Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (610)

plakát

Za sny až na Mars (2022) 

Až do "kapitoly" MARS, docela příjemný romantický film pro mladé a nebo mladší. Walt a Sophie jsou celkem příjemní a člověk jim to tak nějak přeje, dialogy nebolely, vtípky povedené a i ta linka s Marsem je docela v pohodě. Jenže po příletu to jde hodně dolů. Konec je prostě takový jak všichni čekají takže proč ne. Pobavilo mě jak ukázaly Waltovi že o něm celou dobu věděly :) "Dělejte že ho nevidíte" ..."Bože to je blb" ... "Všichni se tvařte že tu není" ... "On si snad myslí že je neviditelnej" ... Jak se ale začalo přesně v duchu romantických komedií tak trochu tlačit na závěr, tak to prostě nefungovalo. Hmm, hmm, budu hodnej a dám 3 za to že to alespoň není debilně trapné.

plakát

Encanto (2021) 

Disney tyhle pohádky umí a je to na ní znát. Animace je nádherná, okolí a příroda už snad ani nemůžou být lepší (na animák) a různé postavičky jsou určitě zajímavé a v mnoha případech vás i zajímají. Disney vždy dával do popředí ženskou hrdinku a jede v tomto trendu dál, což mi nikdy nevadilo a až na pár vyjímek mi ani nepřišlo tlačené na sílu že je v hlavní roli žena. Co Encanto ale postrádá, je příběh. Na to že má skoro 2 hodiny se příběh celému problému věnuje asi 15 minut a celý problém proběhne na cca těchto 15 minutách (myslím přímo to co se v ději má stát a to co vlastně má Mirabel řešit) Najednou přijde problém, magie zmizí - prostě jen tak z ničeho nic a během pár minut je problém vyřešen, je odpuštěno, všechny postavy si padnou kolem krku a máme tu konec. Ten závěr byl stašně uspěchaný na to že na tento konflikt měl film přes hodinu a půl. Babička to v sobě dusí 50 let a během 1 písničky se úplně změní a všechno se vyřeší. Dalším problémem je samotná postava Mirabel, která jako jediná rodinu měla ráda a byla spokojená a bez daru ale celá rodina ji neustále dává najevo že je jen přítěží a nic neumí. Dalším problémem je i vyznění Mirabel jako "hrdinky" protože si všimněte hned v úvodu když začne zpívat (mimochodem jediná písnička která mě vyloženě chytla a byla jediná kterou jsem procítil, ty ostatní byly dost divné) tak je kolem ní celá rodina včetně babičky a všechno vypadá krásně a skvěle ale jakmile dozpívá tak se najednou z Mirabel stane zavazeč, nemehlo, nula, neschopná holka atd.  Co na animáku musím pochválit je animace domu, Úplně cítíte jak ten dům žije a jak je šťastný a jak je smutný, tady animátoři odvedly dokonalou práci. Encanto není zrovna kvalitním animákem a určitě není dobrý svým příběhem. Ale je dobrý postavama, okolím, námětem (dary a kouzla) a tím že se snaží zaujmout odlišností, kdy je jasné že nemusíte mít žádný dar a přes to jste důležití. Jako jo, je to primárně pro děti ale to neznamená že se spokojím se slabým příběhem (Viděno na stránce s filmy protože k mému překvapení to v kinech u nás v okolí dávaly s titulkama)

plakát

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic (2022) (TV film) 

