Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (610)

plakát

Projekt Adam (2022) 

Vlastně se ani nedivím že to šlo hned na Netflix. Je to takové podivné "áčko/béčko" kdy víte už dopředu jak to asi bude probíhat. Reynolds zase hraje Reynoldse a už mě vážně nebaví (což je problém když tam hraje hlavní roli) Paní záporáková je chodící klišé, dialogy jsou klišé, scénář je klišé a jediné co teda není až tak úplně klišé je linka s otcem, která asi probíhá jinak než si člověk řekne. Co mi ale nedávalo smysl je to že tady paní záporáková je chodící negativní klišé, má klišé keci, neváhá jít přes mrtvoly ale ani jednou ve filmu nezaznělo "Hele ta autonehoda asi nemusela být jen náhoda" Taky nějak nebylo vysvětleno proč teda Zoe Saldana měla potřebu se vrátit do konkrétního roku a proč měla ty keci že Ryan Reynolds teda už nesmí (nebo jak to tam bylo, moc jsem to celkově nevnímal) cestovat dál. Nejsem si jistý kdo schvaluje tyhle scénáře ale měl by se asi podívat na nějaké ty starší filmy / seriály aby tak nějak pochopil co na tomto scénáři nebude moc fungovat. První půlka filmu je doslova vražedná, protože oba Adamové nezavřou hubu a druhá půlka je jak jiný film a úplně to k sobě nepasuje jako celek. 2 hvězdy (Netflix, dabing)

plakát

DREAM TEAM – Mistři dílny (2022) (pořad) odpad!

Nejsem žádný kutil superman a nikdy bych si nedovolil o sobě prohlásit "dejte mi příležitost a postavím i letadlo" ale .... Vytvořit z hromady bordelu nějaký jakž takž užitečný kousek jiného bordelu mi celkem jde, poličku umí snad každý a zašroubovat 8 šroubků snad dokáže i dítě. Kdyby si to nehrálo na stršně důležité "něco" a kdyby ty soutěžící byly alespoň trochu normální a netvářily se všichni jak profesionální konstruktéři čehokoliv co vás napadne, mohlo by to mít i celkem slušný potenciál pobavit. Jenže tady je parta debilů posbíraná z největších zoufalců kteří chtějí svých 15 minut slávy a je úplně jedno že je to cukrář který šroubovák viděl jen na letáku OBI. Český televizní tvorba opět nezklamala a udělala z toho nudnou šou o hádání, magorech, totálních vypatlancích a hlavně se opět musí nasilno naroubovat konflikty aby se lidi smály tomu jak je tým nevyrovnaný a jak se soutěžní týmy budou tvářit na kohokoliv okolo sebe. Nikdy to nebude fungovat pokud lidi budete nutit dělat šou. Dejte těm lidem šanci jet si podle sebe a ne podle scénáře a uvidíte ten rozdíl. Dejte týmům šanci sestavit si jej podle vlastních preferencí a opět se to zlepší. Na co je v týmech tolik lidí kteří evidentně nic neumí a jsou tam jen kvůli konfliktům ? Nova, Prima, Čt, Barrandov ..... dohromady 30 programů a ani na jednom není nic zajímavého. Potenciál tam vidím ale ne v tomto podání kdy je u mnoha situacích naprosto zřetelně vidět že jim někdo řekl "a tady bude konflikt a tady se pohádáte a v tomto čase potřebujeme rupnutí nervů" No a k testům se snad ani nedá vyjádřit. Žádné nejsou takže není ani jasné jestli to má vůbec smysl. Mohl bych dát hvězdu za nápad ale nedám ani tu jednu. Trapné pitvoření Kotka je ještě horší než trapné pitvoření Edy Hrubeše, Karla Šípa, Ládi Hrušky a dalších. Škoda. Citelně tu už několik let chybí někdo kdo by měl zajímavé nápady na soutěže a nebo pořady pro pobavení a nebo kutilství.

