Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Scrubs mě zaujali už několik let zpátky, kdy ještě Prima Cool vysílala různé seriály a neopakovala dokola jen Simpsonovi a TBBT. Každopádně jsem nějak potřeboval zabít prvák medicíny, no a Scrubs, sitcom z nemocničního prostředí, si navíc dokážu i důvodně obhájit. Jde o skvělý seriál, nebojím se říct, že jde o KULT. Doktůrci totiž kromě zábavy nabízejí skvělé charaktery, do kterých se člověk prostě zamiluje a co víc, sám se v některých z nich, nebo dokonce časem v každém z nich, najde. Každá postava dostane svůj prostor a využije dokonale svůj potenciál, ať už jde o JDho, Chrise, Coxe, údržbáře, Elliot, Kelsa nebo Teda, nejde se denním patáliím nesmát. Bez nadsázky jeden z nejlepších sitcomů, co kdy vznikly. PS: někde jsem četl, že jde podle profesionálů o nejpřesnější zobrazení nemocničního prostředí včetně diagnostiky, přístrojů a chování personálu vůbec. A já si myslím, s mými zanedbatelnými znalostmi medicíny, že na tom sakra něco je.

Buffy, přemožitelka upírů

Buffy, přemožitelka upírů (1997)

Hodnocení 51 % je ignorantská zrůdnost, které se dopustili uživatelé, co se seriálu snad ani nedotkli, pokud ano, bylo to v českém dabingu v prvních, lehce slabších, přesto slušných dílech. Tohle není seriál pro teenagery, to je seriál o teenagerech. Zatraceně dobrej seriál. Co se práce s jednotlivými charaktery dospívajících lidí týká, nevím jestli jsem si někdy všiml něčeho lepšího, kvalitnějšího nebo dokonce realističtějšího. NUTNO SLEDOVAT V ORIGINÁLU, neboť strašně moc vtipů a slovních hříček úplně ztratí s dabingem smysl ("I was Rat, you?" - "Dead"). Dost jsem na tomhle ujížděl, a fakt mě to bavilo, i když pro normálního staršího diváka je to naprostá blbina. To co vzniklo později (The Vampire Diaries, Twilight..) tomuhle nesahá ani po kotníky, bohužel, kdo si dnes vzpomene na UŽ what the fak 20 LET starej biják. Mimochodem, jde o jeden z největších rozdílů mezi IMDB a ČSFD, co jsem kdy viděl. IMDB hodnotí Buffy 8,2/10. _____________________ Hodnocení po maratonu všech dílů viděných v roce 2017: I po 20 letech neuvěřitelný seriál řadící se mezi naprostou špičku, který má jen pár slabších míst, která jsou v konečném výsledku úplně zanedbatelná. A muzikálová epizoda (Once More With Feeling) byla skvostná. Oblíbené postavy: Anya, Spike, Clem a ústřední kvarteto (Buffy, Willow, Giles a Xander/Alex). Neoblíbené postavy: uječená a otravná Dawn.

Kancl

Kancl (2005)

Kancl má pomalejší rozjezd, kdy první série je spíše oťukávací, pořádně se neví, jaký je ten správný charakter jednotlivých postav, jaké jsou jejich slabé, ale i silné stránky. Je to prostě taková klasika poameričtění velmi dobrého seriálu od NBC. Jenže to brzy odezní. Na první pohled otravné, nudné, nevtipné postavy se mění a sympatie k nim rostou exponenciálně, jejich charaktery ohromně rostou a vyvíjejí se. Ze slizkého Michaela je dobrý člověk, kterému na ostatních záleží víc než na sobě, z Dwighta je furt ten skvělý Dwight, Stanley má víc než zamručenou osobnost, Creed je ztělesněním boha. Výběr herců nemá chybu. Ano, seriál má sem tam mírně slabší díl, jenže originální příběhy a neuvěřitelná sympatie, se kterou si vás alespoň některé postavy musejí získat, vám nedovolí nedokoukat tenhle výborný sitcom až do konec. A co si budeme povídat, nevím jestli mohlo být lepší finále, než kterého se nám dostalo.

