Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 181)

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Ahsoka, jedna z vůbec nejlepších postav (alespoň nás, Clone Wars a Rebels znalých) dostává i svůj hraný prostor a Rosaria je jako Togruta výborná, přičemž drobné úpravy od Manda pomohly. Dostáváme plný nášup Rebelů, dostáváme Anakina, Trawna a naprosto výborného Raye Stevensona (toho je škoda...) a jeho padawanku. Ze seriálu je cítit to, co z animovaných SW seriálů, to jest cit k postavám a předaleké galaxii. Jak už jsem nastínil, Ahsoku ocení hlavně ti, kteří viděli Clone Wars a Rebels (což jsou ve své podstatě seriály z velké části právě o Ahsoce). Co si budeme povídat, Clone Wars a část Rebels, byť animované, jsou prakticky tím vůbec nejlepším, co Star Wars můžou nabídnout a nepochopím SW fanoušky, kteří se na ty seriály nepodívají z důvodu animace. Animace není pro děti! Příběhy, emoce, akce, kterou ony seriály nabízejí jsou naprosto dokonalé. Škoda, že mám víc otázek, než jsem dostal odpovědí. Silné 4 hvězdy (hlavně pokud to srovnám s Obi Wanem), ale ten konec mi to s tím využíváním síly trochu rozházel (protože na to odrážet mečem blastery nebo dělat force-push můžete být random Franta z vesnice).

plakát

Nesnesitelná tíha obrovského talentu (2022) 

Meta sem, meta tam, meta kam se podívám. Jak Cage tak Pascal si tu naprosto užívají zábavnou, přehrávající jízdu fungující v několika rovinách. Nijak se to nebere vážně, Cage si dělá sám ze sebe strašnou prdel a mě baví ho při tom pozorovat.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Dobrých českých filmů je jako šafránu, dobrých českých sci-fi je zákonitě ještě méně. Bod obnovy je velmi zajímavý, vizuálně velice povedeně znázorňuje blízkou budoucnost, má tempo i atmosféru, herecky se neztratí a přestože je rozuzlení předvídatelné, nenudí. Hodně jsem z filmu cítil Ostrov, ale jsem spokojený, že něco podobného u nás vzniká.

plakát

One Piece (2023) (seriál) 

Neuvěřitelně chytlavé a hravé, nečekaně dobře hrané ztvárnění mangy. Seriál vsadil na lásku a cit k předloze (to bohužel není zvykem) a je to znát. Prakticky neznámí herci, chytlavá hudba, barevný svět a zábava.  Tohle mě vrátilo do dětství, kdy jsem pár dílů anime náhodou viděl. U One Piece nejde pociťovat nic jiného, než radost.

plakát

1883 (2021) (seriál) 

Naprostá nádhera a nejlepší seriálovej western. Sheridanovo universum se rozrostlo o naprostý skvost plný tvrdých, charismatem sršících chlapů, komplexně napsaných ženštin, nádherných scenérií, přestřelek a polemizování. Že Tim McGraw má koule jsme viděli už ve flashbacích v Yellowstonu, tady ale dostává pořádný prostor a využívá každou vteřinu, kdy je v záběru, navíc po svém boku má legendu v podobě Sama Elliota. Ani jeden z nich ale není hlavní postavou, kterou se v průběhu příběhu stává Elsa Dutton a jejíž vyprávění provází celým příběhem. Perfektní minisérie, která má všechno.

plakát

Mezi živly (2023) 

Hravá, barevná a vtipná rodinná zábava se spoustou promyšlených detailů a gagů. Vizuál je krásný, nudit se nebudou děti ani jejich doprovod, příběh je lineární bez složitých odboček, odpočinková podívaná jedna báseň. Jediné, co bych mohl zkritizovat je nevyužití potenciálu v závěru, kdy během celého filmu bylo trochu naznačováno, že Jiskra se může rozpálit víc než do fialova a ve výsledku se zvolil jiný konec. Ten nebyl špatný, ale overpowered Jiskra by mohla být dobrá. Nebojím se dát plný počet, bavil jsem se výborně, nahlas se několikrát nasmál a celkově mi film sedl do nálady.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Životopisné drama, které funguje i jako (netypický) blockbuster. Řemeslné zpracování, herecky dokonalé, atmosféricky podmanivé a přestože koukáte na životopisný film, nepřipadáte si jako u dokumentu. Oppenheimer plive historická fakta na všechny strany s kadencí samopalu, celé 3 hodiny nezanudí a nepouští se do přílišných fanfikcí. Obsah se může zdát slabší, ale nejen Normandie nebo Pearl Harbour stojí za zfilmování.