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Bude mi brzo 50, takže si devadesátky pamatuju. Tento seriál se nám snažil pořád naznačovat že tyto kauzy byly strašně sledované, všichni čekaly co se stane dál, každý věděl o co jde .... No tak ne. Jonák zajímal tak 5 lidí, Orlické vraždy nám cpaly pod nos pořád takže jste tomu nemohly uniknout a opět to zajímalo tak možná 8 lidí, nějaké sexbordely a šlapky u dálnice sice přitahovaly pozornost ale každý alespoň trochu uvažující člověk se jim hodně vyhýbal protože mu bylo jasné že taková šlápota měla v sobě už tak 8 000 jiných (a třeba mě z té představy bylo na blití, stejně jako je mi na blití z pornohereček) Tyhle kauzy jsou jen takovým dost špatným a hodně divně natočeným seriálem, který chtěl zase jen otevřít možnost bulváru vytáhnou informace které nikoho nezajímají - jen za dnešek na mě různě po internetu vykouklo asi 30 článků o "90´" a jejich kauzách a lidech a "mafii" a podnikání ...... Pár věcí asi v seriálu ocenit jde ale celkově je to tak na 2 hvězdy. Lépe by tomu slušel formát dokumentu a nebo hraných rekonstrukcí s hlasem vypravěče.

plakát

Uncharted (2022) 

Herní Ančártyt mě minul a nehrál jsem ho ale vím o něm a vím o čem je. Zaujalo mě hlavně téma filmu a žánrové zasazení - dobrodružný film, pátrání po pokladech, cestování po světě, prostě takový Indy a Lara a Flyn zkombinovaný s Bondem. Zklamání to ani být nemusí, je už dlouho jasné že by z toho chtěly udělat serii a dalo se i čekat že v prvním filmu bude spíše představovačka a takové seznámení s tím světem, jenže to představování mě moc nebavilo. Čekal jsem více dobrodružného pátrání a ne jen chození a skákání v lokalitách a ukazování "Hele tady to je" U několika scén mi ani pátrání a hledání nedávalo smysl, když půlka těch tajemných místností a chrámů a map a pokladů je v podstatě za zdí, pod kanálem na ulici, ve sklepě v krabici atd. V tomhle ohledu je i Šifra mistra Leonarda, vyloženě dokonalá práce s napětím a hledáním a i seriálový Lovci pokladů dokážou ty poklady hledat alespoň zábavně. Tady se to prostě děje a nic mi nepřišlo natolik zajímavé a dobrodružné že vlastně tomu zaškatulkování do sekce "dobrodružný" nerozumím. Je u mnoha scén poznat že je ve studiu před zeleným plátnem a u mnoha lokací máte pocit že jsou z papíru a nebo polystyrenu. Tom Holland mi přišel jako rozmatzlený spratek s nulovým potenciálem na zlepšení (za celý film jsem mu neměl proč fandit) Mark Wahlberg by se měl vrátit k MarkyMarkování a nebo se zpátky zasunout do béček a céček kam patří, protože otravnější a nesympatičtější postavu jsem snad viděl jen někde v 80 letech kdy byla doba psychicky narušených záporáků zcela běžná a půlka postav byly mentálně retardovaní tupouni aby to hlavní hrdina měl snadné. Tam by zapadal ale do tohoto filmu ne. Antonio Banderas mi byl daleko sympatičtější než oba hlavní panáci a celkem i dávalo smysl proč tady byl a co dělal a je vyloženě škoda že nedostal tolik prostoru. Tati Gabriele mi působila bolestivé křeče po celém těle kdy jsem se rozhodoval mezi odchodem z kina a nebo hlasitým smíchem, protože cokoliv tady dělala působilo buď debilně nebo jako parodie a nebo obojí (což bych řekl že zkombinovat debilitu a parodii muselo dát hodně práce) Co se týká hodnocení, tak dávám 2 ale s tím že pokračování bych si klidně dal abych se přesvědčil že tohle byla jen ta začínající komplikovaná zkouška co se teda lidem asi může líbit a dvojku zkusíme jinak. Pokud chcete něco jako dobrodružný film a chcete se u toho i bavit, zasmát se a užít si to, hmátněte do DVDtéky a vytáhněte Indiana Jonese, Lovce pokladů s Cagem, a i ten Flyn Carsen je celkem zábava když přijmete pravidla Flynova světa který si nikdy na AAA film hrát nechtěl. Uncharted je slabý, divně natočený a docela nudný.

