Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 179)

plakát

Americké psycho (2000) 

Thriller s naprosto psycho hlavní postavou, kterou si Bale neskutečně užívá a ukazuje, že je právem jedním z naprosto nejlepších herců své doby. Bohužel i přes svůj námět mi film přišel plošší, než bych si představoval. Chápu myšlenku, tedy, že těm na nejvyšších postech projde ledacos, jen mi to prostě nesedlo tak, abych to docenil.

plakát

Životy slavných (2020) (pořad) 

Na těch dnešních internetech najdete jen těžko kvalitnější dokumentárně zaměřené kraťasy. Prvotřídní zpracování, naprosto perfektní hlas, spousta nahuštěných informací podaných neuvěřitelně zábavnou formou. Na podobné počiny mají být z ministerstva školství granty.

plakát

Modrooký samuraj (2023) (seriál) 

Vynikající záležitost, u které prakticky nepoznáte, že se nejedná o čistě japonskou záležitost. Že Amíci přijdou s tak věrně působící adaptací samurajských legend bych před zhlédnutím této minisérie nečekal. Výborné vyobrazení japonské kultury, mentality a čistého rasismu. Je nutno zmínit, že občas se tvůrci nechali trochu unést a přidat nějakou svou modernizaci, která ovšem nebyla úplně ku prospěchu. Jinak ale obrovské překvapení a otevřený konec dává naději na pokračování.

plakát

Beckham (2023) (seriál) 

Dokumentu není prakticky co vytknout. Čtyřdílná minisérie je od začátku do konce napěchovaná informacemi a vynikajícím fotbalem. Becks byl sice na ostrovech sice "na špatné rudé", ale vždycky jsem ho jako hráče, jako celebritu a v rámci možností i relativně normálního člověka respektoval. Pamatuju si, když mi babi někde sehnala Fotbalovou školu Davida Beckhama a šestiletej já jsem pak kličkoval u ní v obýváku před televizí s kopačákem.

plakát

Fotři (2023) 

Fotři mají potenciál být oproti dnešnímu proudu neortodoxním shitstormem plným úderných hlášek. Bill Burr si na nich přece jen postavil celou svou stand-up kariéru a některé jeho výstupy mě vážně baví. Je škoda, že přestože jde film nejdříve proti mainstreamu, tak se z něj v průběhu většina původního uvolněného nádechu ve stylu Simpsonovského "Old man yeels at cloud" stává to, proti čemu film v první řadě brojí. Tedy, alespoň částečně, nejde o obrat o 180 stupňů, každopádně nájezd k vážnější notě mi po předchozí lehkosti komedie nebyl k chuti. Mám jen pocit, že bych si ostrou satiru užil víc, než ve výsledku poučný film plný sebeuvědomění. To mi k Burrovi prostě né úplně sedí.

plakát

Třináct životů (2022) 

Dramaticky perfektní, bez zbytečného patosu, herecky a celkovým pojetím precizní. Jedná se o poctivý film, který si zakládá na co možná největší realističnosti (byť je spousta věcí smyšlených, včetně narkózy. Podstatné je, že se nesnaží diváka prvoplánovitě dojit a přitom jsou emoce neuvěřitelně cítit. Howard jednou za čas přijde s filmovou peckou a 13 životů je jednou z nich. Vigga vždycky rád uvidím a tady by mu věk přes 60 hádal málokdo.

plakát

Vodonoš (1998) 

Naprosto nenáročná buranská zábava s tolikrát ohraným tématem. Ale baví. A co si budeme, spojení Sandler, americký fotbal a komedie je ověřená kombinace.

plakát

Sexuální výchova - Série 4 (2023) (série) 

Oukej, 4. série byla dost šok. Změna prostředí, z relativně nenucené zábavy na téma sex, vztahy a nejrůznější sexuální poruchy a úchylky jsme se ocitli v doslova zoo LGBT a duhy. Objevili jsme se spolu s hlavními postavami v dystopické říši zrůdiček (a teď to nemyslím nijak zle), kde snad nikdo není hetero, netrpí nějakou duševní/tělesnou poruchou a celá škola působí jako Bradavice pro děti duhy. První díl byl tedy opravdu přepal, u kterého jsem si říkal, že tohle nepůjde. Jenže já se nevzdávám a duha mě nevyděsí! Minulé 3 série mě opravdu bavily a tak jsem se hecnul. A udělal jsem dobře, seriál sice ani jednou nedosáhne kvality předchozích sérií, ale nakonec se docela dobře rozjede a zakončení je důstojnější, než by se s prvním dílem dalo čekat. Nové postavy nejsou dobré, prostě nejsou. Otis je ještě víc nesympatický a Maeve je zde málo, povětšinou navíc mimo hlavní dění. Díky bohu za Ruby, Aimee a Adama s Michaelem, kteří dokázali táhnout poslední sérii a jejichž zakončený vývoj stojí za dokoukání seriálu. Scénáristicky ale promrhané, minimálně vtipné, téměř bez původního kouzla a přítomná agitka už je za mě přespříliš přestřelená, propad kvality je opravdu znát. Hodnotím ušmudlanýma 4 robertkama, ale funkční baterky jsou jen ve 3 z nich a já tak hodnotím spíše z lásky k předchozímu obsahu.

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Ahsoka, jedna z vůbec nejlepších postav (alespoň nás, Clone Wars a Rebels znalých) dostává i svůj hraný prostor a Rosaria je jako Togruta výborná, přičemž drobné úpravy od Manda pomohly. Dostáváme plný nášup Rebelů, dostáváme Anakina, Trawna a naprosto výborného Raye Stevensona (toho je škoda...) a jeho padawanku. Ze seriálu je cítit to, co z animovaných SW seriálů, to jest cit k postavám a předaleké galaxii. Jak už jsem nastínil, Ahsoku ocení hlavně ti, kteří viděli Clone Wars a Rebels (což jsou ve své podstatě seriály z velké části právě o Ahsoce). Co si budeme povídat, Clone Wars a část Rebels, byť animované, jsou prakticky tím vůbec nejlepším, co Star Wars můžou nabídnout a nepochopím SW fanoušky, kteří se na ty seriály nepodívají z důvodu animace. Animace není pro děti! Příběhy, emoce, akce, kterou ony seriály nabízejí jsou naprosto dokonalé. Škoda, že mám víc otázek, než jsem dostal odpovědí. Silné 4 hvězdy (hlavně pokud to srovnám s Obi Wanem), ale ten konec mi to s tím využíváním síly trochu rozházel (protože na to odrážet mečem blastery nebo dělat force-push můžete být random Franta z vesnice).

plakát

Nesnesitelná tíha obrovského talentu (2022) 

Meta sem, meta tam, meta kam se podívám. Jak Cage tak Pascal si tu naprosto užívají zábavnou, přehrávající jízdu fungující v několika rovinách. Nijak se to nebere vážně, Cage si dělá sám ze sebe strašnou prdel a mě baví ho při tom pozorovat.