Vlastně ani nevím proč jsme na to koukaly, když ani já ani manželka nejsme nijak velcí fandové. Když to celé začalo, asi jsem byl trochu zvědavý a neříkám že ty filmy (a knihy) jsou špatné ale na rovinu si řekněme že pokud u těch filmů (a knih) začnete trochu přemýšlet, nedává ten svět moc smysl. K Harrymu jsem pociťoval jakousi nesympatičnost už tak od 3 dílů, protože mi na něm vadila ta dokonalost kterou mu Rowlingová přisoudila (ve filmech to až tak nevyzní ale v knihách je to v podstatě nesmrtelný superhrdina) Tato dodatková obhlídka známých tváří, mi vlastně připoměla že jsem si tenkrát ani nevšímal moc herců jako spíše jejich charakterů protože třeba Hermionu jsem měl celkem rád, Rona tak nějak člověk přijmul jako přicmrndávače, Harryho jsem začal nesnášet tak od 4 dílu, Malfoy byl jen do počtu ....... prostě postavičky na šachovnici která musí nutně nahrávat hlavnímu hrdinovi.  Setkání po letech bylo samozřejmě v přesně tom schématu jaký musí všichni očekávat . sejdeme se, zavzpomínáme jak to bylo úžasné, jak se všichni bavily, byly kamarádi, občas zabloudíme k rodinám, občas se podíváme na kariéry, sem tam si postěžujeme (ne moc, to by se nemuselo líbit kdyby nedejbože natáčení filmů bylo peklo) Překvapilo mě jak sympaticky někteří herci vypadají a jací jsou pohodáři a hlavně jak moc už vlastně vyrostly a že už mají i rodiny a nebo jsou už vyloženě staří (nebo i již nežijí) Na kouknutí dobré, poslouchat se to dá, bylo i celkem příjemné se "vrátit" zpět. Myslím že neuděláte chybu když na to mrknete, určitě to neublíží když víte do čeho jdete (kdo vlastní DVD a BR ví že tyhle bonusy jsou součástí každé edice a ví co tak nějak ti herci a lidi okolo budou říkat) Řekněme že si to 3 hvězdy zaslouží ale pokud čekáte tuny zajímavostí ze zákulisí a nebo zajímavosti o světě K. J. Rowlingové, budete zklamaní. Moc se nedozvíte.

plakát

Finch (2021) 

Dlouhý film o prázdnotě bytí se psem a dvěma roboty. Finch není nijak zajímavý film a člověk si tak nějak v průběhu děje řekne "Proč tam je Tom Hanks, když by to mohl být jakýkoliv nounejm" Formát bezmála dvou hodin je moc. Tohle měla být POVÍDKA na max 40 minut z nějaké škatulky FanFilm. Pak bych tomu klidně dal i 4 za zajímavou podívanou do katastrofou postiženého světa a road někam za lepším životem. Takto je to dlouhý film o jednom osamělém člověku který ví že umírá a chce pro svého psa najít společníka. Buď jsem nedával pozor a nebo jsem nedával pozor a nepochopil jsem proč najednou slunce nepoškozuje, všude je bezmračno a vzduch se dá dýchat bez problémů. Robot Jeff mi přišel strašně narychlo udělaný a hned uměl mluvit, chápat, přemýšlet ..... Jako Fan povídka a nezávislárna od "nikoho" by to bylo tak na 4 hvězdy ale jako dvou hodinový film s Hanksem ve velkoprodukci, si to zaslouží tak 3 (viděno na stránce s filmy)

plakát

Eternals (2021) 

