Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Každý člověk může dokázat velké věci. Geniální film, u něhož se člověk zasměje i si popláče. Pro mě nejlepší film všech dob. Dokonalé herecké výkony, silný příběh, nádherná muzika.

Kurz negativního myšlení

Kurz negativního myšlení (2006)

Tento film svérázně demonstruje psychiku lidí s postižením, když okolí je nutí myslet pozitivně a vnucuje jim svou představu o vyrovnávání se s touto nelehkou situací. Mně, jako vozíčkáři, film neuvěřitelně pobavil, jelikož do jisté míry vystihl i mé pocity, kterým se člověk občas prostě neubrání. Chápu však i své přátele (bez postižení), jimž se film zdál velice depresivní. Vřele mohu doporučit i divadelní nastudování Švandovým divadlem.

Život Briana

Život Briana (1979)

Monty Python má snad nejlepší a nejinteligentnější humor. Život Briana je pak naprostou špičkou této série filmů. Když se chci dobře pobavit, jednoznačně volím tento film, který je nadgenerační.

Uvnitř tančím

Uvnitř tančím (2004)

Hlavní hrdina trpí velmi podobným postižením, jaké mám já, proto jsem se s ním dokázal velmi ztotožnit. Nádherný snímek, který nehraje trapně na lidské city, ale vystihuje reálný boj dvou mladých lidí s postižením za svou samostatnost. Film je protkán velmi jemně černým humorem, který i já s přáteli často používám. Velmi mě potěšilo zasazení děje do reálných situací.

Samotáři

Samotáři (2000)

Film plný hlášek, které se mi dostaly do běžného slovníku. Macháček a Trojan se zde překonali. Překvapil mě i dosud mi neznámý Křen. Další pokusy o natočení podobného trháku se nemají šanci ani přiblížit. Samotáři jsou a budou jen jedni a budou "neuvěřitelně zaháknutý".

Cesta z města

Cesta z města (2000)

Důkaz, jak lze z mála udělat něco velkého. Vorel vystihuje rozdíl mezi městským upachtěným způsobem života a klidem venkova. Vždy po shlédnutí filmu mám chuť prchat též. Neznámá Barbora Nimcová krásně dokresluje atmosféru celého díla.

Kouř

Kouř (1990)

Pro mě je tento film takovým českým Pulp Fiction. Sklepáci velmi umě zasadili příběh do šíleného prostředí komunistických průmyslových měst. Prostě "Je to fajn" film, jenž bych se nebál označit slovem kultovní.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Nejlepší historický film všech dob. Má všechno, co očekávám od historického dramatu. Film je dobré sledovat v původním znění, jelikož dabing Trávníčka za originálem značně pokulhává.