plakát

Doba ledová: Dobrodružství s Buckem Wildem (2022) 

Příběh doby ledové byl ve 4 dílech celkem zajímavý a měl nějaký ten potenciál zaujmout i dospělejší a nebo odrostlejší děti. Tohle to je jednoduše k ničemu. Animace mi přijde daleko horší než v prvním díle, 2 vačice mi přišly otravné a zbytečné už od doby co se ukázaly a co se týká Bucka tak z jeho postavy udělaly spíše dementa a kreténa než tu perfektně poťáplou postavu ve 4 díle. Přiznám se že už se v tom úplně nevyznám, protože tyhle animáky (a nejen doba ledová) u nás jedou prakticky pořád, takže už nevím co bylo v kterém díle ale ono je to vlastně jedno (ale nějak mi tam chyběla ta bílá tygřice - nebo mi zase mozek něco blokuje a nevím jak to s ní dopadlo)  Každopádně už ten 4 díl byl dost slabý, 5 nenabídl nic než natahování vyžvelkané žvíkačky. A tady ten 6 je prostě nuda, divná animace, humor úplně zmizel a zůstalo trapno a zoufalost. Budu dělat že existuje jen 1, 2 a 3 díl a ty další pokusy tomu ještě udělat bonusy, speciály a dodatky, tak nějak hážu z okna.

plakát

Encanto (2021) 

Disney tyhle pohádky umí a je to na ní znát. Animace je nádherná, okolí a příroda už snad ani nemůžou být lepší (na animák) a různé postavičky jsou určitě zajímavé a v mnoha případech vás i zajímají. Disney vždy dával do popředí ženskou hrdinku a jede v tomto trendu dál, což mi nikdy nevadilo a až na pár vyjímek mi ani nepřišlo tlačené na sílu že je v hlavní roli žena. Co Encanto ale postrádá, je příběh. Na to že má skoro 2 hodiny se příběh celému problému věnuje asi 15 minut a celý problém proběhne na cca těchto 15 minutách (myslím přímo to co se v ději má stát a to co vlastně má Mirabel řešit) Najednou přijde problém, magie zmizí - prostě jen tak z ničeho nic a během pár minut je problém vyřešen, je odpuštěno, všechny postavy si padnou kolem krku a máme tu konec. Ten závěr byl stašně uspěchaný na to že na tento konflikt měl film přes hodinu a půl. Babička to v sobě dusí 50 let a během 1 písničky se úplně změní a všechno se vyřeší. Dalším problémem je samotná postava Mirabel, která jako jediná rodinu měla ráda a byla spokojená a bez daru ale celá rodina ji neustále dává najevo že je jen přítěží a nic neumí. Dalším problémem je i vyznění Mirabel jako "hrdinky" protože si všimněte hned v úvodu když začne zpívat (mimochodem jediná písnička která mě vyloženě chytla a byla jediná kterou jsem procítil, ty ostatní byly dost divné) tak je kolem ní celá rodina včetně babičky a všechno vypadá krásně a skvěle ale jakmile dozpívá tak se najednou z Mirabel stane zavazeč, nemehlo, nula, neschopná holka atd.  Co na animáku musím pochválit je animace domu, Úplně cítíte jak ten dům žije a jak je šťastný a jak je smutný, tady animátoři odvedly dokonalou práci. Encanto není zrovna kvalitním animákem a určitě není dobrý svým příběhem. Ale je dobrý postavama, okolím, námětem (dary a kouzla) a tím že se snaží zaujmout odlišností, kdy je jasné že nemusíte mít žádný dar a přes to jste důležití. Jako jo, je to primárně pro děti ale to neznamená že se spokojím se slabým příběhem (Viděno na stránce s filmy protože k mému překvapení to v kinech u nás v okolí dávaly s titulkama)

plakát

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic (2022) (TV film) 