Velmi zvláštní film o kterém se opět (poslední dobou se mi to stalo už asi 5x) nemám jak přesně vyjádřit. Je tam moc postav a nemá to čas je všechny představit pořádně i když to má přes 2 hodiny. Někteří hrdinové byly vyloženě nezajímaví a jiní zase nedostaly tolik prostoru abych si jejich sílu a schopnosti nějak oblíbil. Vizuálně to je taky dost chaotické a několik věcí jsem vlastně ani nepochopil (jsem asi nedával pozor) Jeden Eternal mi přišel že tam je jen do počtu a ani nezanechal výraznou stopu zájmu, zatímco jiný mi zase přišel vyloženě nevyužitý, další zase mohl předvést více ale nebyl čas. Chtěl bych asi více děje z minulosti (příchod a nějaké zapojování lidí do samostatného myšlení a učení) který by mohl představit svět a hrdiny nějak více. Vysvětlení proč se nezapojovaly v průběhu času do různých událostí sice má jakéž takéž vysvětlení ale zase je to takové to "vysvětlení" aby se lidi neptaly "kde jste byly když se stalo tohle" ale zase je to něco u čeho si řeknete "no jo ale když může dělat bordel Thanos, Ego ....." tak kde je zase nějaká ta hranice "zákona a pravidel" Eternals nejsou vyloženě zklamáním, to určitě ne ale nevím v čem přesně bych jim měl fandit. Pokud bude nějaký druhý díl, hodně mě bude zajímat jak se to celé naplete na současný svět ve kterém už začínám mít slušný bordel a přestávám se docela orientovat ve všech těch souběžných (současných) linkách. Marvel sice pořád je jakousi zárukou kvality, vypadá to pořád skvěle, ale už se začíná rozjíždět moc událostí a začínám jim to trochu přerůstat přes hlavu. No a ještě si neodpustím takový trochu nelogický kousanec : na to že jsou tyhle "mocní" tak mocní, tak jsou teda docela slabí. Čekal jsem nekompromisní vítězství nad čímkoliv co potkají a ne souboje s nejasným výsledkem. Dodatek : je mi jedno jestli někdo někoho digitálně upravoval, nebo na sobě má 2 kila mejkapu ale kdyby všechny ženy v 55 vypadaly jako Salma Hayek, byl by na světě ráj. (ehmmmm .... kdyby mi zase někdo chtěl blít do pošty o kamripu z uložto - Viděno v kině)

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

Pro mě jako nehráče akčních her to je těžko hodnotitelné. Pár her jsem v životě hrál, to asi jako každý ale nikdy mě to netáhlo tímto "akčním" směrem. Jsem spíše farmář a stavitel, takže nemůžu úplně posoudit jak moc se to drží těch herních pravidel. Jedno je ale jisté, bavilo mě to tak napůl. Reynolds je až moc "Reynolds" než abych mu fandil a nějak se s ním snažil soucítit. Zhruba do půlky je to asi fajn ale jen se začne dělat humor a narážet na klišé a nebo různé hry, tak to jde dost dolů. Taky celá ta zápletka mi přijde dost prapodivná, ale to bude tím že nejsem programátor nebo tvůrce her. Waititi mi přišel silně přehnaný (ale v poslední době jsem i já zaslechl spoustu kontroverze okolo herních společností, takže nevím) ale líbil se mi jeho arogantní styl. Konec už mi přišel vysloveně nudný a nezáživný. jediným světlejším bodem celého filmu tak zůstává hezky roztomile příjemná Jodie Comer. Možná si to někdy pustím znova, protože mi mohlo něco uniknout ale moc tomu nevěřím. Takže bych to viděl tak na 3 hvězdy. Mimochodem, hry sice moc nehraju a ani netuším jak moc je jakoby reálné se takto vylevlovat, ale připadalo mi až tlačené na sílu jak najednou se všichni začaly věnovat "chlápkovi" V té hře muselo být několik stovek tisíc hráčů a i když neznám ty herní mechanismy, tak přece každý alespoň trochu zručnější hráč musí v těch levlech postupovat taky docela rychle, tak proč se pozornost věnovala zrovna "chlápkovi" Další věcí která mě hned střelila do oka, bylo to že na mnoha záběrech z PC různých lidí, byl záběr právě na chlapíka v modré košily. I když budu hodně hmouřit oko a budu jakoby brát že to je film o hře, tak ty záběry nemohl takhle nikdo reálně vidět když každý hraje za "svoji" postavu buď v pohledu třetí osoby, nebo z pohledu první osoby. Ani vývojáři nemají přístup k pohledu jedno konkrétního NPC z takového úhlu nebo pohledu celkově. Navíc nerozumím moc dobře celému tomu hernímu systému kdy je potřeba mít brýle, ale Guy je několikrát nemá a nebo má jiné (jiného hráče) takže by nemohl v tom světě fungovat. No to už se ale moc zamýšlím nad nesmyslností světa her a moc nad tím přemýšlím (asi bych mohl poukázat na více věcí které mi tam nedávaly smysl) Takže celkově tedy ty 3 hvězdy ale s tím že pokud jste hráč asi tomu bude rozumět více jak já. Podobný problém jsem ostatně měl u tolik zmiňovaného "Ready player one" kterému jsem taky moc neporozuměl a zápletka mi přišla podobně nudná a nezajímavá jako tady.