plakát

Král Tulsy (2022) (seriál) 

Typický Sheridan a nechutně monstrózní Slyovo charisma, spousta sympatických postav nebo spojení westernu a gangsterky - tak nějak by se dal shrnout Tulsa King. Je radost vidět, že je Sly stále ve formě, navíc v něčem takhle fajn.

plakát

Zaklínač - Každý má nějaké úmysly, jenže pak dostane do zubů (2023) (epizoda) 

A já se docela i těšil, předchozí díl se relativně povedl a tak jsem měl docela naději, že i tahle pasáž, by mohla být fajn. Jak moc jsem se mýlil. Naprostý guláš, face-to-face postávačky ala Avengers (eh, přirovnám to spíše k Power Rangers, to je tak nějak srovnatelnější), nula nápaditosti - možná dwimeritové hroty stojí za zmínku a Stregoborova úchylka na špičatý uši (netuším, jestli úmyslem bylo rozesmát, ale povedlo se). Magické fighty z naprosté většiny bez nápadu (díky bohu za to, že alespoň Tissaia něco oku lahodícího dělala). V vs G je vizuálně působivý souboj, ale dialogově nezvládnutý. Teleportace, nelogičnost, chování postav, škoda mluvit. Chápu, že sem nedali interakci Geralta s Keirou Metz, taky bych se se seriálovou Keitou nechtěl tahat do schodů. A největši mindfuck je, že je epizoda pojmenovaná po slavný hlášce Mike Tysona. WTF?

plakát

Zaklínač - Série 3 (2023) (série) 

Ano, uznávám, že v něčem se třetí série oproti druhé zlepšila a musím uznat, že se i snažili zachránit, co se dá. Jenže něco je už tak moc daleko od předlohy (nebo alespoň smysluplných změn), že záchrana není možná. Přestože se z knih čerpá více, nepřijde mi, že se Krev elfů využívá správně. Kostra je sice (s obměnami) podobná, malé detaily byly zahozeny. Inteligentní dialogy, zajímavě zpracované politikaření, nápadité postavy? Generické B fantasy plné amerikanismu a woke je lepší. Že tam z té hromady vědem je jedna jediná, která na mě působí jako čarodějka z Kontinentu (Tissaia) je nehoráznost. Představitelky Triss a Yen se mi sice do rolí vůbec nehodily, ale alespoň to jsou hezký ženský. Margarita, Keira, Fringilla - no to si z diváka snad už doopravdy dělá někdo prdel, tlustý, v obličeji nehezký, škoda mluvit. Proč z nejvíc straight postavy udělat bi, když doslova v další sérii bude bisexuální ještě hlavnější postava? Bál na Thannedu má k nějaké adaptační kvalitě asi nejblíže, byť hodně pozavírám oči, naopak to co následuje je nepřehledný mišmaš všeho, jen né dobrého zpracování. Nejhorší je, že seriál nabízí dobré scény. Vilgefortz s holí, Potkani například. Jenže v zápětí je to dobré zcela upozaděno naprostou sračkou, která rozesírá charaktery nebo je prostě jen úplně stupidní. Takže za mě je to na podobné úrovni jako řada druhá (kde jsem stále doufal ve zlepšení) a ano, z velké části za to může fakt, že druhá řada rozesrala svět natolik, že jen těžko budeme dostávat kvalitu, ale také se mohlo začít odznova, pořádně. Blood origin udělal jediné dobré a to, že ukázal, že The Witcher by mohl být mnohem horší. Já mu ale jen kvůli tomu neodpustím, že není mnohem lepší - mohl by být, ale není. Holt si budu must počkat na Warhammer, nebo si počtvrté rozečtu Ságu o zaklínači a nebo jí za 10 let kvalitně zadaptuje - to by bylo krásné. Netflixovská verze mě ale nechává "chladným", už jsem rezignoval. PS: Geralt by kurva NIKDY nenechal Ciri fightit na život a na smrt s kýmkoli, zatímco by koukal z povzdálí. NIKDY! Jen tahle série přesně opačnou situaci nabídla 3x. Děkuji pěkně.