodem, točeno ve studiu Mana Raye za jeho osobní asistence.

plakát

Annie Hallová (1977) 

Intelektuální romantická komedie dělající si srandu z přehaného intelektualismu a vypovídající životní pravdy. :) Aneb proč si u té romantiky taky nezapřemýšlet.

plakát

Apokalypsa (2006) 

Na začátek upozorňuji, že na oběktivnější hodnocení budu muse shlédnou ještě aklespoň dvakrát. Co se ale dá říci naprosto jistě? Postačí pár slov: postmodernismus, pop art, proplétání a hraní si s významy různých realit a tak by se dalo pokračovat dlouho a dlouho. Film na diváka vychrlí takovou dávku informací a obrazového i zvukového materiálu, že opravdu nelze napoprvé vše pochopit a zaregistrovat. Film sice působí až překombinovaně, ale troufám si tvrdit, že je to jen prvotní dojem a opakováním do sebe vše pevně zapadne. Je ale jasné, že film stojí za to vidět. A na závěr jen malý lament nad tím, že se jedná o další titul, který naše velká plátna nikdy nespatří, což je vzhledem k jeho obrazové bohatosti až přesycenosti zásadní chyba.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Tak jen doplním pár zajímavostí, které jsem tu u inkoho nenašel. Jelikož byl film točen na Filipínských ostrovech ( a platil na nějnemálo místní diktátor), kde zrovna vypukla občanská válka, musel štáb při natáčení helikoptéry barvit na zeleno, večer pak vždy na černo, aby mohly letouny zpět do "práce". ;;; Marlon Brando měl hrát vyhublého strhaného plukovníka Kurtze, během volna však ztloustl tak, že se F.F.Copolla rozčílil a prohlásil, že s ním nemůže točit. Všechny scény s Brandem tudíž točil druhý režisér. ;;; Natáčení se protáhlo asi na 4 násobek své délky (za to neručím), ale Copolla neslevil ze svých vizuálně estetických požadavků a udžel celou dobu za kamerou tým slavného Vittorio Storara, který spolkl velkou část celkového rozpočtu. Ale více na Wikipedii.