Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (610)

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Hodnotit to nebudu i když by si to 4 hvězdy zasloužilo. Kdybych neviděl video na YT které mi vysvětluje historii Falloutu, vůbec bych nechápal co se děje. Vaulty jsou super, tady bych potřeboval více vysvětlit jak je možné že jich je tolik, proč vůbec vznikly a jak je možné že tam žije tolik lidí (hvězda dolů) V seriálu se asi 84x řekne že je 200 let po válce, jak je možný že žije jak "ghoul" tak i otec hlavní hrdinky a ta ženská ? To jsou jako nesmrtelní ? Proč se ve Vaultech neustále střídalo vedení, kdo dává Vaultům rozkazy, proč nikdo z Vaultu nevyšel ven a nezačal třeba v blízkém okolí obnovovat nějakou základní "civilizaci" třeba v podobě polí, domů, života celkově, když se venku dalo v pohodě žít ? Proč je těch Vaultů tolik ? Proč se tam navzájem zabíjeli ? Vůbec není vysvětleno kdo je kdo a proč dělá co dělá - jak vedení Voultů, tak třeba i ta ženská, nebo třeba ten vědec a nebo otec hrdinky ..... Výhoda je že to má opět jen 8 dílů a z největší pravděpodobností to tak za 3 roky dostane druhou řadu (do té doby zapomenu o čem byla první ale tak dá se to sledovat znovu že) Nevýhodou je že pokud neznáte hry a nebo nemáte povědomí o nějakém základním lore, nebudete půl seriálu chápat co se děje. Minimálně 2 díly by to nemuselo mít. Veškeré flešbeky mě akorát mátly protože jak už bylo řečeno od "před apokapokalypsou" až po "současnost" uplynulo 200 let a my sledujeme postavy které jsoui v obou časových liniích. ????? Ghoul je sympaťák, Lucy je trochu přehnaná - pominu li že je to hlavně proto že je to žena v hlavní roli seriálu - přišlo mi že pravidla světa přijmula až přehnaně klidně a v klidu podváděla, uřízla hlavu, zastřelila ty 2 (i když ji šlo o život) a celkově se během chvilky přizpůsobila něčemu co popírá veškerá její výchova va Vaultu. Musím uznat že mě to bavilo, to neříkám že je špatně, líbila se mi i ta hnusota a celkový vizuál ale jek už jsem psal, má to zase milion problémů a nemá to konec. Proto nehodnotím.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Už začátek dal vědět že to bude bída. Kng se tu chová jak člověk kdy klade pasti jak ostřílenej lovec a zálesák, pak se zhnuseně otřepe potom co rotrhne toho prasovlka a je od něj zasviněnej, pak se jde osprchovat, zaskočí k zubaři a při návratu se podivuje nad tím že pod dutozemí je další poddutozem .... na to nemám vysvětlení, takže raději nic. Pak si tam Godzilla dokazuje že má největší, no, "sílu" na světě a cukrujou se s nějakým bubákem. Kong mezitím oběvuje poddutozemní osvětim a pana "jsem velká zlá opice" CHvilku se tam překřikují a pak se to všechno semele v bitce která je sice celkem přehledná ale vůbec ne zábavná, zajímavá a nebo dechberoucí. Lidé umírají po stovkách až tisících, Kong řve, Godzilla dokazuje  svoji nadřazenost, pan opičí otrokář chce ukázat dominanci a Kong ještě dostane ortézu, bo si pochroumal tlapku, hešteglidimipomůžouanebjedemevtomspolu. Do toho se zamotá parta lidí, nastaví se nové pravidla, omrknem nový podzemní prostor, vykouknou další opice,  probereme jiné zákony (které podělali kvůli seriálu kdy asi zapoměli že v seriálu čas v dutozemi běží jinak) je tu "godzilla" co umí dělat kouzlo s ledem a nakonec to celé vyvrcholí tím že Kong a Godzilla jsou od teď asi něco jako bratr a sestra. Teda tak nějak mi to přišlo. Blbý je to jak cigán ve škole, půlka pravidel nefunguje, je tam moc mluvení které nedává smysl a neustálé přidávání monster z toho dělá těžký blábol, kdy mi není jasný smysl třeba té kuklínkové berušky v koloseu, nebo proč bylo potřeba přidával ledničkovou ještěrku, když už z předchozích filmů, známe asi 50 jiných monster (ve smyslu že Monarch má asi 50 stanic monitorující spící titány) Jako sakra už, to fakt myslí vážně ? 1 hvězdu dám, za to že mají alespoň snahu to držet v "monstrverzu". Teda ale že mají náhodou připravenou ortézu na Kongovu tlapku .... no je to zvláštní. Bourá se tu víc jak v 2012 a Moonfalu, nebo Dni nezávislosti a vypadá to že místo aby lidi nadávali na nečinost vlády, budeme ronit slzy nad mrtvým zvířátkem, protože jeho rodina určitě cití velkou bolest. Ty vole ..... U Pacifik Rimu ty potvory alespoň lezly z nějaké jiné dimenze nebo co ale tady se všechny ty potvory nachází buďto na zemi, v dutozemi a nebo poddutozemí. Pokud v dalším díle přidají ještě poddutozemi v dutopoddutozemi, nebudu se ten odpad snažit ani obhajovat.

