Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (610)

plakát

Babovřesky 3 (2015) odpad!

Po úspěchu série Slunce, seno ....... se dostavila ohavnost v podobě Kameňáku a Babovřesek, což způsobuje docela chaos ve všech 3 Troškových serií. Ono už jenom se vyznat v tom kdo je kdo a kdo hrál v čem, je docela oříšek. Bohužel jedna osoba - kterou chovám v úctě - si tyto všechny filmy může pouštět neustále dokola, což ve mě vyvolává stavy jako je deprese, pocit nedůležitosti, chuť spáchat sebevraždu, což je násobeno v případě nepřízně počasí, kdy se nedá z baráku zmizet ani se psem. Totální dno, které už níž prostě nedostanete ani kdyby se oběvila možnost vykopat 7 pater podzemních garáží.

plakát

Backstage (2018) 

Přes zmatený děj, kdy třeba jsem nějak nepobral že jsou ze slovenska a nebo proč je to několikrát velmi důrazně zmiňováno i když všichni mluví česky a přes podivný příběh, který v mnoha chvílých nedával smysl (Hugo, nevěra a nevěra, rodiče a spoustu dalšího) se přece jen jedná o slušný "taneční" film. Kdyby zůstalo jen u tance a soutěže (bez těch podrazů ze všech stran) asi bych dal víc jak jednu hvězdu. Takhle ale nemůžu nijak omluvit nepochopení spousty věcí a hlavně si myslím že takto se nikdo nechová, nemluví a nejedná z dalšíma lidma. Další zbytečný film.

plakát

Barbie (2023) 

Co k tomu napsat. Cílovka tohoto filmu je velká záhada. Děti nepochopí půl filmu a asi není úplně v pohodě jim tlouct do hlavy že muži jsou zlo (byť myšleno jako humor) a nebo že když budou dostatečně "umělé" tak budou oblíbené. Dospělí určitě občas trapně hodí úsměv že jako je to sranda ale v koutku duše určitě brečí, protože to uráží jak ženy tak muže. Je to šíleně přepáleně barevný až mě to vytáčelo a herecky bych to přirovnal k těžkým béčkům až céčkům, kdy mi přišlo že to většinu herců nebaví a jen si chtějí odehrát svoje a rychle od toho. Mě to nemělo co nabídnout a podíval jsem se na to jen proto že to na mě vyskočilo onlajn zdarma. Nějak nechápu tak vysoké hodnocení. Přemýšlel jsem kolik tomu dát, protože odpad to není, jde tam vidět že to má svoje chvilky a i to prostředí je perfektně "bárbiovské" takže si to odpad nezaslouží, jenže jedna hvězda je takový ten film typu Asylum u kterého se zvrhle bavíš ale je to hrůza, což Barbie není, takže dvě ? To zase neodpovídá tomu jak se to osobně líbilo. Zklamaný nejsem, nečekal jsem nic. Dvě mi přijdou asi na té hraně jedné a dvou, kdy dám dvě ale s poznámkou že slabé dvě.

plakát

Bathory (2008) odpad!

Hrozné na tomhle filmu bylo vlastně úplně všechno, takže jsem se snažil delší dobu najít nějaké pozitivum. Nepodařilo se mi to.

plakát

Batman (2022) 

Moc dlohé, moc temné, moc tmavé, moc deštivé a pochmurné. Chápu že Gotham je někde na jiné planetě v jiné galaxii a nic proti, sci-fi mám i rád ale k čemu to všechno je když mě to nebaví tak jak by mělo. Nechci tyhle filmy kde musím přemýšlet kdo v té tmě a dešti stojí ve stínu, nechci filmy kde neexistují jiné barvy než černá a šedá, nechci filmy kde se kvůli tmavým scénám sám domýšlet co se tam vůbec děje. Příště bych doporučil celého The Batmana točit v noci v tunelu bez světel a ušetří miliony za triky. Auto je přesně takový ten natuněný nesmysl pro lidi co si v 50 hrajou na 30. Batman je v podstatě v pozadí, přichází na scénu tiše a nečekaně, je spíše popisován jako bojovník který operuje tajně a ve stínech ale má auto které po nakopnutí řve přes půlku města. Nolan měl sice tu bestii co vypadala jak tank ale bylo to tiché a praktické auto. Půlka scén je postávání, chození a nebo mluvení do zad (a ještě ve sloumoušnu) pak se tam někdo oběví a nemám tušení proč by mě mělo zajímat kdo to je když nevidím ani na 3 metry kvůli dešti a tmě. Jak už tu bylo psané, kdyby tam nebyl Batman (teda The Batman) tak by to mohla být zajímavá dvou dílná kriminálka. Jako jeden film s netopejrem to na mě nefunguje. 3 hodiny jsou prostě moc a ta atmosféra mě nebaví. Pattison je fajn, nijak mi tam nevadil (upířinu jsem nikdy neměl odvahu zkouknout takže nejsem ovlivněn jako mnozí další) ale je otázka k čemu tam vlastně je když tady Alfred je víc Batman než on. Zachmuřilý výraz Bruce a Batmana z něj dělá nějakého gotic sado maso podivína který nemá žádnou duši. I ta romantická linka byla vyloženě slepá ulička kdy mi přišlo že je mu totálně šumák že je tam holka. Kdybych si mohl typnout tak původně bylo v plánu že Bruce bude gey a studio to nakonec raději škrtlo aby nedostaly přes držky. -- . Zkrátit, přidat jas, ubrat deště, přidat barvy a možná to bude fungovat.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Tak tohle byl hodně špatný pokus o DCU. 1 hvězda je za to, že se to kluci pořád snaží nějak rozjet a naparovat se že mají stejný "vesmír" jako Marvel. Zatím jim to moc nejde ale snaha tady je. Film nestojí za zmínku, je plný hloupostí a logika utekla někam do neznáma. Film není temný ale tmavý. Motivace obou bijců jsou směšné. Chtěl bych být u toho když to pouštěly vedení studia a hrdě prohlásily "Tohle stálo 200 milionů"

plakát

Batman začíná (2005) 

Na komiksárny moc nejsem ale tohle je nejlepší netopejr.

plakát

Ben Hur (1959) 

Stará dobrá filmová škola, ve které je poznat že filmy točily lidi pro lidi a ne vypatlanci pro prachy. Velkolepé akční sekvence by dnes působily spíše trapně než fantasticky. Možná jen malinká výtka na dlouhou stopáž, která by určitě snesla pár "výmazů" ( Viděno v rámci vlastního rozhodnutí )

plakát

Benny a Joon (1993) 

Velmi příjemný film, ve kterém Johny Depp, hraje přesně tak jak by mněl hrát i dnes. Ze začátku malinko nezáživný film, který má hodně dobrou hereckou sestavu a hlavně si nehraje na nic jiného než na normální život. Sice trochu bláznivý, ale snadno uvěřitelný. A doknce se koná i romantika, která není otravně klišoidní. Julianne Moore, je tady tak slaďoučká :)

plakát

Bermudský trojúhelník (1996) (TV film) 

Nejsem si ouplně jistej jestli mě nešálil sluch, ale netvrdila ta holka že si nemůže z tím hezounem nic začít protože je vdaná ?? Sakra v kolika se vdávala když vypadala že ji není víc jak 16. Hele narovinu, viděl jsem šílenější filmy a hroznější přepisy všech možných dobrodružných filmů, takže tenhle přízpěvek do "C" kategorie z toho nutně musí vybruslit minimálně z 1 hvězdou.