plakát

Loki - Season 1 (2021) (série) 

Season 1 : Na lokiho jsem byl zvědavý, už proto že v MCU je to takový divný mix antizáporáka antihrdiny že jsem byl přesvědčený o tom že nemá v seriálu moc co nabídnout. 1 díl nás uvedl do děje a představil nám TVA a taky začal měnit Lokiho na klidnější verzi s tím že už se nemusí předvádět a přetvařovat protože mu to nikdo nežere - 4* // 2 díl nám představil "pravidla" hry a ukázal že TVA je větší a důležitější organizace, předložil zápletku a začlenil Lokiho do děje - 3* // 3 díl nám naservíroval povahu a rozdíly u jednotlivých variantů a zároveň ukázal že meti nimi moc velký rozdíl zase nebude. Takový výplňový díl aby se představil další člověk který bude zasahovat do děje - 3* // 4 díl byl zpět v TVA a začal nabourávat představy o organizaci. Loki a Sylvie se snaží poukázat na cosi shnilého - 4* // 5 díl byl hodně divný a v podstatě tam nebylo zase moc co vyprávět. Konec času, nicota, prázdé místo v univerzu, skládka variantů ...... a kouřový mrak který je má vymazat doopravdy - 3* // 6 díl byl totální zklamání. Sice mi v seriálech nijak nevadí rozhovory ve kterých se vysvětluje a uvádí argumenty, tady to ale bylo podané tak že jsem se nudil. Záporák v podstatě záporák není, je předložena nabídka, kterou je potřeba odmítnout a celé to bůsobilo nějak lenivě. Jako by už nevěděly jak dál a tak to 6 dílem raději uzavřely .... éééé .... teda neuzavřely. Dostaly jsme sice pár odpovědí ale neuspokojivé zakončení to pohřbilo na onu "skládku" ve které se to odehrává - 2* //-// To co by šlo v pohodě naroubovat na dvouhodinový film je tady roztaháno na 6 dílů a ještě to ani nemá konec. Toho jsem se bál, protože jak byla oznámena druhá season (ještě snad nějak navázána na další filmy nebo možná i seriály) tak jsem tušil že to bude mít otevřený konec. No a tak mě to zase zvedlo ze židle. Čily za celkévé 3 hvězdy to asi stojí ale zasloužilo by si to tak 1 z milosti protože co na seriálech nesnáším - a proč jsem asi před x lety přestal všechny ty seriály sledovat - je neukončení a otevřenost bez jasné linky. Teď si můžou vymyslet dalších 76 serií, protože si můžou skákat časem a alternativníma místama jak se jim zachce (závěr s Mobiem) Druhou serii asi vynechám, ne že by mě nezajímalo kam to chtějí posunout, ale prostě nemám náladu čekat 5 serií na to až si řeknou DOST. Já říkám DOST už teď. Jediné co mě snad ještě bude zajímat tak další filmy a jak ten bordel bez pravidel chtějí ovládat aby to dávalo smysl.

plakát

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019) 

