Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (161)

plakát

Earth (2007) (TV film) 

Pohlcující. Co nejdříve si obstarám i Planet Earth.

plakát

Batman (1966) 

Komixovost z tohoto filmu skoro odkapává. Zábavná podívaná plná neuvěřitelných vynálezů, hrdinských kousků, intelektuální bravury a hlavně ztde potkáte hned 4 hlavní padouchy najednou. Příjemný zážitek.

plakát

Dead or Alive: Hanzaisha (1999) 

Konec filmu mě dostal smíchy pod stůl. Myšleno v dobrém. Miike hold umí dělat žánrové koktejly s velmi osobitým výbušným ocasem.

plakát

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008) 

Touha udělat "první český celovečerní 3D animovaný film" byla bohužel větší, než scénáristický a dramaturgický um tvůrců. Ač jsem film viděl ve značně nedokončené verzi (taktéž testovací projekce LFŠ 08), přesto mám pár vážných výtek, které dokončení barvení, ruchů, hudby či doplnění některých scén bohužel nezachrání. Dialogy jsou strojené a bez života, motivace postav dělat to, co dělají je zcela nejasná a ačkoli se jedná o film pro děti zcela nedostatečná. Totéž platí i o jejich expozici a vývoji. Scénář připomíná slepeninu postav a jevů ze starých pověstí pražských naroubovanou na dění okolo pár hlavních postav. Předem proklamovaná nižší úroveň animace mne naopak i z důvodu vydařené stylizace vůbec nevadila. Ale stejně asi na hotový film půjdu. Už jen proto, abych viděl, jak film bude dokončen. Třeba se pak hodnocení zlepší. Zatím slabých 40%.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

David Bowie v tomto filmu přehrál všechny i s působením na plátně okolo 10-ti minut.

plakát

Vozka smrti (1921) 

S živým jazzovým doprovodem dua Vladimír Václavek, Miloš Dvořáček nezapomenutelný zážitek.

plakát

Sirotčinec (2007) 

Nic nového, nic převratného ani myšlenkově obsáhlého. Přesto se mi film velmi líbil. Šel jsem na projekci s očekáváním kvalitní odlehčené žánrové podívané a to se i vyplnilo. (LFŠ 08) Vylekal jsem se sice jen jednou (při veleakční ruce), ale většinu filmu jsem byl atmosférou pohlcen a vybroval napětím. Konec bohužel film trpchu shodil, ale stojí za shlédnutí.

plakát

Lekce Faust (1994) 

Baletky hrabající trávu a čertík souložící anděla jsou nezapomenutelné scény. :)

plakát

Star Trek X: Nemesis (2002) 

A to je jen za tu nečekanou srandu a spoustu klasických nesmyslných výrazů.