Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 181)

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

Jestli mám pro nějaké moderní filmy slabost, jsou to ty odehrávající se z určité části v herní virtuální realitě se spoustou easter eggů a humoru. Free Guy, podobně jako před lety Ready Player One, to naprosto jistě splňuje, a přestože uznávám částečnou vykrádačku, odpouštím. Výborná zábava se spoustou narážek, klasicky výborným Reynoldsem, dobrou zápletkou a obrovským množstvím vtipných nápadů. Přestože se mi již zmíněný RPO líbil asi o malinko víc, tak tady si nelze stěžovat, komediální složka zde hraje prim a skutečně baví. Pohled na "život" ze strany NPC je svěží neokoukanej nápad a já jsem si postavičky z onoho barevného Free City náramně užil a nejednou se hlasitě zasmál.

plakát

Viník (2021) 

Povedený minimalistický thriller, který je v rámci "one-man-show" skvěle zahraný, Jake je uvěřitelný a není mu co vytknout. Původní film jsem neviděl, takže nemůžu z tohoto pohledu soudit, ale hádám, že stigma amerických remaků je tu naprosto klasické. Hodnotím tedy čistě The Guilty, jakožto poctivou napínavou podívanou, která fungovala a nenudila.

plakát

Bitva v ústí Šeldy (2020) 

Osudy tří na první pohled nesouvisejících hrdinů se odehrávají uvnitř a kolem celkem neznámého válečného konfliktu. Očekávání jsem neměl nijak veliká, ale rozhodně jsem se na film těšil a ve výsledku si asi nemůžu na něco stěžovat. Je asi škoda, že se tvůrcům nepovedlo až tak citově propojit diváka s hrdiny (nejlépe se to asi povedlo u nadšeného holandského wehrmachťáka), taky je zde pár hlušších míst, jejichž místo si zasloužilo zaplnit akcí. Akce, kterou jsme dostali, ale nemá chybu - je správně surová a válečná atmosféra z ní přímo srší, kamera se vážně povedla. Po dlouhé době jsem navíc narazil na Feltona, potěšilo.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Netflixovský hit z Korei s hodně zajímavým zpracováním dosti nápaditého nápadu. Korejské hunger games nabízejí spoustu zvratů, brutality a napětí, ale (hlavně od druhé poloviny) těch zvratů je přeci jen moc.

plakát

Boratův navázaný telefilm (2020) 

Osud tomu chtěl, že můj 1000. komentář připadne jedné kazažské reportérské legendě. Před 15 lety přišel Cohen s naprosto šíleným Boratem, který se okamžitě stal kultovní postavičkou. Po letech se ve své roli vrací a dokáže navázat na původní neortodoxní úspěch. Pokračování je sice o něco slabší, ale disponuje místy vážně vtipnými scénami a povedenými hláškami, ale je pravda, že něco vyšumělo do prázdna nebo překročilo hranici vkusu. Je fajn, že jen nevykrádá sám sebe a přichází s novými, originálními nápady a šíleným humorem, často s perfektní pointou. Možná mi trochu chybí hra se "skrytou kamerou", která celý první díl zdobila "realistickým nádechem".

plakát

Zkrocená hora (2005) 

Komentář číslo 999 věnuji 20 letům zakázané lásky. Dva herci, o jejichž hereckém umu nelze pochybovat, nádherná příroda, silný příběh podbarvený melodickou hudbou.  Jak Ennis tak i Jack jsou tvrdí chlapi s akcentem, které svedl dohromady osud a navzdory všem nepříjemnostem na sebe nikdy nezapomněli, nemohli, protože to s člověkem udělá pravá láska. Při představě, že to naprostá většina lidí té doby musela skutečně tajit a popřípadě skrývat například formou manželství, ve kterém byli více či méně nešťastní, získává film obrovskou emoční hloubku.

plakát

Parfém: Příběh vraha (2006) 

Víc cecků a zkažených zubů pohromadě asi už nikde jinde neuvidíte. Hodně působivé drama, ve kterém nevíte, jestli máte hlavní postavou opovrhovat, nebo jí fandit v dokončení ono zvráceného poslání. Výborně zahrané, atmosférické, naturalistické, poetické a v neposlední řadě neuvěřitelně zvláštní. Film má jednoduché poslání - nejlíp voní zrzky, mrk mrk.

plakát

Králové ro(c)ku (2006) 

Je škoda, že "kluci" hrajou rock s akustikama, ale i tak produkují slušný nářez, ze kterýho by se i Satan posral. Ujeté, místy geniální, místy trochu hluché, ale v momentě, kdy zazní struny, tak bezchybné. Tim Robbins tu je boží.

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Pravděpodobně, dle mého skromného názoru, dosud nejlepší Nezvládnutelná mise. Cavill je skvělou volbou, potěšil i návrat Michelle Monaghan. Akční sekvence jsou parádní, nad některými kaskadérskými kousky se mi zvedalo obočí a napětí je dávkováno naprosto přesně. Není moc co vytknout, Ethan Hunt v celé své kráse - to je trochu teplý - v celé své slávě zní o něco lépe.

plakát

Co kdyby...? (2021) (seriál) 

Multiverse do filmového světa MCU přijít (bohužel) musel, což nepochybně bude vést k stále více a více zamotaným příběhům. What If...? je hrozně zajímavý pohled co-by-kdyby, ale asi by mi prostě vyhovovalo více, kdyby multiverse zůstal v komiksech, popřípadě v tomto seriálu. Forma animáku je fajn, je to něco jiného a má téměř neomezené možnosti akce a nápadů. Nejsilnějším kalibrem je tu asi Strange, respektive Benedict, kde se objeví, tam to stojí za to, jen je škoda, že poslední díl trochu ztratil oproti osmé epizodě, ale propojení všech předchozích (zdánlivě nesouvisejících) příběhových linií bylo zajímavé.