Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (339)

plakát

Škola zlomených srdcí (2022) (seriál) 

Hlavní důvod, proč jsem se do seriálu pustil, byla nostalgie po původním seriálu se stejným názvem z 90. let. A vůbec toho nelituju. Z původního seriálu si pamatuju pramálo, ale pár herců z něj se v remaku objevuje: Jeremy Lindsay Taylor jako Kurt Peterson, Scott Major jako Peter Rivers, Isabella Mistry jako Chaka Cardenes a možná i další. Tématicky je to v podstatě Sexuální výchova po australsku, a tu já můžu, fakt jsem se u toho pobavil :-)

plakát

Kotaro je sám (2022) (seriál) 

Kotara si nejde nezamilovat. Dlouho jsem neviděl nic tak roztomilýho, dojemnýho až vysloveně smutnýho (ano, slza byla) a zároveň šťastnýho (i z toho ukápla). Kotarovo odhodlání (i přes svůj věk) být samostatný, zodpovědný a sám na sebe tvrdý, snad dostane každýho. Stejně jako nejednoho souseda a další lidi, který se objeví v Kotarově životě. Ale i Kotaro se musí umět naučit rozeznat komu může věřit a komu ne a "s kým může růst". V čemž mu nemalou měrou pomáhá jeho oblíbený anime hrdina Tonosaman :-)

plakát

Dům na vlnách (2022) 

Parta spoluzaku se neplanovane prenese se starym, zdanlive neobydlenym, cinzakem na plavbu po mori. Ale cinzak neni jenom kus betonu, deti jeste rozhodne nejsou specialisti na mezilidsky vztahy, takze plavba je prilezitosti trochu dospet, poznat se, pokusit se napravit stary krivdy a mozna taky sance vyporadat se s minulosti. Slza samozrejme byla, to bych nebyl ja, ale za tu dylku davam o * min. Zase dalsi prijemny prekvapeni z Netflixu.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Film se uplne v klidu mohl jmenovat "Unosy pani Kateriny" a asi by to sedelo vic. To ale neubira nic na tom, ze jsem dostal (temer) co jsem cekal. Souboje a ochutnavka (ano, jenom ochutnavka) husitsky bojovy taktiky se povedly. Trochu me mrzi, ze se tam nebojovalo vic. Cekal jsem trochu vetsi bitvy, za ty prachy, ale na nase mistni pomery zrejme maximum. Zaroven jsem si nejen diky kumanum pripadal jak v Kingdom Come: Deliverance (asi i proto rolicka pro Dana Vavru, oboje zasazeno do podobnyho obdobi). Jako uvodni dil nejaky vetsi serie by to bylo super. Ale obavam se, ze timhle filmem to zacina a konci. Takze 4* z 5.

plakát

Hashtag podvodnice (2022) 

Myslim, že výběr tématu pro tenhle film se vydařil. Aktuální víc než dost. Ze začátku to vypadalo opravdu jen jako komedie, ale jakmile do svojí lži hlavní hrdinka zabředla, už se mi jen svíral žaludek z trapnejch situací, který ne zrovna zvládala. Měl jsem trochu problém to dokoukat, ne, že by se mi to nelíbilo. Naopak. Jen nemám rád podobný trapný situace a dalo mi to zabrat. Ale kdo má aspoň trochu rád sociální sítě a aspoň trochu žije instagramem, tomu se to bude určitě líbit 😉

plakát

Ono (2022) 

To teda byl divnej film. Ale jak moc byl divnej, tak moc jsem od nej nemoh odtrhnout zrak. Řekl bych, že ta škatulka "psychologický" na to sedí především, horor ano - možná mix mysteriózního a fantasy žánru. Úplně ideální dýlka. Ač nad tím filmem od včera pořád přemejšlim, co jsem to vlastne videl za vec, tak ty 4* jsou prostě adekvátní 👍

plakát

Paddleton (2019) 

Ačkoliv na mě filmy s podobnou tématikou fungujou naprosto spolehlivě a snad vždy končím s promáčeným kapesníkem, v tomhle případě to bylo jinak. Přibližně první hodinu mi film, kvůli Andymu, přišel až otravnej. Jeho neustálý průpovídky, styl jednání s okolím. Děs. Ale pak konečně přišla ta poslední půlhodina, kde už se objevilo to, co bych od filmu na toto téma očekával.

plakát

Umi ga kikoeru (1993) (TV film) 

Myslím, že se mi to líbilo především proto, že jsem se v tom filmu našel. Hlavně co se týká půjčování peněz jen na základě toho, že se mi někdo líbí ... 😁 🤷‍♂️ Bylo to krátký, svižný, ze života.

plakát

Vem si mě (2022) 

Jak tu někdo napsal, je to jako Notting Hill (1999) v novým hávu. A má pravdu. Je to nenáročný, občas i vtipný, dojemný a šťastný zároveň. K tomu ta ústřední písnička není vůbec špatná (Marry me). A protože je Notting Hill jeden z mejch nejoblíbenějších romantickejch filmů, tak se mi Marry Me nemohlo nelíbit. Snad jenom film jako celek mohl bejt kratší, takže za 4*.