plakát

Krvavá stovka (2024) 

Člověka až mrazí, kolikrát z takových věcí a i přes to že se jedná o "zvěrstva" které se odehrávaly během válek (jakých koliv) tak na to stejně všichni fascinovaně hledí.

plakát

Madam Web (2024) 

Ještě někde v půlce filmu jsem neměl tušení proč se na to mám dívat, co je mi tu vyprávěno a proč by mě to mělo zajímat.

plakát

Mladá dáma (2024) 

Pokud jsem to pochopil správně - což asi ne - tak se ten princ, ženil asi tak 6x ročně ? Soudím podle těch asi 54 jmen co byly v jeskyni. No nic. Millie neumí hrát, todle poleno mi tam přišlo úplně zbytečně natlačené na sílu, kvůli jménu. Příběh je celý divný, půlka nedává smysl (ani když je to pohádka) a celý ten zádrhel je jak kdyby to vymyslelo dítě po přečtení Eragona. Něžná princezna seká dřevo, protože je v království asi jediná kdo umí obstarat oheň, král a královna klidně nechaj dcerku prvnímu hovadu i když tuší že to celé smrdí, království je plné hajzlů a šmejdů ..... Kdo tohle schválil ? Drsná drsňačka z drsňákovic si může podat ruku s Xenou, což docela jednoho zarazí když k tomu drsňáctví nevedou žádné náznaky - přechod z princezny v zabijáka je jako lusknout prstama (u Princezny nám alespoň ukázaly že má tréning ale tady prostě nic) Bonus je že to vypadá hezky, má to pohádkovou atmosféru a je do toho zapletený fantasy. Takže 2-3. Dám asi 3, přece jen se na to dívá líp než na spoustu jiných věcí.

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) 

Proč blikali tou oblohou ? K čemu vedl ten odpočet ? Proč Země a ne třeba Jupiter ? Když umí cestovat vesmírem a mají teda tu technologii, proč neletí na jinou planetu (známý fakt že obyvatelných planet musí být jen v naší galaxii miliony a určitě pro ně vhodnější) Kde se tu vzaly ty helmy ? Proč zabíjely ty vědce ? Sakra kde vzaly technologii na tu hru (a bavme se klidně o těch milionech Ptb co musí mít aby to rozjeli) Proč to nemá konec ?

plakát

Africké královny - Královna Kleopatra (2023) (série) 