Vlastně ani nevím proč jsme na to koukaly, když ani já ani manželka nejsme nijak velcí fandové. Když to celé začalo, asi jsem byl trochu zvědavý a neříkám že ty filmy (a knihy) jsou špatné ale na rovinu si řekněme že pokud u těch filmů (a knih) začnete trochu přemýšlet, nedává ten svět moc smysl. K Harrymu jsem pociťoval jakousi nesympatičnost už tak od 3 dílů, protože mi na něm vadila ta dokonalost kterou mu Rowlingová přisoudila (ve filmech to až tak nevyzní ale v knihách je to v podstatě nesmrtelný superhrdina) Tato dodatková obhlídka známých tváří, mi vlastně připoměla že jsem si tenkrát ani nevšímal moc herců jako spíše jejich charakterů protože třeba Hermionu jsem měl celkem rád, Rona tak nějak člověk přijmul jako přicmrndávače, Harryho jsem začal nesnášet tak od 4 dílu, Malfoy byl jen do počtu ....... prostě postavičky na šachovnici která musí nutně nahrávat hlavnímu hrdinovi.  Setkání po letech bylo samozřejmě v přesně tom schématu jaký musí všichni očekávat . sejdeme se, zavzpomínáme jak to bylo úžasné, jak se všichni bavily, byly kamarádi, občas zabloudíme k rodinám, občas se podíváme na kariéry, sem tam si postěžujeme (ne moc, to by se nemuselo líbit kdyby nedejbože natáčení filmů bylo peklo) Překvapilo mě jak sympaticky někteří herci vypadají a jací jsou pohodáři a hlavně jak moc už vlastně vyrostly a že už mají i rodiny a nebo jsou už vyloženě staří (nebo i již nežijí) Na kouknutí dobré, poslouchat se to dá, bylo i celkem příjemné se "vrátit" zpět. Myslím že neuděláte chybu když na to mrknete, určitě to neublíží když víte do čeho jdete (kdo vlastní DVD a BR ví že tyhle bonusy jsou součástí každé edice a ví co tak nějak ti herci a lidi okolo budou říkat) Řekněme že si to 3 hvězdy zaslouží ale pokud čekáte tuny zajímavostí ze zákulisí a nebo zajímavosti o světě K. J. Rowlingové, budete zklamaní. Moc se nedozvíte.

plakát

Hawkeye (2021) (seriál) 

