Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (353)

plakát

Já, Kajínek (2017) (seriál) 

Nevím jistě, jestli vše, co Kajínek říká, je pravda a nevím jistě, zda střílel nebo ne, ale jedno vím určitě - jeho vyprávění mě hodně bavilo a všechny díly byly dost zajímavé, protože se člověk dozvěděl o tom co ve vězení prožíval a o jeho útěcích, i když znovu podotýkám, že je otázkou do jaké míry je jeho vyprávění pravdivé a do jaké míry jde pouze o výmysl. Stejně jsem byl ale rád, že jsem se z Kajínkových úst dozvěděl o tom, jak tedy z Mírova utekl, protože jsem si pořád říkal, jak to ten chlap udělal a teď mi to on sám objasnil Bavil jsem se dobře a spíše bych se přikláněl ke Kajínkově nevinně.

plakát

Proud smrti (2017) (TV film) 

Proud smrti je napínavý film, který mojí pozornost udržel po celou dobu stopáže. Jednak téma smrti na řece je samo o sobě napínavé a krajina ve filmu je skvělá a navíc film disponuje vcelku dobrou hudbou, která skvěle doplňuje to, co se děje na obrazovce. Herecké výkony nebyly vůbec špatné a když si připočtu podařený závěr se zvratem, který byl ale možná už moc překombinovaný, tak mi vychází dobrých 70%. Hlavní hrdinky mi bylo docela líto, protože do průšvihu padla aniž by věděla jak a znovu se ukázalo jak moc je těžké dokazování nevinny.

plakát

Robinsonův ostrov (2017) (pořad) 

Po roce a kousek vkládám komentář. Čekal jsem totiž, jestli TV Nova odstartuje i druhou sezónu a představte si, že odstartovala. Moc jsem tomu nevěřil, protože přeci jenom jde o velkou finanční náročnost celého projektu. Musím říci, že Robinsonův ostrov má prostě smůlu v tom, že není naším produktem, ale pouze českou verzí legendárního amerického Survivora. Kdyby to byl totiž náš projekt, tak si myslím, že by zde neměl tak nízké hodnocení. Předně řeknu, že výběr hráčů byl takový, že někteří soutěžící ani moc netušili, o co jde a tak měl náš první český Robinson vítězství chtě nechtě tak nějak v kapse, protože prostě hrál nejlíp. On vlastně ani moc hrát nemusel, protože mu stačila pouze znalost americké verze. Co se týče soutěží, tak mě hodně bavily a dalo by se říct, že kvalitou byly srovnatelné se Survivorem a některé vlastně byly stejné nebo hodně podobné jako v americké verzi, což vůbec nevadilo. Co mi ale vadilo bylo to, že tvůrci se snažili předvést vše nejlepší z amerických verzí a nacpat vše do jedné naší řady, takže často byla hra moc komplikovaná a až moc se do ní zasahovalo, co se týče imunit a různých zvratů. Celkově dám ale první sérii 70% a jsem rád, že jsem se vůbec české mutace dočkal, ale musím říci, že výběr soutěžících moc dobrý nebyl. Oblíbenců jsem našel jenom pár. Oblíbení hráči: Radovan, Martin, Jakub, David. Oblíbený kmen: CALLAO

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Druhý Anděl Páně v mých očích ještě o něco překonává první díl, protože zasazení na zemi v období mikulášského večera snímku moc a moc prospělo a celkově bylo hodně roztomilým rozhodnutím. Ona atmosféra Krumlova je prostě nezapomenutelná a když se k tomu přidají další postavy v čele s výborným Bolkem Polívkou jakožto příšerným krejčím Košťálem a dobře hrající Vicou Kerekes, získáváte kvalitní vánoční pohádku s nádherným vizuálem. "Nesvaté trio" v podání Majer, Liška, Taclík se také staralo o porci zábavy a o hlavních postavách Uriáš, Petronel (Trojan, Dvořák) ani nemluvím, protože mezi těma dvěma funguje chemie, kdy jsou schopni do sebe neustále střílet jednu vtipnou hlášku za druhou a přitom nikdo z nich nemá navrch. Ty dva musí mít člověk rád. Jirko Strachu natočil jsi kvalitní pohádku, která má právem tak veliký úspěch.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Klidně mě kamenujte, ale mě se film prostě líbil. Jednu scénu považuji za přehnou a nepatřičnou a to byla ona postelová scéna s Goebbelsem a její zobrazení v ohni. To bylo trošku moc a bylo to rušivé a do filmu se to prostě nehodilo. Ale jinak herecké výkony na úrovni. Tatiana Pauhofová se Lídy Baarové zhostila dobře, Fröhlich i Goebbels i když v dabingu také velmi dobře a Pavel Kříž jako Hitler taky dobrý výkon. Bylo vidět, že jeho mimiku a pohyby studoval. Já nemám co vytknout a dávám čtyři hvězdičky.