Od série F&F už se nedá čekat nic než parodie na parodii a nebo keci o rodině. U tohodle dua se dalo už z traileru usuzovat že to nebude žádná velká změna a spíše půjdou ještě dál (pokud 9 F&F opravdu nepoletí na měsíc) a těžko tak čekat nějaké Shakespearovské myšlenky. No tak úplně debilní to nebylo pokud počítáte s tím z jaké série to vychází a kdo jsou tihle dva zač. Bohužel i když jsem čekal fakt nesmyslnou výplachovou hloupost, byl jsem nakonec zklamaný právě tím že je to až moc velká hloupost a nebojím se říct větší než 6, 7 a 8 F&F. Dwejn hraje pořád Dwejna (už asi 20 filmů) a Jason hraje Jasona (asi ve všech filmech) Idris Elba by mohl být i zajímavý ale asi v jiném filmu který by nechtěl být až tak přepáleným pokusem odtrhnout se od "rodiny" Dominika Toreta. Oproti tomu Vanessa Kirby tomu dodávala alespoň zajímavé kamerové záběry na její neuvěřitelně pružné tělo na které se oproti těm dvěma dívá tak nějak lépe. Škoda přeškoda že se rozhodly to hnát do sci-fi roviny. Kdyby to byl poctivý akčňák třeba s kriminální zápletkou (několikrát jsem si vzpoměl na Mizery) tak bych klidně přidal hvězdu a čekal s nadšením na pokračování. Takhle to není nic jiného než F&F 8,5 jen tam chybí zbytek těch postaviček. A ano šel jsem na to s tím že to je tupá testosteronová mlátička dvou Hollywoodských hvězd, to ale neznamená že z toho musím být nadšený. Čím víc vidím takových filmů, tím víc si vážím Smrtonosných zbraní a pastí + i těch pár povedených filmů se Segalem (což sice zní děsivě ale ty Seagalovy první filmy měly alespoň dobrej styl) Ty 3 hvězdy si spíše představte jako 2 jasné a 1 pohasínající.

plakát

Pokémon: Detektiv Pikachu (2019) 

Pokémoni mě jako starší ročník minuly , stejně jako všechny ty mobilní a online hry. Na film jsem šel dobrovolně s dvěma dětmi kteřé dokážou ve 3 ráno rozespalé vyjmenovat všech 500 pokémonů seřazených abecdně nebo podle skilů. Já znám jen toho jediného (plakát visí na dveřích od koupelny) Pikačua, takže to že jich existuje víc než 7 je pro mě dost matoucí. Animace je dobrá, Reynoldse si neužijete pokud jste s dětma (protože dabing) a tak nezbývá než sedět a modlit se za to aby jste utrpěly ztrátu paměti, nebo měly dočasný výpadek smyslů. barevný je to víc jak Bollywoodské tancovačky a příběh jsem odhadl asi v půlce filmu i když jsem se snažil nedávat pozor. Ten nejvíc nejlepší a nejmocnější pokémonokočkocosi, mi přišel divný a jakoby tam spadl z jiného filmu. Animačně do téhle šíleně barevné omalovánky vůbec neseděl a navíc mi přišel i dost nesymaptický celkově. Nejsem dítě takže hodnotit chlupaté mončičáky ke kterým nemám žádný vztah bych asi neměl, ale v tom kině jsem byl a film jsem bohužel viděl, takže ........ Za mě tak 2 hvězdy za animaci a občasný vtípek a za děti asi 4 (?) hvězdy. Těžko se to odhaduje, ale byly nadšený i když asi úplně všechno nepochopily. Průměr teda asi nechám na slabších 3 hvězdičkách.

plakát

Vader: A Star Wars Theory Fan Series (2018) (seriál) 

Po přečtení informace v novinkách, jsem zkoukl ono fanouškovské dílo, abych se dozvěděl co Disneyho zase tlačilo v botě a jak moc je tohle studio prolezlé imbecilitou a debilismem. Takže - je to hezký kraťas a určitě by bylo dobré, kdyby tahle parta dostala, třeba od Lucasfilmu (když se lim to líbilo a zastali se jich) nějakou tu korunu aby natočily další. Proč ne. Jak někdo nedělá bordel a má to hlavu a patu, jsem s tím v klidu. Nejsem úplný zažranec do SW, ale řekněme že 3 hvězdy za kvalitu, si to zaslouží.