Další mé potvrzení že i kdyby Marvel natočil seriál o tlustém jednonohém prodavači párků který by popisoval v 5 dílech jeho jeden pracovní den, nalejou mu fanďáci 5 hvězd. Hawkey je táhlá story o tom že jeden z avengers pocítí jakousi pro mě záhadnou touhu vetřít se jedné holce do života a začít ji poučovat o zodpovědnosti. Kdyby se do toho nemotal, vyřešilo by se to samo a jednodušeji. Půlka dílů je mluvení a mluvení a mluvení a mluvení a potom trapné postavičky v teplácích udělají chaos a potom se do toho zamotá hluchá zlounka. Když se poprvé oběvila tepláková mafie, nevěřícně jsem kroutil hlavou že tohle někdo myslí vážně. Když se poprvé setkáváme s Uchem .... teda Echem .... Echou (netuším jak se to dá popsat tak aby se člověk nesmál) čekal jsem všechno možné ale určitě ne nějakou prapodivnou záporačku jejíž jediná schopnost je že je hluchá a má pod palcem teplákovou mafii .... Když to takhle napíšu, musím uznat že to je fakt debilní. Mohl bych tady asi popsat každý díl zvlášť ale to by bylo zbytečné, protože se v nich moc nestane. Ve zkratce - Nějaká holka je ujetá na luky a tak se stane nejlepší na světě v lukostřelbě + ve všem možném dalším gymnastistickém a jednoho dne na tajné aukci najde kostým který ji dostane do problémů a najde taky psa a potom ji zachrání Hawkey kterému patří ten oblek a pak mluví, pátrají (po nějakých hodinkách třeba, o kterých se nakonec dozvíme to že vůbec nejsou důležité v ději protože prostě nejsou důležité ale všichni strašně dělají že důležité jsou), mluví, mluví, mluví, udělají pár střeleckých parádiček z kouzelnýma šípama (spíše vyznívající trapně než zajímavě), mluví, mluví a nakonec se poperou s asi půlkou města a pak to skončí. Souboje mi přišli slabé a jak z Kandské televizní produkce, Hawkey vypadal půlku času že by byl raději jinde (a tím nemyslím seriálovou linku s tím že by raději byl na vánoce doma) Hailee sice vypadá na zajímavou vycházející hvězdičku, no tahle role ji neseděla a už od doby kdy šípem sestřelí zvon z věže mi přišla jako rozmazlený spratek který by potřeboval dostat pár facek. Ale v pár scénách jsem si říkal že by mohla zaujmout i touto rolí kdyby ji neměla tak kravsky napsanou a v závěru seriálu ji to v oblečku hodně slušelo. Myslel jsem si že nejhorší seriál bude The Falcon and the Winter Soldier ale tohle ho jasně předběhlo. Luke Cage, Iron Fist, Runaways a nebo Cloak & Dagger jsou sice taky vyloženě slabé kousky ale oproti Hawkeym mají alespoň zajímavé linky (což sice nic neznamená protože i tyhle seriály jsou prostě nudné a slabé a nezajímavé ale alespoň se tam něco děje) Hodnocení ze sebe doslova musím páčit ale dám tomu 1 hvězdu. Zatím teda jediný seriál který mě zaujal ze stáje Marvel (ale posral závěr) byl Loki. Seriály jim teda moc nejdou.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Naprostá ztráta času. Kdyby tady paní režisérová chmátla rukou do šuplíku kde jsou scénáře o ztrátě paměti, vytáhne minimálně 8 scénářů které by dávaly větší smysl než to co se ve filmu děje první třetinu. Minimálně půl hodiny jsem pořád netušil co se tam vlastně děje a o čem to tam pořád melou + ty flešbeky do minulých filmů mě silně štvaly. Neo je troska jak v realitě tak i v metrixu a je jak na něm tak i na Trinity vidět že už jsou prostě "staří" a nemají na to aby působily uvěřitelně. Kdyby ve filmu nebyly doslovné (doslova) csény jako z trilogie, byl by film tak na hodinu a půl a to ještě počítám i 10 minutové titulky. Souboje působily vizuálně i choreograficky hodně podivně a i když se ti lidi snaží, tak to působí neuvěřitelně nezajímavě. Souboj s Morpheem působil více trapně než kvalitně, polovina akcí je nějakým prapodivným chaotickým způsobem dělaná tak že jen kroutíte hlavou a říkáte si jestli tohle někdo myslel vážně. Dalších asi 8 zbytečných okolověcí jako jsou roboticčtí mazlíčci, létající rejnok, nový typ "tvora" který vypadá jak kdyby došly nápady a narychle se využil nápad z Terminátora (temný osud)  Celý závěr pak opět vypadal jak kdyby někdo prostě nevěděl jak to ukončit tak na sebe naplácaly pár věcí u kterých opět netuším co se tam vlastně stalo. Třešničkou na shnilém dezertu pak je Trinity ze které se taky stala jedna z vyvolených. V trilogii byla obyčejná žena bez jakékoliv důležitosti a bez jakékoliv schopnosti. tady je z ní v podstatě hlavní hybatel děje, protože všechno co Neo udělá je závislé na ní. Nuda, nuda, dlouhé kecání, nuda, akce, nuda, kecání, vysvětlování, nuda, konec.

plakát

Velký červený pes Clifford (2021) 

V podstatě je to takový Bethoven jen je to asi více pro děti a ten pes je digitální. Příšerně digitální. Moc od toho neočekávejte a tak bych doporučil si případně k telce vzít třeba tetris, pletení nebo velkou trpělivost protože nečekejte nic jiného než hloupý dětský film s klasickým poselstvím, klasickým dějem a hromadou hloupých lidí okolo hlavních postav. Sice se mi třepe ruka ale dám 2 hvězdy. Pokud máte nějakou podivnou potřebu a nutnost vidět něco s psím hrdinou, šáhněte po prvním Bethovenovi, klasice jménem 101 dalmatinů, Neuvěřitelné cestě, nebo animákům Bolt pes pro všechny případy a nebo Lady a Tramp. Pokud máte dítě menší než malé, tak tohle vynechte a pusťte mu Tlapkovou patrolu. Bude ho to více bavit.