Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (32)

plakát

Adikts (2024) (seriál) 

První dva díly jízda, že jsem měla pusu dokořán. + drugs, více baguette místo prsou ♥, Petr Uhlík, young adults zobrazení skrz emoce x adults bez emocí - další 4 díly těžký podprůměr, dědek linka

plakát

Bod obnovy (2023) 

Nechci vyznívat příliš kriticky, protože VIZUÁL, kamera, nápadiost a využití lokace Prahy či mostů - to je něco ojedinělého a něco, co české "řeky" potřebují jako sůl! Tak co tomu hybí, aby to byl hit? Za mě severská strnulost a jednoduchost dialogů, není čechům přirozená a nikdy nebude... tohle mi tu drhlo až moc. Jan Vlasák mě dokonce svou pseudonasraností v první scéně rozesmál, nevěřila jsem mu to.  + obrazy, auta, noviny, bilborady, Praha, modrý klavír, první přibližovací záber na budovu - to ve mě zůstane dlouho! ♥ Do důsledku však moc prosím, točte české sci-fi - tohle je new fresh závan. Mě historický filmy 20. století furt dokonala nebaví! A Češi NEŽ je a trapný komedie neumí... Oder? Bod obnovy snad nebude tak dlouho vyčnívat a děkuju!

plakát

Ještěr (2023) 

Hodně šťavnatý a fresh! Intimní krimi já rád! Od začátku tu něco nesedí a pro smutný oči mého vysněného muže (biď s náušnicí!) jdu o hvězdu výše, drsný správňáci mu sedí už od Sicaria ♥

plakát

Low Country: Rajón Murdaughových (2022) (seriál) 

lepší zpracování než to od Netflixu - je zatím vidět větší práce (dotazování odborníku) než jen výpovědí

plakát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

“It’s strange. A lot of the time you don’t register the important moments in your life as they happen. You only see that they were important when you look back.”

plakát

Blondýnka (2022) 

Tohle není film pro mainstream, takže mě nepřekapí jeho nedoceněnost. Já si vysoce vážím zpracování, díky kterému mi bylo až hluboce nepříjemné na snímek koukat.

plakát

Císařovna (2022) (seriál) 

Hojně se tu rýpe do historických nepřesností, ale tohle není dokument. Já bych proto chtěla vypíchnout věci, které jsou historicky ba naopak velmi povedené a nikde jinde se neprezentují. Seriál rozhodně nepovažuji za urážku Habsburků, ale za současné vyobrazení po revolučních let 1848, podobně jako The Crown.               Alžběta, Eržebét raději, vskutku něměla ráda oslovení Sissi a dodnes se neví, jak vzniklo - nejvíce se kloní k zvlástně psanému L v podpisu - Lissi. A opravdu měla MODRÉ oči, i když to z fotografií či portrétů není zřejmé. A děkuju, že to není žádná další Romy Schneider. Zobrazení Maxiho je dle mě nejpovedenější. Přesně takhle jsem si ho představovala - progresivního liberálala s císařkými ambicemi, oblíbeného, který v Mexiku chodil v kožených kalhotách, aby se přiblížil lidu v roce 1866 - to si Franze Josefa nepředstavíte :) Ale přilíš nedohlížící důsledkům, lehkovážný. Žofie mohla mít kulatější postavu, ale ano, to je ta žena co se provdala za ambice! Být za matku císaře! (Avšak když někdo z rodiny stonal, vždy ho opečovávala ona SAMA). V reakci na komentáře zde - ano, kolavaly zvěsti, že první dva synove jsou potomky Švedského krále Gustava IV. Adolfa či syna Napoleona II. - "Orlíka" - stačí si pustit Toulky českou minulostí na Českém rozhlasu 2 :) Pro - nehabsburský zjev obou princů (absence typického velkého spodního rtu). Proti - Žofiina velká zbožnost. O Luziwuzim jsem nikdy nepřemýšlela jako o dítěti, ale potrét jediného přiznaného arcivévody. co je na kluky, je též povedený. Hraběnka Esherházy ve mě vytváří úplně stejné pocity odporu jáké měla Alžběta :)

plakát

Svět podle Putina (2017) (seriál) odpad!

Putin, co nechce hodnotit Jelcina ani Gorbačova? :D Gorbačova zkritizuje pár minut předtím :D a Jelcina, kteremu zaručil doživotní imunitu + zastavil vyšetřování jeho rodiny z podežření z korupce - tak přece nepůjde proti sobě a proti člověku, který ho jmenoval. Neskutečná agitka, (jediná srandovní je pořád Top Gun) a osobní pohled O. Stonea, který prostě v USA systemu vidí to nejhorší, toužící nejspíše ospravedlnit jakýkoliv jiný. Bohužel nezná sociální kontext a nemá ani historickou znalost, natož aspoň obecné povědomí o východoslovanské nátuře, a až odporně servilním způsobem klade otázky. Oliver Stone je muž, který po roky kritizuje války a natáčí o nich naturální filmy, přesto řekne na počátku února 2022, že NATO a USA Putina skrze Ukrajinu provokovali po léta. A až několikatýdenní agrese ho donutila k jakési pokoře k 8/3/2022: "Although the United States has many wars of aggression on its conscience, it doesn’t justify Mr. Putin’s aggression in Ukraine. A dozen wrongs don’t make a right. Russia was wrong to invade." Tak co si člověku, který nectí ani své přesvědčení, mám myslet? Tleskat tu, aby šel dokument do červených čísel pro pseudohodnotu, že dal Putin eng rozhovor, nebudu. Přesto Četa TOP!

plakát

Cobra Kai (2018) (seriál) 

Papá učil karate :) Moje Guilty Pleasure ♥

plakát

Watchmen (2008) (seriál) 

Nejlepší komiks na světě!!!!!!!