Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Oblíbené seriály (10)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Má historie tohoto seriálu, sahá daleko do mých teenage roků, kdy to byla moje modla číslo jedna se kterou jsem začínal i končil den a uchovával ji v paměti jako máloco. Prostě, kdykoliv můžu a mám čas a samo sebou nehledám něco náročnějšího tak vím, kde je zakořeněno největší opojení mé duše, které mě nikdy nezdradilo. Vždyť tvůrci vytvořily lepší svět než kdokoliv předtím s naprosto vtipnými postavami, hláškami a jen natrhávají zadek všem rádoby komediím, či animákům, které se snaží o něco, co se právě simpsonům povedlo. Simpsonovi budou jednoduše části mého života, jež mě dosti ovlivnila a kterou mi nikdo nemůže nikdy vzít. ''Musím do Oregonu, rodiště Matta Groeninga"

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Na pár dní můžu vysadit hodně věcí, .... sex, alkohol, cigarety, gamesy, jídlo, možná knihy, ale v žádném případě ne Leonardovu matku.

Ted Lasso

Ted Lasso (2020)

Jeden z mých nejmilejších komediálních herců, v té nejlepší hře na světě - na to mě podrž. Po dvou dílech mám rozzářená očíčka a blažený úsměv malého dítěte. To, co aplikuje Ted je sérum na život, buďme všichni více jako Ted, ať už fandíme reds, citizens, nebo snad kohoutům. Člověk, co je léta loajální PL si na tomto seriálu smlsne, vidí narážky a hlavně inspiraci Kloppem, nebo Guardiolou.

Dexter

Dexter (2006)

Hrdina, ke kterému jsem s respektem a plamenem v očích vzhlížel až do dob, kdy mu jednoduše došla šťáva. Snažím se pamatovat si hlavně ty první episody než postupně se vytrácející kouzlo.

Temný případ

Temný případ (2014)

Protože prostě Rust Cohle a jeho kecy o existencionalismu člověku jako jsem já hrozně přilezou k srdci. Zabiják byl také výbornej a celkově po zhlédnutí té série ve vás True Detective něco zanechá. První série je naprosto nepopsatelná, má výbornou atmosféru, plno nezapomenutelných hlášek a jak už sem naznačil - postavy, na které se prostě nezapomíná.

Atypický

Atypický (2017)

Atypical začal trochu jako hloupost na odreagování, která se v záplavě dramatických a populárních Netflix bombástrů rychle schová do šuflíku, který zůstane navěky zavřen. K mému překvapení, bylo vše naopak. Atypical má pro mě terapeutickou funkci, kterou splňuje lépe než cokoliv, co jsem viděl předtím. Skrze pečlivě propracované osudy velmi povedených postav si klademe otázky i sami na sebe a na to jak vlastně mi žijeme život a nakolik jsme si v něm jistí. Dávám si teď čtvrtou sérii a kvalita nejde dolů jako u ostatních kravin, které tvůrci vědí jak odstartovat a podchytit si diváka, ale nevědí poté, co s ním - zde mně přijde, že se vše teprve otevírá a kulminuje a mi zaraženě zjišťujeme, že jsme postavy vlastně celou dobu pořádně nepochopily. Tohle mě bude velmi mrzet až to skončí, jelikož je to pro mě asi novodobě subjektivně nejoblíbenější seriál - no a ta indie hudba + emoční situace - prostě mazec. A- LIST

Dámský gambit

Dámský gambit (2020)

Je až zarážející, že jsem musel na nejlepší originální seriál tohoto roku čekat až do listopadu. Každopádně tohle člověka smete svou chytrostí a šarmem jedna dvě. Mám pravidlo, jeden díl každý den, abych se na této parádě nějaký čas nesl, ale není to lehké. Myslím, že mám v hlavě stejnou myšlenku jako mnozí z vás, je čas oprášit figurky a dát hru. Fenomenální věc, která přišla z čistajasna, bravo. ... Malý dodatek po dokoukání: mistrovské dílo, a tak krásné a lidské. Tohle mi nemůže nikdo vnutit, že tohle je fikce, je to tak věrohodné. Nepamatuju se, že by mě něco takhle rozebralo, abych si stanovil na každý den jeden díl (abych to nesfoukl za den a měl po zázraku) a dokoukával seriál o půl druhé ráno jak když jsem byl puberták. Tak jak nevinně začala kariéra Beth Harmon ve sklepě tak tak nevinně a opatrně začalo sledování, ale člověk zkrátka pozná bleskorychle, když po letech narazí na něco, co je neohrané. Každá postava je poklad, a nesmírně klíčová pro děj, i pro Beth, každou musíte milovat, pro mě je o to kouzelnější, že se hrálo proti sovětům, jelikož jsem teď na ruském studiu - no a jak jsem se bál, že stupínky se posouvají víš a víš a na konci musí být automatické přemrštěné očekávání, tak právě naopak. Finále, střed, začátek - všechno sfouknu znovu, věřím tomu. Beth ve mně zažehla starou vášeň z dob, kdy moji předkové šachy vyráběli, a já, jelikož nejsem takový pán jako pan Seibel hraji online, a upřímně tratím né minuty, ale hodiny hraním hry, která ničí kulturní předsudky, jazyk, společenské postavení ... spojuje nás .................... сыграем