Zákon gangu

Zákon gangu (2008)

Nakonec moc nevím, co psát. SoA jsem se vyhýbal dost dlouho, důvodem bylo pravděpodobně to, že mě x let zpět neoslovily upoutávky v televizi (což se bohužel dělo často, ale doháním vše zameškané) a český název nejspíš také nepřidal. Jenže pak jsem se k motorkářům dostal, dal jim šanci a doslova je zhltl během pár týdnů. Neuvěřitelně mě to chytlo, až nečekaně jsem se zžil s hned hromadou postav, které jsou výborně napsany a výběr herců je perfektní. Jsem motorkář, ale nejezdím na Harleyi, nemám hezkou koženou vestičku, podle které každý v širém kraji ví, že jsem boss, nemám za opaskem sedmnáctku Glocka a bohužel mi při jízdě na moto fouká do ksichtu tak moc, že bych se v integrálce na televizním plátně zrovna nevyjímal tak hezky jako hezoun Jax. Přesto z toho cítím to kouzlo svobody, i když motorky hrají až druhé housle, možná i třetí, protože seriál není zdaleka jen o tom. Výborný, psychologicky opravdu zajímavý, akcí nabitý a proložený i několika vtipnými vložkami. A jestli těch 80 hodin sledování za to stojí? Stojí.

Banda

Banda (2019)

OH MY GOSH! Něco tak temně komicky originálního a tak skvěle parodujícího jsem neviděl ani nepamatuju. Já si snad seženu i komiksy, protože tohle je neskutečná bomba. Od začátku jsem moc netušil, do čeho to vlastně jdu, ale hned jsem se nechal chytit do toho zkaženýho světa super"hrdinů". Pro Urbana (který tady navíc vypadá jako Wolverine v nejlepší formě) mám slabost a tady je brutálně dobrej a i další "kluci" táhnou, Starlight v podání Erin Moriarty je naprosto sladká, každopádně co se dokonale zkaženého Supermana týká, nemám slov. Každý díl něco nabídne, každý díl přijde s něčím spešl, zvráceně vtipným, napínavým či překvapivým a celkově perfektně šlape. Číslo jedna v rámci nejlepších nových seriálů letošního roku. Pokud druhá série přijde se stejným tempem, asi si vyklidím místečko v oblíbených. Co se Amazonu týče, tak se těším čím dál tím víc na další projekty, protože rozhodně má kvalitu.

Lucifer

Lucifer (2016)