plakát

Matky na tahu (2016) 

Zapař jako matka! :-D Inu, kdo už má děti, tak pochopí. Ne, bavil jsem se opravdu velmi dobře, a to že ve fillmu hrála Mila Kunis je milým plusem. Musím ale spravedlivě uznat, že ač má Mila hlavní roli, tak nejvíce hláškující postavou je její kamarádka, kterou ve snímku pozná v podání Kathryn Hahn. Ta jak otevřela pusu, tak jsem se musel smát. Bez ní by to určitě nebylo ono. Matky na tahu jsou výbornou komedií a ano, i když někdy (avšak v minimu částech) film ztrácí tempo a upadá do lehké trapnosti, ihned se z ní oklepe a dostane se zpět na svou úroveň. Poctivých 70%.

plakát

Polednice (2016) 

No sláva tak konečně někdo v tý naší malý český kotlině měl koule na to vytvořit horor, nebo jak bych řekl já spíše psychologický thriller a výsledek není vůbec špatný! České prostředí je pro takový druh filmu sice velký nezvyk, ale tajemno tam je, když člověk vidí rozlehlé obilné plány a po ní procházející se postavu. Daniela Kolářová dobrý výkon, ale hlavně musím uznat, že Polednice má dvě dobré lekačky, ale to proč mi šel mráz po zádech, nebyl hororový děs, ale spíše mrazivě zhoršující se vztah mezi dcerou a matkou. Hvězdičku ubírám za slaboučký konec, který jedním tahem zkazil vše, na čem byla Polednice celou stopáž vypracovaná.

plakát

Santa je pořád úchyl (2016) 

Dvojce dávám stejné hodnocení, jako prvnímu snímku. Když jsem se vloni dozvěděl, že do kin přichází pokračování, měl jsem velkou radost a musím říct, že jsem dostal to co jsem očekával. Santa je pořád úchyl je kvalitativně srovnatelný s jedničkou a rozhodně je stále vtipný. Do snímku přibylo několik nových postav, které rozhodně dojem nekazí, i když musím říct, že ženská role vedle Boba Thorntona byla v jedničce asi obsazená lépe. Christina Hendricks nemá tolik prostoru aspoň podle mě. Willieho máma bylo dobré oživení a velkým plusem je návrat dementního kluka v podání Bretta Kellyho.

plakát

Satan přichází (2016) (seriál) 

Nenene, tohle nebude ono. Filmy a věci okolo exorcismu mám rád, ale tenhle seriál jsem opravdu nedokoukal. První díl mi dal naději, že to bude skvělý seriál, protože měl atmosféru a vše, co bych od téhle tématiky čekal, ale od dalších dílů přišlo zklamání, až jsem sledování vzdal. Velká škoda, protože pro mě to byl promarněný potenciál. Vydržel jsem asi čtyři díly.

plakát

Creed (2015) 

Ano Sylvester Stallone mě opět donutil k slzám. Zas a znovu mě jeho příběh dojímá ať už je děj filmu o něm, nebo na sebe nabaluje další formy, tak jako v tomto filmu. Sylvester Stallone se s rolí Rockyho rozloučil velmi velmi důstojně a předal žezlo dál s grácií, jakou asi čekal málokdo. Creed je nostalgická podívaná v nefalšované podobě a já díky němu dostal opožděnej dárek k Vánocům! Miluju tyhle příběhy a díky Creedovi jsem se vrátil zpět v čase a zavzpomínal na Apolla a Rockyho a na box v té nejsyrovější podobě! Creed je na správném místě vtipný a zároveň i citlivě smutný. Prostě všeho akorát. Abych ale nezapomněl, tak Creed není jenom o Rockym, ale o mladém Adonisovi, kterého Michael B. Jordan ztvárnil moc sympaticky. Navíc byl Rockymu oporou a nebyl podrazák a nevyužil Rockyho jako Tommy Gun. Ze vztahu oněch dvou prostě čiší obyčejné přátelství a respekt a oba ví, že se na druhého můžou spolehnout. Tak by to prostě mělo mezi přáteli vypadat. Z celého srdce děkuji za tento film! YOUR LEGACY IS MORE THAN A NAME!