Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (29)

plakát

Frigo na mašině (1926) 

Kouzelné. Nenapadlo by mě, kolik se toho s lokomotivou dá vymyslet, také jsem velký fanoušek všelijakých dobových triků, jako je strhávání telegraních sloupů na útěku :) Obsahuje také výtečný efekt bouřky! Doteď jsem nevěděla, že existují i jiné styly grotesky, než je Pokropený kropič...

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Kdo by se nezamiloval do ambivalentního záporáka, pro kterého je vraždění a teror rutina, ale zároveň se o vlastní rodinu stará lépe, než leckdo z nás? Perfektní kombinace akce, strohých hlášek, lidskosti, nelidskosti a nějaké té historické přesnosti.

plakát

Komorná (2016) 

Nenadchne. Dějové zvraty jsou opravdu povedené a nečekané, zpracování bohužel nezajímavé s občasným kýčovitým výjevem.

plakát

Casablanca (1942) 

Top. Chci dát pět hvězdiček podruhé. Ačkoli je tento film často vnímaný jako romantický, mnohem zajímavější než vztah mezi Rickem a Ilsou je vztah mezi Rickem a Victorem. Jeden muž, který se rozhodl uzavřít do izolace a starat se jen sám o sebe, a druhý, který jde za ideály, a burcuje lidi k odporu proti fašismu. Fantastický závěr, plný zvratů, ve kterém se marně snažím přijít na to, kdy se která postava rozhodla jednat tak, jak ve výsledku jednala. Silný, inspirativní snímek.

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Velmi příjemné překvapení! Celé balení kapesníčků není nutné, ale tak dva se hodí. Záběry přistání se ve filmu objevují několikrát a znovu a znovu jsou napínavé až běda. Pochybnosti pilota o tom, jestli skutečně udělal správné rozhodnutí jsou značně přesvědčivé.

plakát

Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě (2014) 

Film vyvolává tak rozporuplné reakce, že je těžko říct, jestli se dá někomu doporučit. Statické vyumělkované scény jsou někdy stejným dílem nudné, jako uhrančivé. Nicméně tísnivé poselství rezonuje dlouho, dlouho po shlédnutí a volá po dalším. "Říkám, to je, fajn, že se máte dobře."

plakát

Právo a pěst (1966) 

Obzvlášť zajímavé na tomto snímku je to, jaké situace se musely v té době v Polsku řešit. Zabezpečení celého vylidněného města není typická věc, kterou si člověk představí v souvislosti s koncem války. Hlavní hrdina se sice tváří bezskrupulózně, ale pak se úplně v rozporu s tím pustí do ochrany státního majetku s naivní představou, že se k němu ostatní přidají. Závěr dramatická honička ve sklepě se sudy vína je taková žánrová povinnost :)

plakát

Furiant (2015) (studentský film) 

Pár vtipných či zajímavých momentů v tomhle filmu je - třeba zakroužkovaný posed, ze kterého se střílelo, nebo to, jak na začátku divák vidí v rohu záběru plazící se postavu a až posléze zjistí, o co jde - ale celkový dojem je přehluší. Protože všechny fóry, ať už filmové nebo vyprávěné jsou nasázeny tak přímočaře a zveličeně, že chybí prostor pro jakékoli překvapení. Je to až moc hrubý humor, bez napětí, na první dobrou.

plakát

Přelud (2014) 

Film pomalý, ale s neustále přítomným napětím. Promyšlený, poutavý. Málo se mluví a málo vysvětluje, a tak divák pořád čeká a snaží se přijít na to, co se vlastně děje (což je jednoznačně plus!). Označení kapitol spíš vytváří očekávání, než že by něco napověděly. Skvělá je jízda zrezivělým podomácku smotovaným vláčkem, bloudění široširou pustou. A závěrečná přestřelka je výborná, drama dodává nepřehlednost, kdo je vlastně s kým. A lehce se kývající kamera při hledání hlavního záporáka mezi svázanými snopy... paráda.