K Luciferovi jsem přistupoval skepticky, protože ve mně ještě hlodala zášť, když v jedné vyřazovačce na fejsbůku vyhrál hned v prvním kole Morningstar nad Ragnarem z Vikingů, kterého považuji za jednu z nejlepších seriálových postav vůbec. Jenže vládce pekla mě brzy uchvátil, fantastický Ellis je jako Lucifer hláškující bůh a kromě sebestřednosti je i neuvěřitelně sympatický a charismatem doslova přetéká. Víceméně celkově casting hlavních rolí se povedl a i když mám pár výtek, hlavně k přibývajícím Andílkům, tak ti hlavní protagonisté se povedly. Celkový princip seriálu už tu několikrát byl - Castle na zabití, Mentalista nebo například Řekni kdo tě zabil - řešení zločinů (vražd) za pomoci neortodoxních metod, které přináší někdo mimo kriminálku. Ellis s Germanovou jsou výborná dvojka, mezi kterou to parádně jiskří a je radost se na jejich vztah dívat. Chápu, že někdo může namítat, že Lucifer občas zajíždí až do telenovelových kolejí, jenže mně osobně to celkem vyhovuje, protože jakmile se jejich relationship finálně vyřeší, povede to nevyhnutelně ke konci seriálu. V půlce 5. série hodnotím plným počtem, 3. série byla lehce slabší, nebo spíš měla více zbytečně výplňkových dílů, což se dá ale odpustit, protože se počítalo s koncem a tvůrci chtěli příběh +/- uzavřít, od 4. to přebral Netfilx a zvýšený budget je znát a návrat k menšímu počtu epizod navrátil Lucifera mezi seriálovou elitu. Možná bych ocenil o něco temnější tón, o něco tvrdšího pekelníka a trochu drsnějšího všeho, od násilí po humor. To ovšem nemění nic na tom, že potřebuju víc tohodle seriálu! Ve zkratce můžu říct asi jen to, že LUCIFER MĚ NEUVĚŘITELNĚ BAVÍ. Edit po 6. sérii: Tak zas o tolik více Lucíka jsme se nedočkali, protože příhodná ďábelská šestka je synonymem pro poslední a více Morningstarových dobrodružství se už, vzhledem k uzavřenému konci, nejspíše nedočkáme. V závěrečné sezóně jsme se zároveň dočkali jednoho skutečného dějového strašáka, tedy timetravelingu. S tím je to vždycky složité a vždycky se najdou nějaké nesrovnalosti, chybky a nesmysly. Najdou se i zde, ale kolem a kolem končí skvělý seriál se ctí a s kvalitou. Tom Ellis mi jako Lucifer bude strašně chybět, stejně tak velká část osazenstva si mě za těch skoro 100 dílů získala a nenápadně budu pokukovat po dalších jejich filmech a seriálech. Takže abych to ukončil v duchu předchozího komentáře - Lucifer mě neuvěřitelně bavil!

Rick a Morty

Rick a Morty (2013)

Rick a Morty je jednoduchý, přesto geniální seroš, který si nic nedělá z kopírování jiných filmů či seriálů, ba naopak, vědomě na to upozorňuje a paroduje. Vtipný, svižný, s nevídaným osobitým stylem, který v lecčem trumfne i Southpark.

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

Skvělá atmosféra sálající z každého záběru, řemeslný scénář a perfektní herci. Děj, přestože není přímočarý odsýpá, 6 epizod na sérii je skvělý tah, protože se PB vyhýbají jakékoli přebytečné vatě. V každém díle se něco děje, o napětí a akci není nouze, hudební podkres a kamera patří k tomu nejlepšímu.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Po konci seriálu je toho hodně co říct. Máme za sebou naprostý fenomén, originální a monstr fantasy seriál, který otevřel cestu dalším (Středozem od Amazonu, Zaklínač..). Kvalita, jakou si GoTko drželo dlouhé série je nevídaná a i když postupně slábl dech - pár okamžiků 5. a 6. série, pár dílů 7. a většina 8., stále šlo o dobrou podívanou. Je obrovská škoda uspěchání a dějových nelogičností, ale s tím už nic nenaděláme. Na Hru o trůny se rád podívám znovu, až přejde ta pachuť finální sérky, a určitě si rád přečtu cokoli ze Západozemí.

Ted Lasso

Ted Lasso (2020)

Nenápadný seriálový klenot, který se ze začátku tváří jako hodně milá komedie, ale postupem času převáží vážně kvalitní dramatická složka a humor jde lehce do pozadí. Neuvěřitelně příjemný seroš z londýnského prostředí, z prostředí fotbalu (i když ten hraje druhé housle), ze kterého máte po každém dílu skutečný feeling good. Kromě Teda nabízí Lasso velké množství zajímavých postav, od Rebeccy k Jamiemu s Royem. A právě Roy Kent, bezpochyby inspirovaný jmenovcem Keanem, si v podání Bretta Goldsteina usurpuje každou scénu. Po třetí (a s vysokou pravděpodobností poslední sérií) můžu říct, že jde o jeden z nejlepších comedy-drama seriálů, které existují. Je jedno, že fotbalové prostředí je neuvěřitelnou utopií, vztahy postav, jejich vývoj a hloubka, všudypřítomný humor a emoce, to jsou nepopiratelné kvality. AFC Richmond mi bude chybět. Lasso skončil v tom nejlepším.