Nebudu se ani pozastavovat nad tím že by tvůrci potřebovaly pár přes hubu za to koho obsazují a budu se držet (velice vážně) toho o čem to má být. Půlka je vymyšlená blábolivá snaha ukázat že faraoni byly zrůdy s evidentně mocenským komplexem a ještě navíc dědičným, čtvrtina je vyloženě cucání si teorií z paty kdy toho řeknou asi tolik jako politik v projevu národu před volbami a ten zbytek jsou jakž takž podložené teorie které se snaží alespoň trochu naznačit že jsou pravdivé ale tvůrcům jdou přes pysky těžko protože je to nuda a nudu nikdo nechce. Očima rasisty je to odpad, očima zvědavého člověka je to tak na 2 hvězdy protože drtivou většinu faktů už asi zná a ty lži umí odhalit, očima neznalého který ví houby o tom co je faraon a proč postavil kdokoliv ty hromady kamení, je to na nějaké 3. Viděl bych to na 2 ale s tím že mě dost vadilo to obsazení a ty vymyšlené kydy.  Mě je fuk že bude jednou všechno jenom černý, to už jsem si zvykl a můžu jen litovat děti a vnoučata v čem budou žít ale sakra už toho černýho vřískání  a sraní se do všeho bylo dost.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Že Marvel půjde časem směrem dolů se čekalo už od EndGame, že se bude horšit chápání děje bylo jasné po 2 seriálu kde se řešily i filmové věci. Že to půjde tak rychle jsem ale nečekal ani já a to nejsem fanda a nemyslím že by si Marvel zasloužil takovou "slávu" jakou ve světě zažívá. Už Endgame měl líný scénář (zachráníme svět když změníme minulost) Dr. Strange a ten mnohavesmír dojel na "nulový" děj a o 4 Thorovi a 2 Panterovi snad nemá smysl se nějak zmiňovat. Quantumania je shluk divnosti, bizáru, nudy, chaosu, nechápavosti a prázdnoty, což je na jeden film (od MARVELU !!!!) těžko pochopitelný mix. Paul, Evangeline a Jonathan se snaží a to se dá ocenit ale když ani tahle trojka nemá v podstatě jak a co zachraňovat ohledně scénáře, je něco hodně špatně. Celý vizuál je místy i dost přeplácaný a hodil by se spíše někam do Star Treku (popřípadě už zde zmiňovaných Star Wars) a občas se to prolne z ne úplně vymazleným PlayStation demem k nějaké hře. Uvidíme kam se posuneme v dalších příbězích (i ty potitulkovky byly divný) protože třeba Thunderbolts a nebo Avengers : Kang Dynasty, můžou ještě něco nabídnout z pohledu "je to nový a hrají tam zajímavý herci" Upřímně doufám že se ke starým známým už vracet nebudeme (ještě snad ta slečna Iron-manová může trochu zaujmout kvůli nástupnictví ale ani jí už moc nevěřím)

plakát

Arnold (2023) (seriál) 

Arnold to oproti Slyovi bere až moc vážně a až moc to celé strhává na sebe. Je sice pravda že ho asi většina lidí měla raději než "Ramba" ale to nic nemění na tom že tohle povídání mi přišlo méně kvalitní než Sly.

plakát

Asterix a Obelix: Říše středu (2023) odpad!

Vzdal jsem to po cca 30 minutách a cca 65 nepovedených vtipech. Asterix má být prcek a tady má snad 180, Obelix je jak po těžké dietě a římani tu jsou zredukovaní na trapně a hloupé ibecily které už ani níže poslat nejde. Jediný kdo mě zaujal byl Pierre Richard, kterého jsou už dloho nikde neviděl. Možná až někdy najdu dost odvahy, zkusím dát víc protože mám Asterixe rád ale nedávám si moc šanci. Už Olympyjské hry byly utahaný a slabý odvar jedničky a Její Veličenstvo to to totálně pohřbilo, ale tohle je teda bolest  že to není normální. Co se stalo s francouzkou komedií ? Kam se poděla jejich humorná povaha ? Proč půlka galů vypadá jak sraz nadšených cospleyerů ? Dejte to k ledu a raději to příště zase nakreslete protože ty animáky ještě mají svoje kouzlíčko. Horší představitele hlavní dvojice jsem ještě neviděl.